Hoya SQ100 Holder Kit (w/ Polarizer & Geared Adapters)
Hoya SQ100 Holder Kit (w/ Polarizer & Geared Adapters)
199,99

Hoya SQ100 Holder Kit (w/ Polarizer & Geared Adapters)

199,99

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 66,66 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hoya SQ100 Holder Kit (w/ Polarizer & Geared Adapters)

Het SQ100 vierkante filtersysteem van Hoya wil fotografen de middelen en de vrijheid geven om hun creativiteit volledig tot uitdrukking te brengen en hun artistieke doelen ten volle te realiseren. Het SQ100 vierkante filtersysteem heeft vele voordelen:

  1. Dankzij adapterringen voor verschillende maten kan de fotograaf het systeem gebruiken met een breed scala aan lenzen met allerlei schroefdraadmaten. Dit maakt het vierkante filtersysteem tot een geweldige investering op lange termijn, omdat het niet nodig is meerdere keren hetzelfde filter te kopen voor verschillende maten.
  2. Omdat vierkante filters meestal groter zijn dan het voorste glaselement van het objectief, wordt de kans op vignettering tot een minimum beperkt, zelfs bij het stapelen van filters.
  3. Het stapelen van filters is effectiever met een vierkant filtersysteem, omdat het naast de polarisator tot drie vierkante filters kan dragen. Het wisselen van filters gaat sneller en gemakkelijker dan bij gestapelde ronde filters.
  4. Filterhouders kunnen worden gedraaid, zodat de fotograaf de lijn van gegradueerde ND-filters kan verplaatsen. De lijn kan ook verticaal worden aangepast met een filterhouder.

Het Hoya SQ100 vierkante filtersysteem beschikt over een geavanceerde filterhouderkit en een lijn hoogwaardige filters, waardoor het een aanbeveling is voor met name gevorderde en professionele fotografen op het gebied van landschaps- en stadsgezichtfotografie.

Hoya SQ100 HOUDERKIT

De SQ100 houderkit bestaat uit een houder, een polarisator en twee geared adapters die de polarisator in de houder bevestigen en aan het objectief bevestigen.

Het nauwkeurige gleufsysteem van de houder kan naast de polarisator twee vierkante filters dragen met een optionele gleuf voor een derde vierkante filter (inbegrepen in de kit). De behuizing is gemaakt van aluminium voor optimale duurzaamheid en toch licht van gewicht. Een zwarte pakking op de rand van de binnenste houderring en een spleetloos ontwerp van de sleuven minimaliseren het lichtlek.

De houder met de bevestigde filters kan worden gedraaid, waardoor de fotograaf meer creatieve mogelijkheden heeft, zoals het aanpassen van de grenshoek van een gegradueerd ND-filter.

De circulaire polarisator kan in het frame worden gedraaid voor perfecte reflectie- en verzadigingscontrole. Met zijn grote diameter van 86 mm veroorzaakt het polarisatiefilter bij de meeste lenzen geen vignettering. Hoya's speciale waterafstotende multi-coating is toegepast op het optische glas van de polarisator, waardoor schoonmaken eenvoudig en stressvrij is.

De polarisator maakt gebruik van een zeer transparante polarisatiefilm voor een snelle sluitertijd. Dit betekent dat er maar liefst bijna 1/2 stop meer licht de lens binnenkomt met hetzelfde polarisatie-effect. Een absolute must voor opnamen bij weinig licht.

Specificaties
Merk Hoya
Soort filter Systeemfilter
Filtertype Polarisatie
Filtermaat (mm) 86
Maat systeemfilters (in mm) 100
Set Ja
Soort accessoire Adapterring, Filterhouder
Filtermaat naar (mm) 86
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hoya SQ100 Holder Kit (w/ Polarizer & Geared Adapters) of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice