Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift Lens - Pentax K
Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift Lens - Pentax K
1.359,00

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift Lens - Pentax K

1.359,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 453,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 30,24 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift Lens - Pentax K

Door een uitzonderlijk brede beeldhoek te combineren met de mogelijkheid om perspectiefvervorming te corrigeren, is de Laowa 20mm f/4 Zero-D Shift een ideale lens voor architectuur- en interieurfotografie. De brede beeldhoek van 94,4° van de lens wordt aangevuld met een indrukwekkend shiftbereik van +/- 11 mm om ongewenste convergerende lijnen en keystone-vervorming te compenseren. Bovendien, als onderdeel van de Zero-D-lensserie, geeft deze lens ook scènes weer met een hoge mate van nauwkeurigheid en een zeer lage vervorming.

Op het gebied van optica zijn er twee asferische elementen en drie extra-lage dispersie-elementen, die zowel sferische als chromatische aberraties verminderen voor een hoge scherpte en helderheid. Een waterafstotende "frogeye"-coating beschermt het voorste lenselement tegen waterdruppels en vocht. De lens maakt gebruik van een handmatig scherpstelontwerp voor het werken met onderwerpen op een afstand van slechts 25 cm en heeft een diafragma met veertien lamellen voor het produceren van een vloeiende en cirkelvormige bokeh, evenals spiegelende hooglichten bij verblinding en het fotograferen van puntlichtbronnen.

Eigenschappen van de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift lens

  • Ultragroothoeklens ontworpen voor full-frame camera's, maar kan ook worden gebruikt met APS-C-modellen met een brandpuntsafstand van 32 mm.
  • Als onderdeel van de Zero-D-serie heeft deze lens een optisch ontwerp dat onderwerpen met minimale vervorming weergeeft voor architecturale, interieur- en landschapstoepassingen.
  • Geïntegreerde +/- 11 mm shift-aanpassing helpt om perspectiefvervorming te corrigeren en keystone-vervorming te elimineren.
  • Grote beeldcirkel dekt gemakkelijk full-frame sensoren zonder enige vignettering. Bovendien kan deze lens ook worden aangepast voor geselecteerde spiegelloze camera's van middenformaat, waar tot +/- 8 mm verschuiving beschikbaar is.
  • Twee asferische elementen beperken sferische aberraties en vervorming voor verbeterde scherpte en nauwkeurige weergave.
  • Drie extra-lage dispersie-elementen verminderen chromatische aberraties en kleurranden voor meer helderheid en kleurneutraliteit.
  • Handmatig scherpstellen en een minimale scherpstelafstand van 25 cm zijn geschikt voor het werken met close-up onderwerpen.
  • Diafragma met veertien lamellen zorgt voor een vloeiende en cirkelvormige bokeh en voor spiegelende highlights bij het fotograferen van puntlichtbronnen en diafragma.
  • 360° draaibare zonnekap voorkomt ongewenste lensflare en vervaagde beelden en stelt jou in staat de hoek van de zonnekap aan te passen om te voorkomen dat het beeld wordt geblokkeerd tijdens extreme verschuivingen in de compositie.
  • Waterbestendige "frogeye"-coating beschermt het voorste lenselement tegen waterdruppels en vocht.
Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Pentax Reflex (K)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 82
Diameter/doorsnede 95 mm
Type lens Groothoek, Tilt shift
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 20
Maximale brandpuntsafstand (mm) 20
Lenselementen 16
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 14
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 25
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift Lens - Pentax K of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice