Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS WR
Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS WR
949,00

Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS WR

949,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 316,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 21,12 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS WR

Een weerbestendig ultrawijd groothoek zoomobjectief

De Fujifilm XF 10-24mm F4 R OIS WR is een ultrawijd groothoek zoomobjectief met brandpuntsafstanden van 10mm tot 24mm (equivalent aan een beeldhoek van 15mm tot 36mm in het 35mm formaat). Dit objectief maakt gebruik van hetzelfde optische ontwerp als zijn voorganger en heeft daardoor een vergelijkbaar groot oplossend vermogen en maximaal diafragma van F/4.0. De XF10-24mm F4 R OIS WR heeft geen diafragmaverloop wanneer er wordt ingezoomd en kan daarmee op iedere gewenste brandpuntsafstand op F/4.0 worden ingesteld.

Een verbetering ten opzichte van het voorgaande model is dat het ingestelde diafragma nu kan worden afgelezen op de diafragmaring, waardoor iedere fotograaf of videomaker direct in één oogopslag kan zien met welk ingesteld diafragma er gefotografeerd of gefilmd wordt, zonder dat de camera daarvoor hoeft te worden aangezet. Daarnaast is dit objectief voorzien van een ‘Auto-positie’-slot en is het weerbestendig. Hiermee is dit objectief een uitstekende keuze voor iedereen die graag landschappen, architectuur of de natuur fotografeert of filmt. Fotografen kunnen zich nu, ook als het weer even niet meezit, creatief uitleven onder alle weersomstandigheden. Daarnaast is dit objectief intern zo aangepast dat de scherpstel- én zoomring iets smaller zijn, waardoor de XF10-24mmF4 R WR OIS zo’n 25 gram lichter is. Bovendien is de interne optische beeldstabilisatie van dit objectief met één volle stop verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor komt de totale beeldstabilisatie uit op 3.5 stops.

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 10-24mm F4 R OIS WR

Een weerbestendig ontwerp met enkele verbeteringen in het gebruik.

Een vernieuwde diafragmaring waarop duidelijk het ingestelde diafragma af te lezen is en een ‘Auto-positie’-slot. De diafragmaring op het objectief is nu voorzien van duidelijke markeringen om te zien met welk ingesteld diafragma er gefotografeerd of gefilmd wordt. Hierdoor kan er eenvoudig gecontroleerd worden op welk diafragma het objectief staat ingesteld, zonder dat de camera aan moet worden gezet. Er zit ook een ‘slot’ voor de positie van de ‘Auto’-stand op − dat vergelijkbaar is met die van GF-objectieven − waardoor fotografen niet per ongeluk de diafragmaring kunnen verzetten. Dit maakt dit objectief efficiënter in gebruik.

Weerbestendig.
Deze verbeterde versie is nu stof- en weerbestendig en kan worden gebruik bij temperaturen van tot maar liefst -10o Celsius. Daarnaast is het gewicht van dit objectief met 25 gram afgenomen ten opzichte van het voorgaande model, waardoor het nu nog slechts 385 gram weegt.

Verbeterde optische beeldstabilisatie.
Door een geavanceerde ‘gyro-sensor’ die aan dit objectief is toegevoegd, is de beeldstabilisatie met tot één volle stop verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en komt daarmee uit op een beeldstabilisatie van 3.5 stops. Wanneer dit objectief op één van de nieuwere camera’s wordt geplaatst, zoals bijvoorbeeld op de Fujifilm X-T4, is er een totale beeldstabilisatie over 5 assen mogelijk van maar liefst 6.5 stops doordat het objectief en de camera samen zorgdragen voor de totale beeldstabilisatie.

Een slanker en meer stijlvol ontwerp.
Doordat de scherpstelring en de ring voor het diafragmasmaller zijn gemaakt ten opzichte van zijn voorganger, met respectievelijk 3mm en 2mm, heeft het objectief een slanker en meer stijlvol ontwerp.

Een geavanceerd optisch ontwerp met een uitstekend oplossend beeldvermogen.

De Fujifilm XF 10-24mm F4 R OIS WR bestaat uit 14 verschillende lenselementen, waaronder vier asferische- én vier extra lage dispersie elementen die zijn geplaatst in maar liefst 10 groepen. Door het gebruik van asferische lenzen kunnen sferische aberraties, en ton- en kussenvorming effectief worden verminderd. De extra lage dispersielenzen corrigeren chromatische aberratie , wat resulteert in een verbeterde scherpte van hoek tot hoek. Ondanks zijn compacte formaat, heeft dit objectief een maximaal diafragma van F/4.0 over alle beschikbare brandpuntsafstanden, of je nu op ultrawijd 10mm of op 24mm fotografeert of filmt. Het grootst beschikbare diafragma blijft altijd een keurige F/4.0. (In vergelijk met een 35mm filmcamera is de beeldhoek van dit objectief 15 tot 36mm).

Het voorste lenselement is voorzien van een speciale coating om ‘ghosting’ te minimaliseren. Dit effect kan ontstaan als in een objectief zéér gekromde lenselementen zijn opgenomen die vaak in een ultragroothoekobjectief worden toegepast. Hierdoor ontstaat er een grotere scherpte en een betere helderheid. Met een minimale instelafstand van slechts 24 centimeter kan dit objectief ook gebruikt worden voor macro-opnames. Dit maakt het mogelijk het objectief dicht op een onderwerp te plaatsen, maar daarbij ook ruimte over te laten voor een duidelijke achtergrond. Zo kan de fotograaf krachtige beelden maken en optimaal gebruik maken van de voordelen die een ultrawijd groothoekobjectief te bieden heeft.

Snelle en nagenoeg stille autofocus.

De XF 10-24mm maakt gebruik van een intern scherpstelsysteem om zeer snel en accuraat scherp te kunnen stellen. Door lichtgewicht scherpstel-elementen en een zeer precieze scherpstelmotor kan er snel en bijna stil automatisch worden scherpgesteld, zelfs als daarbij gebruik wordt gemaakt van de in de X-Serie aanwezige gezicht- en oogdetectie autofocus.

Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 77.6 mm
Lengte 87 mm
Gewicht 385 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 10
Maximale brandpuntsafstand (mm) 24
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 24
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice