Hasselblad X-Xpan Lens Adapter
Hasselblad X-Xpan Lens Adapter
179,00

Hasselblad X-Xpan Lens Adapter

179,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 59,67 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad X-Xpan Lens Adapter

Hasselblad XPan Adapter - Een unieke lensadapter

De Hasselblad XPan Lens Adapter biedt de mogelijkheid om XPan lenzen op de X1D te monteren. De hoogwaardige lenzen voor de Hasselblad XPan, een professionele meetzoekercamera uit de tijd van de analoge fotografie, krijgen hierdoor een tweede leven. Door de geringe afmetingen past de lensadapter uitstekend bij de compacte X1D.

Grote beeldcirkel

De Hasselblad XPan en XPan II waren bijzondere meetzoekercamera's die de Zweedse fabrikant samen met Fujifilm ontwikkelde, de camera's waren ook leverbaar als de Fujifilm TX-1 en TX2. De gebruiker kon bij elke opname kiezen uit twee opnameverhoudingen: het standaard 24x36mm formaat en het panoramische formaat 24x65mm. Om het laatstgenoemde opnameformaat mogelijk te maken beschikken de XPan lenzen over een grote beeldcirkel waardoor ze ook geschikt zijn voor de X1D.

Hoogwaardige lenzen

Er zijn drie lenzen voor de XPan (en TX) camera's ontwikkeld: de 30/5.6, de 45/4.0 en de 90/4.0. Deze hoogwaardige lenzen worden met de XPan Lens Adapter op de X1D gemonteerd. Het betreft een puur mechanische koppeling; je bedient de lens geheel handmatig wat betreft scherpstelling en diafragma en je gebruikt de elektronische sluiter van de camera. De X1D moet voorzien zijn van de v1.20 firmware update waarbij je een XPan-crop in zoeker en scherm kunt selecteren.

Specificaties
Merk Hasselblad
Cameramount Hasselsblad Systeemcamera (X)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad X-Xpan Lens Adapter of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice