Hoya SQ100 Clear Mist 1/4
Hoya SQ100 Clear Mist 1/4
179,86

Hoya SQ100 Clear Mist 1/4

179,86

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 59,95 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hoya SQ100 Clear Mist 1/4

De Hoya SQ100 Clear Mist is een effectfilter dat licht verspreidt terwijl de oorspronkelijke kleurbalans en het contrast behouden blijven. Hierdoor ontstaat een filmisch uiterlijk dat het filter perfect maakt voor zowel foto- als videografie. De SQ100 Clear Mist is verkrijgbaar in twee dichtheden - 1/4 en 1/8 - zodat de kunstenaar vrij de gewenste sterkte kan kiezen voor elke individuele situatie.

FILMISCH EFFECT VOOR FOTO- EN VIDEOGRAFIE

De Hoya SQ100 Clear Mist creëert een zacht effect door het licht rond lichtbronnen te verspreiden. Dit vermindert de algehele scherpte en het beeld krijgt een artistieke filmische uitstraling, waardoor de fotograaf een sfeer kan creëren die een vleugje "dromerig", "kalmerend" of "vredig" heeft. In vergelijking met Black Mist filters heeft het Clear Mist filter geen invloed op het contrast en creëert daardoor geen vintage effect.

Bij portretopnamen maakt de Clear Mist de huidtextuur van het model gladder door zijn diffuus effect, waardoor de persoon er aantrekkelijker of vriendelijker uit kan zien.

KIES TUSSEN 1/4 EN 1/8 VOOR DE OPTIMALE DICHTHEID

De SQ100 Clear Mist is verkrijgbaar als 1/4 en 1/8, waarbij de 1/4 over het algemeen een sterker verzachtend effect heeft. In situaties met sterke lichtbronnen dicht bij de camera of sterk tegenlicht verdient de 1/8 de voorkeur om een te sterk effect te voorkomen. In situaties met weinig licht, nachtlandschappen met lichtbronnen ver weg of instellingen met zwak tegenlicht kan de 1/8 te subtiel uitpakken, waardoor de 1/4 de voorkeur verdient voor een duidelijker zichtbaar effect.

Maar uiteindelijk komt het aan op de voorkeuren en bedoelingen van de kunstenaar, want beide dichtheden kunnen fantastisch werken in allerlei settings!

OVER ZACHTE EN DIFFUSIEFILTERS IN FOTO- EN VIDEOGRAFIE

Zachte en diffusiefilters zijn een hulpmiddel dat vooral gebruikt wordt door filmmakers die meer controle over het beeld willen hebben. Dit soort "on-camera" diffusie wordt meestal gebruikt om het "digitale" uiterlijk van moderne camera's te verwijderen. In de foto- en videografie is het een geweldige manier om die "overscherpte" en "TV-look" te verminderen die de trend is van recente camera's en lenzen die in 8k en hoger worden geleverd. In plaats daarvan kan de fotograaf door het gebruik van diffusiefilters het beeld een meer artistieke uitstraling geven die lijkt op die van bioscoopcamera's, zelfs bij opnamen met DSLR/spiegelloze camera's.

Specificaties
Merk Hoya
Soort filter Systeemfilter
Maat systeemfilters (in mm) 100
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hoya SQ100 Clear Mist 1/4 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice