Hasselblad XCD 90mm f/3.2
Hasselblad XCD 90mm f/3.2
4.799,00

Hasselblad XCD 90mm f/3.2

4.799,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 1.599,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 106,78 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad XCD 90mm f/3.2

Hasselblad 90mm F/3.2 XCD

De Hasselblad 90mm F/3.2 XCD is een hoogwaardige portretlens voor de Hasselblad X1D. Het autofocusobjectief beschikt over een fantastische beeldkwaliteit, een centraalsluiter met een groot sluitertijdenbereik en hij is net zoals de X1D bestand tegen weersinvloeden, zand en stof. Door de brandpuntsafstand van omgerekend 70mm werkt hij als een gematigde telelens, waardoor hij vooral geschikt is voor portretfotografie.

De 90mm F/3.2 XCD is de ideale partner voor de X1D, want hij is ook licht en compact en de bouw- en beeldkwaliteit is van een professioneel niveau. Door het geavanceerde ontwerp is de scherpte zelfs aan de randen en in de hoeken fenomenaal hoog. De effectieve coating minimaliseert de kans op overstraling en nevenbeelden. De 90mm F/3.2 heeft een kleinste instelafstand van 70 cm, waardoor je dicht bij je onderwerp kunt komen. Je kunt de automatische scherpstelling op elk moment snel corrigeren met de brede scherpstelring.

Superieure sluiter

De ingebouwde centraalsluiter is een mooi voorbeeld van het technisch kunnen van Hasselblad. De ontwerpers hebben de voordelen van de spleetsluiter met die van de centraalsluiter weten te combineren. De elektronisch gestuurde centraalsluiter van de 90mm is met een snelste tijd van 1/2000s net zo snel als een spleetsluiter én je kunt bij elke sluitertijd – dus ook bij 1/2000s – flitsen. Ideaal voor onder meer portretfotografie in zonnige omstandigheden; je kunt schaduwen ophelderen en toch een grote lensopening gebruiken, waardoor het onderwerp tegen een onscherpe achtergrond afsteekt. Bij het werken met langere sluitertijden is het een geruststelling dat het gebruik van een centraalsluiter minder trillingen oplevert.

Spatwaterdicht

Een professionele fotograaf kan doorgaans niet stoppen met fotograferen tijdens een regenbuitje en er moet ook wel eens op stoffige plaatsen gewerkt worden. Hasselblad heeft de 90mm F/3.2 XCD daarom net zoals de X1D voorzien van een weerbestendige afwerking, waardoor hij beschermd is tegen spatwater, zand en stof. Hierdoor kun jij nog fotograferen op momenten waarop andere fotografen hun apparatuur al moesten opbergen.

Extra's

De ingebouwde sluiter is getest tot 1 miljoen opnamen, een duidelijk bewijs van de degelijkheid van dit bijzondere ontwerp. Door de interne scherpstelling verandert de lengte van de lens niet tijdens het scherpstellen en het voorste lenselement draait ook niet mee. Handig tijdens het gebruik van bijvoorbeeld een polarisatie- of gradatiefilter.

Specificaties
Merk Hasselblad
Lensmount Hasselblad Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 77 mm
Lengte 100 mm
Gewicht 619 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 90
Maximale brandpuntsafstand (mm) 90
Lenselementen 10
Lensgroepen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 3.2
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 3.2
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 70
Geschikt voor type sensor Middenformaat
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Erg gaaf, het is een geweldig scherpe lens”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 01-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Erg gaaf, het is een geweldig scherpe lens.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad XCD 90mm f/3.2 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice