Laowa 12mm T2.9 Zero-D Cine Lens - Leica L
Laowa 12mm T2.9 Zero-D Cine Lens - Leica L
1.799,00

Laowa 12mm T2.9 Zero-D Cine Lens - Leica L

1.799,00

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 599,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 40,03 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 12mm T2.9 Zero-D Cine Lens - Leica L

Ultragroothoek voor film

De Laowa 12mm T/2.9 Zero-D is een specifiek voor filmgebruik ontwikkelde ultragroothoeklens voor full-frame camera's. De lens biedt een uitstekende beeldkwaliteit, een compact formaat en uiteraard zaken die elke serieuze cineast wenst, zoals een klikloos 'diafragma' en vertandingen voor follow-focus en iris.

Cine kenmerken

Een cinelens verschilt nogal wat met een lens voor fotografie. Dat begint al met de variabele lensopening. Bij een fotolens noemen we dat een diafragma en je stelt de F-stops in via een kliksysteem. Bij een voor cine ontworpen lens spreek je over een iris en de mate van opening noem je T-stops. Deze transmission stops zijn niet de uitkomst van een rekensom zoals bij een diafragma (brandpunt gedeeld door intredepupil) maar geven de werkelijke hoeveelheid licht aan die de lens aan de bajonetzijde verlaat. De iris wordt via een klikloze ring ingesteld, zodat het invallend licht trap- en geluidloos aangepast kan worden tijdens het filmen.

Beeldkwaliteit

De Laowa 12mm T/2.9 Zero-D biedt een fantastische beeldkwaliteit met een zachte bokeh. Zero-D betekent dat de beeldvertekening verwaarloosbaar klein is, normaliter is dit 2-4% bij zulke brandpunten. De beeldcirkel is zo groot dat hij niet alleen het beeld van full-frame maar ook van Vista Vision sensors op Arri Alexa LF en RED Montro camera's afdekt. Ondanks de grote beeldcirkel is de lens zo compact en licht dat je hem desgewenst op een (camera)drone kunt monteren.

Degelijk en compact

De oerdegelijke metalen behuizing is voorzien van standaard (0.8 pitch) vertandingen voor het aansluiten van een follow focus. Je kunt de 102 mm front diameter met de meegeleverde adapter vergroten tot 114 mm zodat je een standaard matte box kunt monteren. Door de extreem kleine minimum instelafstand van slechts 18 cm (van de sensor) kun je mooie close-ups maken zonder verdere hulpmiddelen.

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 102 mm
Lengte 87 mm
Gewicht 675 gram
Type lens Cine, Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 12
Maximale brandpuntsafstand (mm) 12
Lenselementen 16
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximale T-stop 2.9
Minimale T-stop 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 12mm T2.9 Zero-D Cine Lens - Leica L of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice