Hoya Variable Density II 72mm
Hoya Variable Density II 72mm
106,25

Hoya Variable Density II 72mm

106,25

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 35,42 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hoya Variable Density II 72mm

Het Hoya Variable Density II filter maakt gebruik van twee polariserende lagen om de hoeveelheid licht die door het filter en in de camera lens valt te regelen. Bij minimaal effect laat het filter 1/3 van het licht door. Dat is gelijk aan 1.5 stops van het diafragma of de sluitertijd. Bij maximaal effect van de filter laat deze slechts 1/400 van het licht door. Dat is gelijk aan 9 stops van het diafragma of de sluitertijd.

Nadat het filter is gemonteerd op de lens, kun je door het draaien van de filter ring tussen "Min" en "Max" de hoeveelheid licht die door de lens valt bepalen. Met het Hoya Variable Density II filter is het mogelijk om met snelle lenzen als een 50mm f/1.4 lens wijd open op f/1.4 in de volle zon met een zeer kleine scherptediepte te fotograferen. Ook kun je langere sluitertijden gebruiken zodat de sluiter voor enkele seconden in de volle zon open kan zijn. Dit is voldoende om artistieke foto's vervaging van de beweging op het water, auto's, mensen of bijna alles wat beweegt te fotograferen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

Specificaties
Merk Hoya
Soort filter Opschroeffilter
Filtertype Variabel grijs (Vario ND)
Filtermaat (mm) 72
Set Nee
Slim filter Ja
Aantal stops (minimaal) 1.5
Aantal stops (maximaal) 9
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hoya Variable Density II 72mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice