Hoya SQ100 Silver Soft 1/4
Hoya SQ100 Silver Soft 1/4
179,86

Hoya SQ100 Silver Soft 1/4

179,86

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 59,95 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hoya SQ100 Silver Soft 1/4

De Hoya SQ100 Silver Soft is een effectfilter dat objecten in beelden verzacht en tegelijkertijd koele kleurtinten benadrukt. Dit zorgt voor een meer koele filmische look die het filter perfect maakt voor zowel foto- als videografie. De SQ100 Silver Soft is verkrijgbaar in twee dichtheden - 1/4 en 1/8 - zodat de fotograaf vrij de gewenste sterkte kan kiezen voor elke individuele situatie.

CREËER EEN KOELE SFEER DOOR BLAUWE TONEN TE VERSTERKEN

De Hoya SQ100 Silver Soft verzacht voorwerpen in een beeld lichtjes, haalt een klein beetje van hun scherpte weg, en versterkt lichtbronnen zachtjes. Het unieke van het filter is dat het ook de koele kleurtonen in het beeld benadrukt, vooral die van lichtbronnen. Dit creëert een nogal koele sfeer die kan worden omschreven als chromatisch of futuristisch, waardoor het filter een goede keuze is voor hedendaags werk en sciencefiction, maar ook voor nachtlandschappen met kunstmatige lichtbronnen. Merk op dat het filter geen kleurtoon toevoegt, wat betekent dat als een setting geen blauwachtige lichtbronnen heeft, het filter geen effect heeft op de kleuren.

Bij portretopnamen maakt de Silver Soft de huidtextuur gladder, terwijl het ook koelere kleurtinten benadrukt. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om mensen "kouder" of serieuzer te laten lijken, of gewoon om in sommige instellingen een neutralere huidskleur te behouden.

KIES TUSSEN 1/4 EN 1/8 VOOR DE OPTIMALE DICHTHEID

De SQ100 Silver Soft is verkrijgbaar als 1/4 en 1/8, waarbij de 1/4 over het algemeen een sterker verzachtend effect heeft. In situaties met sterke lichtbronnen dicht bij de camera of sterk tegenlicht verdient de 1/8 meestal de voorkeur om een te sterk effect te voorkomen. In situaties met weinig licht, nachtlandschappen met lichtbronnen ver weg of instellingen met zwak tegenlicht kan de 1/8 te subtiel zijn, waardoor de 1/4 de voorkeur verdient voor een duidelijker zichtbaar effect.

Uiteindelijk komt het echter aan op de voorkeuren en bedoelingen van de fotograaf, want beide dichtheden kunnen fantastisch werken in allerlei settings!

Specificaties
Merk Hoya
Soort filter Systeemfilter
Maat systeemfilters (in mm) 100
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hoya SQ100 Silver Soft 1/4 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice