Leica APO-Summicron-SL 75mm f/2.0 Asph
Leica APO-Summicron-SL 75mm f/2.0 Asph
5.050,00

Leica APO-Summicron-SL 75mm f/2.0 Asph

5.050,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 112,36 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 4.199,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica APO-Summicron-SL 75mm f/2.0 Asph

Leica APO-Summicron-SL 75/2.0 ASPH - Superieure portretlens

De Leica APO-Summicron-SL 75/2.0 ASPH is een korte telelens met een hoge lichtsterkte en een superieure beeld- en bouwkwaliteit voor de full-frame Leica SL. Het brandpunt is heel geschikt voor het maken van groeps- en portretopnamen.

Voor professioneel gebruik

De APO-Summicron-SL 75/2.0 ASPH is een telelens met een onwaarschijnlijk hoge kwaliteit, zoals we dat van Leica gewend zijn. Dank zij een nieuw ontwerp en een precieze fabricagemethodiek combineert deze lens een degelijke behuizing, voor een lange levensduur bij professioneel gebruik, met een laag gewicht en bescheiden afmetingen. Voor fotografen die ook wel eens buiten de studio werken is het heel fijn dat Leica de lens heeft voorzien van afdichtingen tegen spatwater, zand en stof.

Onovertroffen beeldkwaliteit

De 75/2.0 beschikt over een perfect optisch ontwerp waarbij de meeste van de elf lenselementen bestaan uit speciaal samengesteld hoogwaardig glas met een afwijkende dispersie. Het resultaat is een onovertroffen beeldkwaliteit en een zeer effectieve minimalisering van beeldfouten zoals chromatische aberratie en lichtafval. Ook hier geldt de belofte van Leica: 'het maximale diafragma is een bruikbaar diafragma'. Leica geeft aan dat je kunt diafragmeren voor meer scherptediepte of om het licht te verminderen, maar het is niet nodig voor een hogere beeldkwaliteit!

Razendsnelle AF

Door toepassing van een autofocus met stappenmotoren met Dual Synchro Drive-aansturing is de lens geheel compatibel met de razendsnelle AF van de SL-camera. Het afleggen van de minimum instelafstand (50cm) tot oneindig, of andersom, duurt slechts 250ms, zodat je altijd verzekerd bent van een snelle en precies werkende scherpstelling. Gebruik op de Leica systeemcamera's, zoals de TL en de CL kan natuurlijk ook, je werkt dan met een effectief brandpunt van 112,5mm.

Specificaties
Merk Leica
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 102 mm
Gewicht 720 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 75
Maximale brandpuntsafstand (mm) 75
Lenselementen 11
Lensgroepen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.0
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.0
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 50
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica APO-Summicron-SL 75mm f/2.0 Asph of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice