Laowa 12-24mm f/5.6 Zoom Nikon Z
Laowa 12-24mm f/5.6 Zoom Nikon Z
869,00

Laowa 12-24mm f/5.6 Zoom Nikon Z

869,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 289,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 19,34 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 12-24mm f/5.6 Zoom Nikon Z

De 12-24mm f/5.6-zoomlens is een ultragroothoekzoomlens die is ontworpen voor spiegelloze camera's. Met een beeldhoek van 84° tot 121° kan de lens erg handig zijn voor meerdere scenario's. Het heeft ook een vast maximaal diafragma van f/5.6 over het hele zoombereik, waardoor de fotograaf veel meer controle over de foto heeft. Het objectief is relatief licht in zijn klasse. Het is gecomprimeerd tot ongeveer 84 mm lang en weegt ongeveer 497 g. De lens is ook compatibel met 77mm-filters (met de zonnekap) en heeft een korte scherpstelafstand van 15 cm. Maak eenvoudig interessante opnamen met een goede achtergrondscheiding. Zoals veel van de Laowa-lenzen, geeft deze groothoeklens ook verbluffende 10-punts zonnesterren weer.

Ideaal voor landschapsfotografie

Met een zoombereik van 84° tot 121,9° biedt de lens fotografen meer flexibiliteit bij het maken van afbeeldingen. Gebruikers konden de AoV aanpassen om te componeren met de soepele brandpuntsafstandring. Van een krappe binnenruimte tot een enorm veld, fotografen kunnen hun opnamen nu met meer flexibiliteit samenstellen. Dit zoombereik van 12-24 mm is uitermate handig voor landschaps- en reisfotografie.

Constant diafragma

Ondanks de lage prijs en kleine fysieke afmetingen biedt de lens een constant f/5.6 diafragma waarvan het diafragma niet verandert als je zoomt. Fotografen kunnen de scherptediepte beter beheersen bij het wijzigen van de brandpuntsafstand. In combinatie met de extreem korte scherpstelafstand, is het in staat om een aantal echt interessante opnamen te maken met een ondiepe scherptediepte. Het is ook gunstiger bij het maken van een video zoals een Dolly Zoom waarbij de belichting hetzelfde blijft bij het in- en uitzoomen.Overige kenmerken

  • Deze zoomlens is een van de lenzen in de 12-24mm markt met de extreem korte scherpstelafstand. Hij kan op slechts 15 cm van de sensor scherpstellen, waardoor fotografen meer ruimte hebben voor creatieve opnamen.
  • Deze supercompacte lens is ongeveer 84 mm lang en weegt 497 g. Vergeleken met de 12-24mm lenzen van andere merken voor spiegelloze camera's is de lens relatief kleiner en lichter. Fotografen hebben minder last van deze lens tijdens het rondreizen.
  • Een filterdraad van 77mm kan worden gebruikt wanneer de zonnekap op de lens is bevestigd. Fotografen hoeven geen zware filterhouders te sjouwen, wat reizen gemakkelijker maakt.
  • Ontworpen met een 5-bladig diafragma, kan een schone en aantrekkelijke 10-punts zonnester worden weergegeven.
  • De lens is gecoat met de Water & Dust Repelling "Frog Eye" Coating (FEC). Het geeft je lens een extra beschermingslaag in vergelijking met traditionele coatings.
Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 69.4 mm
Lengte 95.6 mm
Gewicht 497 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 12
Maximale brandpuntsafstand (mm) 24
Lenselementen 15
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 5
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 5.6
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.4
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 15
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 12-24mm f/5.6 Zoom Nikon Z of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice