Laowa 17mm f/4 Ultra-Wide Fuji GFX Zero-D
Laowa 17mm f/4 Ultra-Wide Fuji GFX Zero-D
1.449,00

Laowa 17mm f/4 Ultra-Wide Fuji GFX Zero-D

1.449,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 483,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 48,06 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 17mm f/4 Ultra-Wide Fuji GFX Zero-D

Bijzondere ultragroothoek

De Laowa 17mm f/4 GFX van lenzenfabrikant Venus Optics is een bijzondere lens voor de Fujifilm GFX-camera's. Bijzonder door de enorme beeldhoek van maar liefst 113 graden - omgerekend naar full-frame is dat 13,5mm - maar ook door de fantastische beeldkwaliteit met nagenoeg geen vertekening.

Close tot zero distortion

Laowa, de merknaam van Venus Optics voor haar objectieven is een naam die je in de gaten moet houden. Laowa maakt al een tijdje naam met handmatig in te stellen lenzen met een bijzondere beeldkwaliteit. De Laowa 17mm f/4 GFX is lid van de Zero-D (Close to Zero Distortion) familie, waarbij er geen in feite geen sprake is van zichtbare ton- en kussenvormige vertekening.

Hoogwaardige glas

Het optisch ontwerp bestaat uit 21 elementen in 14 groepen, met twee asferische lenselementen en drie ED (Extra Low Dispersion) lenselementen. Hierdoor is de beeldscherpte opvallend hoog terwijl beeldfouten als sferische en chromatische aberraties worden geminimaliseerd met als resultaat natuurgetrouwe kleuren en een uitstekend contrast.

Extra's

De minimale instelafstand bedraagt slechts 20 cm (vanaf de beeldsensor) waardoor je mooie close-ups kunt maken. Door het groothoekeffect worden objecten dichtbij (of de voorgrond) veel groter weergegeven dan objecten op grotere afstand, hiermee kun je diepte suggereren en 'lege' landschappen vermijden. Het voorste lensoppervlak is voorzien van Frog Eye coating waardoor stof en vocht worden afgestoten. De lens heeft, in tegenstelling tot de meeste andere ultragroothoeken, een filterschroefdraad (86mm) waardoor je geen dure filterhouder aan hoeft te schaffen.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Fuji Middenformaat (G)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 86
Diameter/doorsnede 88 mm
Lengte 125 mm
Gewicht 829 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 17
Maximale brandpuntsafstand (mm) 17
Lenselementen 21
Lensgroepen 14
Diafragmabladen 5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.28
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor Middenformaat
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 17mm f/4 Ultra-Wide Fuji GFX Zero-D of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice