Hoya 58mm HDX Circulair Polarisatie
Hoya 58mm HDX Circulair Polarisatie
89,95

Hoya 58mm HDX Circulair Polarisatie

89,95

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 29,98 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hoya 58mm HDX Circulair Polarisatie

Hoya HDX Circulair Polarisatie 58mm

Het Hoya HDX Circulair Polarisatiefilter uit de HD-serie beschikt over 8-laagse multicoating en speciaal gehard glas. Dit zorgt voor een zeer grote lichtdoorlaatbaarheid van maar liefst 99,4% (en maar liefst 25% meer lichtdoorlatendheid dan reguliere polarisatiefilters). Deze multi-layer coating zorgt er tevens voor dat het filter water-, vuil-, en kraswerend is en dus een stuk langer meegaat. Het HDX circulair polarisatiefilter is absoluut kleurneutraal en verbetert dankzij de goede coating de prestaties van een gemiddelde lens door het wegnemen van reflecties. Het filter heeft een zeer sterke extra dunne ring waardoor het perfect te gebruiken is op bijvoorbeeld groothoekobjectieven. De lensdop past vervolgens gewoon weer op het filter.

Polarisatiefilters hebben een aantal effecten die goed van pas komen voor een fotograaf. Het meest merkbare effect is het effect op kleuren. Met een polarisatiefilter wordt groen groener, springen felle kleuren van bloemen er nog meer uit en wordt het contrast tussen de lucht en de wolken vergroot. Polarisatiefilters zijn dan ook sterk aan te raden op wanneer je overdag de zee of een meer wilt fotograferen, maar het licht eigenlijk te fel is om mooi contrast te krijgen. Door een polarisatiefilter verminder je de schittering op het water, wordt de lucht blauwer en de wolken witter. Ideaal dus!

Polarisatiefilters hebben een unieke eigenschap dat het slechts het licht doorlaat met een specifieke richting. Welke richting het filter licht doorlaat, is afhankelijk hoe het filter op het objectief is gedraaid. Het filter kun je met de achterste schroefrand op het objectief vast draaien, maar heeft dan net daarvoor nog een draaischijf waarmee je het filter kunt ronddraaien. De ideale stand van het filter bepaal je door door je lens te kijken en het filter rond te draaien, zodat het verschil duidelijk wordt.

Specificaties
Merk Hoya
Soort filter Opschroeffilter
Filtertype Polarisatie
Filtermaat (mm) 58
Set Nee
Slim filter Ja
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hoya 58mm HDX Circulair Polarisatie of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice