Laowa 9mm f/2.8 Zero-D Leica L
Laowa 9mm f/2.8 Zero-D Leica L
549,00

Laowa 9mm f/2.8 Zero-D Leica L

549,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 183,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 12,22 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 9mm f/2.8 Zero-D Leica L

Unieke ultragroothoek

De Laowa 9/2.8 Zero-D is een groothoeklens met een aantal bijzondere eigenschappen. Ten eerste biedt hij het meest groothoekige bereik van alle rectilineare objectieven voor systeemcamera's. Ten tweede levert deze opvallend kleine en lichte lens een perfecte beeldkwaliteit zonder de tonvormige vertekening die we soms tegenkomen bij andere ultragrootlenzen.

Geen vertekening

De 9/2.8 Zero-D is een rectilineaire ultragroothoeklens. Dat betekent dat de lijnen niet zoals bij een fisheye-lens rond lopen maar recht. Door het Zero-D (Zero Distortion) concept is er geen merkbare vertekening, heel bijzonder voor een lens met een enorme beeldhoek van 130 graden. Hierdoor is deze lens heel geschikt voor het fotograferen of filmen van landschappen, de sterrenhemel maar ook voor architectuur en interieurs.

Hoge beeldscherpte

Door toepassing van een optisch ontwerp van maar liefst 15 elementen waaronder twee asferische en drie ELD-elementen is de scherpte hoog. De beeldkwaliteit bereikt zijn top bij de gemiddelde diafragma's van F5,6 tot F11. Van beeldfouten als chromatisch aberratie en overstraling is geen sprake, bij gebruik van de grootste openingen is er wel wat vignettering waardoor de hoeken wat donkerder zijn. Dit is eenvoudig te corrigeren tijdens de nabewerking of door het gebruik van een wat kleinere lensopening zoals F5,6 of F8.

Enorme scherptediepte

De Laowa 9/2.8 Zero-D van de optische fabrikant Venus Optics is een lens zonder automatische functies. Dat betekent dat je niet over autofocus beschikt, maar door de enorme scherptediepte is scherpstellen in feite niet nodig. Bij F2.8 (de grootste opening) heb je bij instelling op 1.5 meter al een scherptediepte van 75cm tot oneindig! Omdat de kleinste scherpstelafstand slecht 12 cm bedraagt kun je mooie close-ups maken.

Behuizing

De Laowa 9/2.8 is heel degelijk met een geheel metalen behuizing en lensvatting. De meegeleverde zonnekap is ook van metaal. Door toepassing van een geavanceerde antistatische Frog Eye-coating op de frontlens hebben stof, vuil en waterdruppels geen vat, zodat de lens schoon blijft. De filtermaat bedraagt slechts 49mm, zodat je geen dure filters aan hoeft te schaffen. De frontlens draait niet mee, wel zo handig als je een gradatie- of polafilter gebruikt.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 49
Diameter/doorsnede 53 mm
Lengte 60 mm
Gewicht 215 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 9
Maximale brandpuntsafstand (mm) 9
Lenselementen 15
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.13
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 12
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 9mm f/2.8 Zero-D Leica L of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice