Laowa 65mm f/2.8 2X Ultra-Macro Lens - Nikon Z
Laowa 65mm f/2.8 2X Ultra-Macro Lens - Nikon Z
499,00

Laowa 65mm f/2.8 2X Ultra-Macro Lens - Nikon Z

499,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 166,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 10,60 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 65mm f/2.8 2X Ultra-Macro Lens - Nikon Z

Bijzondere macrolens

De Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro is een bijzondere macrolens voor gebruik op Nikon Z systeemcamera's met APS-C beeldsensor. Deze lens combineert een weergaloze beeldkwaliteit met een opnameverhouding oftewel een maximale vergroting van niet minder dan 2x.

Tweemaal vergroting

Venus Optics, de fabrikant van Laowa, staat bekend als een eigenwijze fabrikant van handmatige objectieven. Venus Optics volgt meestal niet de gebaande wegen zodat er geregeld opvallende lenzen uitgebracht worden. De Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro is daar een mooi voorbeeld van; waar een conventionele macrolens tot 1:2 (helft van de ware grootte) of hooguit 1:1 (ware grootte) komt is de maximale vergroting hier 2:1, oftewel tweemaal de ware grootte!

Macro-tele

Een vergroting 2:1 betekent dat als je bijvoorbeeld een postzegel of munt fotografeert deze twee keer zo groot door de sensor wordt vastgelegd. Door de brandpuntsafstand van 65mm, naar full-frame omgerekend is dat ongeveer 100mm, hoef je ondanks de enorme vergroting niet extreem dichtbij je onderwerp te staan. Dat is handig omdat je anders al snel in je eigen schaduw staat, en wel zo veilig bij het fotograferen van enge spinnen!

Beeldkwaliteit

Het apochromatische ontwerp met negen elementen waaronder drie van hoogwaardig ELD-glas, staat garant voor een hoge beeldkwaliteit met een perfecte scherpte, een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren. Hoewel het optische ontwerp geoptimaliseerd is voor macrowerk kun je ook mooie portretten en productfoto's met deze lens maken. De lens is voorzien van een degelijke, compacte en lichte behuizing en een filterdraad van 52 mm. De lens heeft geen overbrengingen naar de camera, je stelt dus handmatig scherp en je gebruikt het werkdiafragma. Gelukkig is dat geen enkel probleem bij een systeemcamera; het beeld in het scherm of de elektronische zoeker blijft helder.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Nikon Z
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 52
Diameter/doorsnede 57 mm
Lengte 100 mm
Gewicht 335 gram
Type lens Lichtsterk, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 65
Maximale brandpuntsafstand (mm) 65
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 9
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 1.5
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 17
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Statiefgondel inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 65mm f/2.8 2X Ultra-Macro Lens - Nikon Z of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice