Hoya SQ100 Golden Soft 1/4
Hoya SQ100 Golden Soft 1/4
179,86

Hoya SQ100 Golden Soft 1/4

179,86

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 59,95 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hoya SQ100 Golden Soft 1/4

Het Hoya CRAFT SQ100 Golden Soft filter is een effectfilter dat objecten in beelden verzacht en tegelijkertijd een subtiele warme kleurtoon toevoegt. Dit zorgt voor een filmisch vintage uiterlijk dat het filter perfect maakt voor zowel foto- als videografie. De SQ100 Golden Soft is verkrijgbaar in twee dichtheden - 1/4 en 1/8 - zodat de kunstenaar vrij de gewenste sterkte kan kiezen voor elke individuele situatie.

EEN WARM ZACHT EFFECT VOOR EEN WARME SFEER

De SQ100 Golden Soft verzacht voorwerpen in een beeld lichtjes, haalt een klein beetje van hun scherpte weg, en versterkt lichtbronnen zachtjes. De unieke eigenschap van het filter is dat het ook een subtiele warme kleurtoon aan het beeld toevoegt. Deze combinatie van effecten geeft het beeld een filmisch vintage uiterlijk en in het algemeen een warme, vriendelijke sfeer. Geweldige settings kunnen romantische of vrolijke scènes zijn, maar ook landschappen met warme kleuren van bloemen of zonneschijn.

Bij portretopnamen maakt de SQ100 Golden Soft de huidtextuur glad en geeft de huidtint een warme toets, waardoor het model er stralend uitziet met een verhoogd natuurlijk effect.

KIES TUSSEN 1/4 EN 1/8 VOOR DE OPTIMALE DICHTHEID

De SQ100 Golden Soft is verkrijgbaar als 1/4 en 1/8, waarbij de 1/4 over het algemeen een sterker verzachtend effect heeft. In situaties met sterke lichtbronnen dicht bij de camera of sterk tegenlicht verdient 1/8 de voorkeur om een te sterk effect te voorkomen. In situaties met weinig licht, nachtlandschappen met lichtbronnen ver weg of instellingen met zwak tegenlicht kan de 1/8 te subtiel uitpakken, waardoor de 1/4 de voorkeur verdient voor een duidelijker zichtbaar effect.

Maar uiteindelijk komt het aan op de voorkeuren en bedoelingen van de kunstenaar, want beide dichtheden kunnen fantastisch werken in allerlei settings!

OVER ZACHTE EN DIFFUSIEFILTERS IN FOTO- EN VIDEOGRAFIE

Zachte en diffusiefilters zijn een hulpmiddel dat vooral gebruikt wordt door filmmakers die meer controle over het beeld willen hebben. Dit soort "on-camera" diffusie wordt meestal gebruikt om het "digitale" uiterlijk van moderne camera's te verwijderen. In de foto- en videografie is het een geweldige manier om die "overscherpte" en "TV-look" te verminderen die de trend is van recente camera's en lenzen die in 8k en hoger worden geleverd. In plaats daarvan kan de fotograaf door het gebruik van diffusiefilters het beeld een meer artistieke uitstraling geven die lijkt op die van bioscoopcamera's, zelfs bij opnamen met DSLR/spiegelloze camera's.

Specificaties
Merk Hoya
Soort filter Systeemfilter
Maat systeemfilters (in mm) 100
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hoya SQ100 Golden Soft 1/4 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice