Leica APO-Summicron-SL 28mm f/2.0 Asph
Leica APO-Summicron-SL 28mm f/2.0 Asph
4.600,00

Leica APO-Summicron-SL 28mm f/2.0 Asph

4.600,00

Binnenkort beschikbaar

Of 1.533,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 152,58 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
INRUIL
KORTING
EXTRA inruilkorting bij aanschaf van een Leica SL2 of SL2-S

Tijdens de Leica SL2 inruilactie ontvang je tot €640 extra inruilkorting op een Leica SL2 of SL2-S. Koop je deze camera in combinatie met een van de geselecteerde Leica objectieven, dan loopt jouw voordeel op tot €540 per objectief. Deze actie loopt t/m 31 januari 2022.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica APO-Summicron-SL 28mm f/2.0 Asph

Extreem hoogwaardige groothoek

De Leica APO-Summicron-SL 28mm f/2 ASPH. is het eerste echte groothoekobjectief in deze serie. Alle APO-Summicron-SL objectieven hebben exact dezelfde afmetingen en dus ook dezelfde 67mm filtermaat. Dankzij de beeldhoek is de Leica APO-Summicron-SL 28 f/2 ASPH. bijzonder geschikt voor straat-, reportage-, interieur- en architectuurfotografie. Het maximale diafragma van F/2 is erg groot voor een objectief met deze brandpuntsafstand. Bovendien kan dit maximale diafragma zonder verlies van beeldkwaliteit gebruikt worden. Dit biedt extra creatieve mogelijkheden voor fotografen die met een kleine scherptediepte willen werken. Dankzij de L-Mount standaard is de Leica APO-Summicron-SL 28 f/2 ASPH. ook compatibel met camera's van andere partners van de L-Mount Alliance die voorzien zijn van deze door Leica ontwikkelde lensvatting.

Een extreem hoge beeldkwaliteit

Dertien uiterst complexe lenselementen, waarvan drie met asferische oppervlakken gerangschikt in tien groepen, dragen bij aan een extreem hoge beeldkwaliteit, zelfs bij volle lensopening. Leica objectieven voldoen namelijk aan de belofte dat het maximale diafragma een werkdiafragma moet zijn. Daarom is het diafragmeren uitsluitend een creatief instrument en is dit niet noodzakelijk voor het bereiken van betere beeldprestaties. Natuurlijke huidtinten, zachte overgangen naar de bokeh, uitstekend contrast in details en consistente scherpte van rand tot rand van vervormingsvrije beelden, zijn eveneens kwaliteitskenmerken van de objectieven die door Leica Camera worden geproduceerd. Vanzelfsprekend gelden die ook voor de nieuwe Leica APO-Summicron-SL 28 f/2 ASPH.

De APO-Summicron-SL 28 f/2 ASPH. onderscheidt zich echter ook door zijn apochromatische correctie, wat een opmerkelijk kenmerk is voor een objectief met deze brandpuntsafstand. Voor een optimale correctie van chromatische aberraties is het merendeel van de gegroepeerde lenselementen voorzien van een anomale gedeeltelijke dispersie en is vervaardigd van hoogwaardige, gespecialiseerde glassoorten waarvan de constructie zo complex is dat zelfs de innovatieve productiemethoden van Leica tot op de laatste millimeter benut zijn.

Een uniek en zeer hoogwaardig lensontwerp

Zowel de constructie als het ontwerp van de geavanceerde Leica APO Summicron-SL objectieven zijn representatief voor de volgende stap in de ontwikkeling van objectieven voor het Leica SL-Systeem. Speciaal voor de productie van deze objectieven zijn nieuwe, uiterst precieze productiemethoden en meettechnologieën ontwikkeld. De resultaten hiervan worden niet alleen weerspiegeld in de compactere afmetingen en het aanzienlijk lagere gewicht van de objectieven, maar ook in hun uitstekende beeldprestaties. Bij de constructie van de APO-Summicron-SL objectieven is in het bijzonder aandacht besteed aan het voorkomen van strooilicht en reflecties. Samen met een optimalisering van het optische en mechanische ontwerp beperkt het aanbrengen van een hoogwaardige coating op de lensoppervlakken de onvermijdelijke reflecties tot een absoluut minimum. Dankzij de effectieve afdichting tegen stof, vocht en waternevel en de Aquadura-coating van de blootgestelde lensoppervlakken, kunnen de objectieven onder vrijwel alle weersomstandigheden moeiteloos worden gebruikt.

Geavanceerde automatische én handmatige scherpstelling

De autofocusaandrijving van alle Summicron-SL objectieven maakt gebruik van extreem krachtige en robuuste stappenmotoren met DSD® (Dual Syncro Drive™). Hierdoor kan de volledige scherpstelslag in slechts 250 milliseconden volledig worden afgelegd. Leica kiest voor een innovatieve aanpak in het geval van handmatige scherpstellingstechnologie. De Leica Summicron-SL-objectieven zijn voorzien van een innovatief concept voor de constructie van de handmatige scherpstelring. In dit concept is een ringmagneet met afwisselend noord-zuid polarisatie in de handmatige scherpstelring ingebouwd. Het magnetisch veld verandert zijn polariteit wanneer de ring wordt gedraaid. Een sensor bewaakt de status van het magnetisch veld en stuurt de gegevens naar de hoofdprocessor. De aandrijving verschuift het objectief vervolgens op basis van de draaihoek en het toerental naar de bijbehorende scherpstelpositie. Dit maakt het mogelijk om nog sneller en nauwkeuriger handmatig scherp te stellen.

Specificaties
Merk Leica
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 102 mm
Gewicht 700 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 28
Maximale brandpuntsafstand (mm) 28
Lenselementen 13
Lensgroepen 10
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.0
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.0
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 24
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica APO-Summicron-SL 28mm f/2.0 Asph of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice