Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 Asph
Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 Asph
4.850,00

Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 Asph

4.850,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 1.616,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 107,91 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 Asph

Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 Asph. - Bijzondere groothoek

De Leica APO-Summicron-SL 35/2 ASPH. is een extreem hoogwaardig full-frame objectief voor camera's met L-vatting. De lens past niet alleen op Leica SL-camera's maar ook op andere camera's met L-mount, zoals de Panasonic S1 en S1R en de komende L-camera's van Sigma.

Compromisloos

Leica staat vooral bekend als fabrikant van camera's en objectieven met een compromisloze kwaliteit. Dat geldt zeker voor deze APO-Summicron-SL lens, door het optisch ontwerp van dertien lenselementen waaronder vijf elementen met asferische oppervlakken is de beeldkwaliteit perfect. Naast een gelijkmatige scherpte van het midden tot in de hoeken er is een uitstekend contrast, een zachte bokeh en een natuurlijke kleurweergave van onder meer huidtinten.

Speciale glassoorten

Beeldfouten zoals chromatische aberratie zijn effectief bestreden omdat de meeste lenselementen gemaakt zijn van speciale glassoorten met een afwijkende partiële dispersie. Reflecties, flare en ghost worden voorkomen door een geavanceerde meervoudige coating op elk lenselement. De extreem degelijk gebouwde lens is effectief afgedicht tegen stof, zand en spatwater en de frontlens is voorzien van Leica's Aquadura coating waardoor regendruppels, stof en vingerafdrukken geen vat hebben.

Snel, precies en stil

Door de brandpuntsafstand van 35 mm is deze lens onder meer geschikt voor straatfotografie en reportage. Je kunt snel op bijzondere gebeurtenissen reageren omdat Leica de lens heeft voorzien van een scherpstelsysteem dat aangedreven wordt door een Dual Synchro Drive stappenmotor. De afstand wordt ultrasnel en precies ingesteld. Door de nagenoeg geruisloze werking ben je geen storende factor bij plechtigheden zoals een huwelijksvoltrekking

Specificaties
Merk Leica
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Opties Handmatige belichting
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 102 mm
Gewicht 720 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 35
Maximale brandpuntsafstand (mm) 35
Lenselementen 13
Lensgroepen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.0
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.0
Diafragmaring aanwezig Nee
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 27
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 Asph of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice