Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Nikon
Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Nikon
599,00

Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Nikon

599,00

Levertijd 5 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 199,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 19,87 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Nikon

Macro-telelens: geen compromissen of beperkingen

Met zijn brandpuntsafstand van 150 mm en 1:1 reproductieschaal, bieden deze de basisfuncties het comfort om met kleine voorwerpen te werken. Dankzij de mogelijkheid om weg te kunnen gaan van het gefotografeerde object, is de bediening handiger dan het gebruik van lenzen met een kortere brandpuntsafstand. Er worden geen schaduwen op het object geworpen en het is ook mogelijk om lampen te gebruiken die speciaal zijn bedoeld voor dit soort fotografie.  

De Irix 150 mm f/2.8 Macro 1:1 lens is uitgerust met een openingsmechanisme bestaande uit 11 afgeronde diafragmabladen die binnen het volledige beschikbare werkbereik een ronde vorm behouden. Hierdoor wordt bij het fotograferen met een groot en open diafragma een aangename achtergrondonscherpte verkregen. Wanneer het helemaal afgeknepen owrdt, verschijnt de diffractie veel later. Dit zorgt voor veel meer details. De focusring is uitgerust met een breed rubberen handvat met een speciale weerstsand. Dit zorgt voor een nauwkeurige scherpstelling van de schaal, met 270 graden rotatie. Het hele ontwerp wordt aangevuld door een functionele Focus Lock-ring waarmee u de focusring op een handige positie kunt vergrendelen.   

De Irix 150 mm f/2.8 Macro 1:1 lens is verzegeld op belangrijke punten (het voorelement, de Focus Lock-ring, de focusring en de bajonet), waardoor deze lens geschikt is voor gebruik in de meest extreme weersomstandigheden, zoals mist, regen of sneeuw. Het optische ontwerp bestaat uit twaalf elementen - waarvan drie zijn gemaakt van superlage dispersieglas (ED), nog eens vier glazen met een hogere brekingsindex (HR) en het geheel gerangschikt in negen optische groepen. Dankzij deze constructie krijgen we een bijna nul vervorming (op een niveau van 0,1%). De tele- en macrolens is uitgerust met een intern scherpstelsysteem (IF), zodat de lens bij het scherpstellen de afmeting van de lens niet verandert, waardoor een compact formaat en een betere afdichting behouden blijven.

Dit objectief is het eerste model dat beschikbaar is met de Dragonfly-afwerking, waarbij het aluminium frame is ingesloten in een externe structuur gemaakt van aluminium-magnesiumlegeringen en composietelementen. De combinatie van eigenschappen van Firefly en Blackstone gaf de lens lichtheid en stevigheid terwijl de hoge mechanische sterkte en weerstand behouden bleef bij moeilijke weersomstandigheden.

De lens heeft een CPU waarmee de lensopening vanaf de camera kan worden bestuurd, en de AE-module maakt het gebruik van semi-automatische modi (PASM) mogelijk. Met deze oplossing kan de gebruiker de focus van de camera bevestigen. Een bijkomend voordeel is het opnemen van belichtingsgegevens in het EXIF-formaat. Een set met de lens bevat:   een praktische lenskap die de lens isoleert van stadslichtbronnen en tevens het frontelement van de lens beschermt tegen kleine beschadigingen een stijve lenskoffer voor veilig transport en opslag een afneembare statiefkraag (Arca Swiss-standaard), waarmee u het gewicht dat het zwaartepunt vormt naar de voorkant kunt overbrengen en de camera veilig op een statief kunt plaatsen.

Specificaties
Merk Irix
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Weerbestendig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 87 mm
Lengte 135 mm
Gewicht 840 gram
Type lens Lichtsterk, Macro, Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 150
Maximale brandpuntsafstand (mm) 150
Lenselementen 12
Lensgroepen 9
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 34.5
Geschikt voor type sensor APS-C & Full Frame
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Statiefgondel type Arca-Swiss
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Nikon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice