Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR
1.389,00

Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR

1.389,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 463,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 30,91 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 999,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR

De Fujifilm XF 50mm F1.0 R WR is een zeer hoogwaardige portretlens met een enorm groot diafragma van maar liefst f/1.0. Het is ook ’s werelds eerste objectief voor een systeemcamera met een dergelijk groot diafragma dat beschikt over autofocus. Dankzij een zogenoemde ‘DC scherpstelmotor’ voor de aansturing van het scherpstelsysteem dat in dit objectief huist, is het mogelijk om uiterst accuraat, precies én ook nog eens snel automatisch scherp te kunnen stellen. Iedere fotograaf die weleens gebruik heeft gemaakt van een objectief met een diafragma van f/1.0 weet dat scherpstellen niet gemakkelijk is, mede door de daarbij gepaard gaande zéér geringe scherptediepte.

De XF 50mm F1.0 R WR ondersteunt niet alleen autofocus, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met gezicht- en oogdetectie autofocus, waardoor er zéér nauwkeurig op de ogen van een model kan worden scherp gesteld. Uiteraard kan er met dit objectief ook handmatig worden scherpgesteld, wat bijvoorbeeld handig is bij het maken van video-opnames. De scherpstelring kan maar liefst 120 graden worden gedraaid, waardoor de scherpte zéér nauwkeurig van dichtbij tot veraf kan worden ingedraaid.

De Fujifilm XF 50mm F1.0 R WR kenmerkt zich door een uiterst hoog oplossend vermogen dankzij het grote diafragma en de grote lensdiameter die dit met zich mee brengt. Een ander voordeel van dit objectief is de prachtige bokeh, waardoor achtergronden uiterst zacht weergegeven worden. Wanneer het objectief wordt afgestopt beschikt het bovendien over een fantastische scherpte van hoek tot hoek. Dit alles bij elkaar maakt dit objectief uiterst veelzijdig en kan daarvoor voor veel verschillende fotografische onderwerpen worden gebruikt.

Een ongelooflijk geringe scherptediepte

De XF 50mm F1.0 R WR beschikt over 12 lenselementen die geplaatst zijn in negen groepen, waaronder één asferisch lenselement en twee ED lenselementen. Hierdoor kan sferische aberratie worden onderdrukt. Wanneer dit objectief wordt gebruikt met zijn grootste diafragma van f/1.0, kan de XF 50mm F1.0 R WR beelden produceren met een zeer geringe scherptediepte. De diafragmabladen zijn zeer zorgvuldig afgerond, waardoor er een mooi en professioneel ogende bokeh ontstaat. Portretopnames krijgen zo een prachtige scherpte/onscherpte met een bijna driedimensionaal gevoel. Dankzij de zeer geringe scherptediepte kunnen bijvoorbeeld alleen de ogen scherp worden weergegeven terwijl de scherpte zacht wegloopt naar achteren. Hierdoor kunnen pakkende portretopnames worden gemaakt. Uiteraard is het objectief niet alleen geschikt voor het maken van portretopnames, maar komt het ook goed tot zijn recht bij andere fotografische situaties, zoals lifestyle-opnames of straatfotografie.

Autofocus

De XF 50mm F1.0 R WR is het eerste f/1.0 objectief voor een systeemcamera dat beschikt over autofocus. Dankzij dit grote diafragma kan de sensor in de camera meer licht vangen dan enig ander XF objectief. Hierdoor is het zelfs mogelijk om opnames te maken bij een lichtwaarde van -7Ev. De vorige grens van -6Ev was mogelijk wanneer er gebruik werd gemaakt van objectieven met een maximaal groot diafragma van f/1.4. X Serie gebruikers kunnen met dit objectief fotograferen en accuraat scherpstellen bij vrijwel complete duisternis. Dankzij de extra mogelijkheden van Phase Detection Autofocus (PDAF) op de sensor, gezicht- en oogdetectie AF en een krachtige DC-motor kan er uiterst precies en accuraat worden scherpgesteld met een zeer geringe scherptediepte.


Precieze scherpstelling voor kritische momenten

Om het meeste te halen uit een zeer geringe scherptediepte is een zeer precieze scherpstelling noodzakelijk. De XF 50mm F1.0 R WR beschikt daarom over een scherpstelring die maar liefst acht keer nauwkeuriger is dan enig ander Fujinon XF objectief. Hierdoor kan er vanaf de korte instelafstand tot aan oneindig zeer accuraat worden scherpgesteld. Daarom is de XF 50mm F1.0 R WR uitgerust met een scherpstelring die tot 120 graden kan worden gedraaid wanneer er handmatig wordt scherpgesteld. Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van Focus Peaking en Focus Assist-modus die helpen bij het handmatig scherpstellen. Omdat de scherpstelring 120 graden kan worden gedraaid zijn autofocus-bewegingen bijzonder nauwkeurig. Het objectief is zo ontworpen dat focusshift tijdens het scherpstellen geminimaliseerd is, waardoor het ook uitstekend gebruikt kan worden voor het maken van video-opnames.

Duurzaam en robuust

Omdat dat de XF 50mm F1.0 R WR een ‘snel’ objectief is met een groot diafragma van f/1.0 kan het in vrijwel iedere fotografische situatie worden ingezet. Het objectief heeft een afmeting van 103,5mm (lengte) en weegt zo’n 845 gram. Het spreekt voor zich dat dit objectief regen- en stofbestendig is gemaakt. Zo is dit objectief op 11 plaatsen afgedicht om vocht en stof tegen te houden. Het objectief kan worden gebruikt – in combinatie met een weerbestendige camera – tot een temperatuur van tot maar liefst -10o Celsius. Hierdoor kan dit objectief worden gebruikt onder de moeilijkste omstandigheden.

Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 87
Lengte 103.5
Gewicht 845 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 12
Lensgroepen 9
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.08
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 70
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice