Laowa 15mm f/2.0 Zero-D Nikon Z
Laowa 15mm f/2.0 Zero-D Nikon Z
879,00

Laowa 15mm f/2.0 Zero-D Nikon Z

879,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 293,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 19,56 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 15mm f/2.0 Zero-D Nikon Z

Lichtsterke ultragroothoek voor Nikon Z

De Laowa Venus 15/2.0 ZERO-D is een opvallende lens voor Nikon Z-camera's, zoals de Z6 en de Z7. Opvallend door de hoge lichtsterkte van F2.0 en de 15mm ultragroothoek. Deze lens biedt de grootste rectalineaire beeldhoek (van maar liefst 110 graden!) ter wereld met een native mount voor de Nikon Z (full frame) camera's. Rectalineair betekent dat de lijnen recht lopen, in tegenstelling tot een fisheye-lens waar de lijnen rond lopen.

De Venus 15/2.0 Zero-D is voorzien van een hoogwaardige optisch ontwerp met twee asferisch geslepen elementen en drie elementen van ED (Extra Low Dispersion) glas. Hierdoor is de scherpte perfect van hoek tot hoek terwijl lensfouten zoals vertekening en chromatische aberratie effectief zijn geminimaliseerd. Door de enorme beeldhoek en de geminimaliseerde vertekening is dit de ultieme lens voor onder meer astro- en landschapsfotografie, en ook voor het fotograferen van architectuur en interieurs.

Geen filterprobleem

Ondanks het gebruik van hoogwaardige glassoorten en een degelijke behuizing weegt de 15/2.0 ZERO-D slechts 500 gram en hij heeft een lengte van slechts 8 centimeter. Ook de frontlens is bescheiden, ook heel opvallend want lenzen met een vergelijkbare beeldhoek hebben doorgaans een bolle frontlens. Hierdoor is het onmogelijk om filters te monteren, tot frustratie van de landschapsfotograaf. Bij deze lens is dat geen probleem, de frontlens is relatief plat en er passen normale 72mm filters op!

Extra's

Deze lens biedt handmatige scherpstelling en een diafragma dat je kunt 'ontklikken', ideaal als je filmopnamen wilt maken. De minimum instelafstand is 15 centimeter waardoor je bijzondere perspectivische mogelijkheden hebt, bijvoorbeeld door het gebruik van onderwerpen in de voorgrond die relatief groot afgebeeld worden. Door gebruik van negen diafragmalamellen zullen onscherpe onderwerpen rond weergegeven worden met een mooie bokeh als gevolg.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Nikon Z
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 55 mm
Lengte 82 mm
Gewicht 500 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 15
Maximale brandpuntsafstand (mm) 15
Lenselementen 12
Lensgroepen 9
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 15
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 15mm f/2.0 Zero-D Nikon Z of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice