Hasselblad XCD 2,5/55V
Hasselblad XCD 2,5/55V
4.199,00

Hasselblad XCD 2,5/55V

4.199,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 1.399,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 93,43 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
TEST
Dit artikel testen?

Een Hasselblad artikel koop je niet zomaar, we kunnen ons dan ook voorstellen dat je deze graag eerst wil zien en proberen. Bij Cameraland kan dat! We hebben een demomodel dat je vrijblijvend kunt testen. Neem hiervoor graag even contact op om een afspraak te maken.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad XCD 2,5/55V

De Hasselblad de XCD 2,5/55V is een standaardlens met een gezichtspunt dat vergelijkbaar is met het menselijk oog, 43mm full-frame equivalent. Dit perspectief, gecombineerd met het zachte bokeh-effect van het grote diafragma van f/2.5, maakt deze lens een uitstekende optie voor portretten van volledige of halve lengte en ideaal voor het maken van documentaires, stillevens of dagelijkse fotografie. Bij gebruik van de XCD 2,5/55V-lens kunnen de smalle diafragma- en bladsluiterbladen het kenmerkende achtpunts starburst-effect van Hasselblad op heldere lichtbronnen creëren. Met zijn compacte optische ontwerp, kleine en lichtgewicht focusmodule en geoptimaliseerde leaf shutter, weegt de XCD 2,5/55V slechts 372 gram, maar levert hij optische prestaties van topklasse.

Precisie-optica, uitstekende beelden

Het vastleggen van de meest subtiele nuances van licht en schaduw begint bij de lens. Alleen met een uitstekende resolutie en kleurweergave kan het een solide basis vormen voor beeldvorming. Een middenformaat sensor heeft een groot oppervlak en een hoge pixeldichtheid, wat hoge eisen stelt aan de precisie van de lens. Beginnend met de selectie van hoogwaardig glas, hebben de ingenieurs van Hasselblad elke lens zorgvuldig geslepen om de optische kwaliteit te perfectioneren en te voldoen aan de resolutie-eisen van 100 miljoen pixels.

De XCD 55mm f/2.5 heeft negen elementen in acht groepen, waaronder twee asferische elementen, één ED-element en één speciaal gemaakt asferisch element met grote diameter. Met een doordacht vervaardigde opstelling heeft de lens niet alleen een compact formaat, maar verbetert ook de lichtdoorlatendheid en onderdrukt chromatische dispersie. Het combineren van de XCD 2,5/55V met een Hasselblad spiegelloze middenformaat camera levert verbluffende resultaten op.

Snel, licht, nauwkeurig

De verbeterde focusmodule heeft een lineaire stappenmotor en een lichtere, kleinere focuslensgroep. Deze veranderingen elimineren effectief elke speling van de bewegende lensgroep en, in combinatie met de PDAF-technologie van de X2D 100C, betekent dat de focuslensgroep snel de scherpstelpositie kan bereiken en een nauwkeurige stop kan bereiken. Het resultaat is een snelle, flexibele en nauwkeurige scherpstelling.

Kleinere leaf shutter

De leaf shutter is een krachtig onderdeel in het middenformaat systeem van Hasselblad. De XCD 2,5/55V-lens is uitgerust met een verbeterde bladsluiter die, hoewel kleiner, dezelfde precisieprestaties behoudt als zijn voorgangers en snel en stil is om storingen tijdens het fotograferen te voorkomen. Bovendien legt deze ultrakleine sluiter tot 1/2000s vast en levert flitssynchronisatie bij alle snelheden.

Een vertrouwde ndustriële esthetiek

De Hasselblad XCD 25mm f/2.5 is een nauwkeurig vervaardigde metalen lens met een focusring en controlering. Beide ringen zijn subtiel gegraveerd met een Hasselblad "H"-logoprint. Het ontwerp is gemaakt met behulp van een nauwkeurige boor van 0,3mm en is een knipoog naar het gedenkwaardige uiterlijk van de HC/HCD-lenzen. Of hij nu wordt gecombineerd met X-system- of 907X-camera's, deze lens is zowel een eerbetoon aan het verleden als op zichzelf staand als een uniek, elegant statement.

Handige en intuïtieve bediening

De lens is ontworpen om comfortabel en intuïtief in de hand te liggen om het creatieve proces volledig te ondersteunen en niet af te leiden. De tactiele mechanica van de focus- en bedieningsringen zijn nauwkeurig afgesteld voor een soepele en bevredigende ervaring. Een simpele druk en trek aan de scherpstelring verandert van AF- naar MF-modus, waar intuïtieve schaalmarkeringen de scherpstelafstand en DOF in één oogopslag duidelijk houden. De bedieningsring kan worden aangepast voor snelle toegang tot voorkeursfuncties, waardoor fotograferen handiger en efficiënter wordt.

Specificaties
Merk Hasselblad
Lensmount Hasselblad Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 76 mm
Lengte 72 mm
Gewicht 372 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 55
Maximale brandpuntsafstand (mm) 55
Lenselementen 9
Lensgroepen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.5
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 45
Geschikt voor type sensor Middenformaat
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad XCD 2,5/55V of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice