Hasselblad X1D II 50C
Hasselblad X1D II 50C
5.999,00

Hasselblad X1D II 50C

5.999,00

Binnenkort beschikbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
€139
korting
€139 korting op Capture One

Koop deze camera samen met Capture One Pro 20 Camera Bundle en ontvang direct 139 euro korting! Deze korting wordt automatisch berekend zodra je de software én een of meerdere camera's in het winkelmandje plaatst. Klik hier voor meer informatie.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad X1D II 50C

Hasselblad X1D II 50C - Verbeterde middenformaat systeemcamera

De Hasselblad X1D II 50C is een systeemcamera met een grote middenformaatsensor in een opvallend kleine behuizing. Door de perfecte beeldkwaliteit zoals we die gewend zijn van Hasselblad is deze camera bij uitstek geschikt voor onder meer straat-, portret- en landschapsfotografie waarbij professionele resultaten voorop staan. Ten opzichte van de voorganger is de X1D II sneller en veelzijdiger geworden.

Kleine middenformaatcamera

De X1D II is een sterk verbeterde uitvoering van de X1D die bij de introductie in 2017 een behoorlijke sensatie in de fotowereld veroorzaakte. Hasselblad toonde met de X1D aan dat een middenformaatcamera niet een logge statiefcamera hoeft te zijn. De zeer bescheiden afmetingen waren mogelijk door het elimineren van het spiegelsysteem, maar ook omdat de sluiter niet in de camera, maar in de objectieven is gebouwd. De X1D II heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de originele X1D maar de sterke eigenschappen bleven behouden.

50 megapixel

De beeldsensor biedt een formaat van 43.8 x 32.9mm en dat is maar liefst 1.7x groter dan full-frame. Tezamen met de hoge resolutie van niet minder dan 50 miljoen pixels (8272 x 6200 pixels), het dynamisch bereik van 14 stops en uiteraard de superieure beeldkwaliteit van de Hasselblad X-lenzen zijn de opnames van uitzonderlijk hoog niveau. Opvallend daarbij zijn de detailscherpte waardoor enorme vergrotingen mogelijk zijn, en door toepassing van Hasselblad's Natural Color Solution de natuurgetrouwe kleurweergave . Het gevoeligheidsbereik loopt van ISO 100-25.600.

Sneller

De camera is voorzien van een snellere image processor waardoor de algehele snelheid is toegenomen. Het beeld in de zoeker en het scherm wordt nu 60x per seconde ververst waardoor het beeld rustiger is. De inschakeltijd is gehalveerd en de black-out tussen de opnamen is net zoals de sluitervertraging verminderd. De seriemodus heeft nu een maximale snelheid van 2.7 bps (jpeg of raw). De kwaliteit van de jpeg's is verbeterd en het is nu ook mogelijk om beelden uitsluitend als jpeg (dus zonder raw) op een van de twee sd-geheugenkaartjes (UHS-II) op te slaan.

Zoeker en scherm

De X1D II beschikt over een elektronische zoeker en een aanraakscherm. Beide zijn verbeterd ten opzichte van de voorganger; het scherm is voorzien van 2.36 miljoen beeldpunten en een diagonale maat van 3.6 inch, tijdens de introductie het grootste scherm op een digitale middenformaatcamera. De zoeker heeft nu 3.69 miljoen beeldpunten waardoor je van een ultrascherp beeld ult genieten. Door de verhoogde vergroting van 0.87x is het zoekerbeeld merkbaar ruimer geworden.

GPS

Om later te weten waar je een opname hebt gemaakt kun je gebruik maken van de ingebouwde GPS-unit, deze slaat de locatiegegevens op in de exif. Bij de X1D kon dit ook, maar alleen door aanschaf van de optionele X1D GPS-module die in het flitscontact werd geplaatst. Dan kon je dat contact dus niet meer voor bijvoorbeeld een flitser gebruiken. Je kunt de accu via de meegeleverde opladen laden maar ook via de usb-aansluiting. Dat heeft als voordeel dat je de camera ook onderweg kunt opladen, met een powerbank of via een adapter in de auto.

Extra's

De X1D heeft een degelijke behuizing van aluminium, en een uitstekende handligging door toepassing van een grote handgreep. De camera beschikt ook over draadloze functionaliteit. De Phocus Mobile 2 app (voor iOS) is vernieuwd, je kunt behalve het (tethered) bedienen van de camera vanaf een iPhone of iPad, nu ook jpeg- en raw-opnames naar het mobiele apparaat zenden en ze daar bewerken. Tethered shooting is ook mogelijk met de desktop versie van Phocus voor Mac en pc.

Specificaties
Merk Hasselblad
Breedte 148 cm
Diepte 125 mm
Hoogte 97 mm
Gewicht 766 gram
Lensmount Hasselblad Systeemcamera (X)
Inclusief lens Nee
Type camera Middenformaatcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW, TIFF
Beschikbare beeldverhoudingen 4:3
Type sensor Middenformaat
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 50
Digitale achterwand mogelijk Nee
Weersbestendig Spatwaterdicht, Stofdicht, Waterbestendig, Weerbestendig
Formaat sensor (mm) 43.8 x 32.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 8272 x 6200
Opties GPS
Autofocuspunten 117
Autofocus type Contrast detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 25600
Beelden per seconde 2.7
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.6
Aantal pixels display 2359296
Type display Touchscreen, Vast display
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.87
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/2000
Audio opties Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SD Card, SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Mini HDMI, USB-C
Type verbinding Wifi
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad X1D II 50C of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice