Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WR
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WR
1.099,00

Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WR

1.099,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 366,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 23,35 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WR

De Fujifilm XF 18mm f/1.4 beschikt over een maximaal diafragma van maar liefst ƒ/1.4 en kan daardoor ook onder lastige lichtomstandigheden nog steeds optimaal presteren. Met een afmeting van slechts 7,56cm in lengte en met een gewicht van 370 gram is de XF 18mm F1.4 lekker compact te noemen, waardoor hij in iedere fototas eenvoudig een plekje kan vinden. De filtermaat van dit objectief heeft een doorsnede van ø62mm. Daarnaast kan er met dit objectief al vanaf 20cm (van sensor tot object) op een onderwerp worden scherp gesteld. Hierdoor kan met recht gesproken worden over een enorm veelzijdig objectief.

Eigenlijk iedere fotograaf - of hij/zij er nu landschappen, cityscapes, portretten óf bruiloften mee fotografeert - kan profiteren van de voordelen die dit objectief te bieden heeft. Zo presteert dit objectief bijvoorbeeld ook optimaal bij uitdagende lichtomstandigheden die een portret-, reportage-, of landschapsfotograaf regelmatig en op de meest onverwachte momenten tegen kan komen. Dat is het voordeel van een objectief dat beschikt over een zéér groot diafragma van maximaal ƒ/1.4. Bovendien biedt een dergelijk groot diafragma fotografen nog een ander en meer creatief voordeel. Namelijk de mogelijkheid om scènes vast te leggen met een mooie en romige zachte achtergrondonscherpte op die momenten dat dit door de fotograaf gewenst is.

Dit objectief voldoet volledig aan de ontwerpfilosofie die achter de Fujifilm X-Serie schuilgaat. Namelijk een objectief dat licht van gewicht is, uiterst compact en bovenal uitstekende optische prestaties weet neer te zetten die iedere fotograaf steeds weer doet verbazen. Dit maakt dat de XF18mmF1.4 ongetwijfeld ook nu weer zijn weg zal weten te vinden naar iedere (professionele) fotograaf die kwaliteit weet te waarderen.

Uitstekende optische prestaties

De XF18mmF1.4 beschikt over drie asferische lenselementen en één ED lenselement, naast de andere 15 andere lenselementen die in maar liefst negen verschillende groepen zijn geordend. Hierdoor kunnen chromatische aberratie en coma uitstekend worden onderdrukt. Het resulteert er zelfs in dat ook de allerkleinste details kunnen worden gereproduceerd in de uiteindelijke opname en dat alles met een ongekende scherpte. De groep die zorg draagt voor het scherpstellen van het beeld bestaat uit zés verschillende lenselementen. Deze verschuift als één enkele eenheid, waardoor aberratie met uiterste precisie kan worden onderdrukt ongeacht de afstand van het te fotograferen object tot het onderwerp.

De XF18mmF1.4 beschikt over een equivalente brandpuntsafstand van 27mm in vergelijk met het traditionele 35mm filmformaat. Er kan met dit objectief al worden scherp gesteld op een onderwerp dat zich op slechts 11 centimeter van het éérste lenselement bevindt. Dit biedt de fotograaf die dit objectief gaat gebruiken de mogelijkheid om op zéér korte afstand tot een onderwerp scherp te stellen en waardoor hij met een uiterst korte scherptediepte kan werken die hem/haar nieuwe creatieve mogelijkheden biedt.

De Fujifilm XF 18mm F1.4 maakt gebruik van een intern autofocussysteem (AF) dat wordt aangedreven door een stille maar krachtige lineaire motor en waardoor er snel en zeer accuraat kan worden scherp gesteld. De minimale instelafstand (van sensor tot object) bedraagt 20 centimeter tot oneindig. Hierbij verschuift de groep met scherpstelelementen slechts 2.5mm. Hierdoor kan dit objectief al binnen 0,04 seconde scherpstellen. Wanneer het objectief de afstand moet overbruggen van de minimale instelafstand tot oneindig kan er worden scherp gesteld binnen 0,25 seconde.

De XF 18mm F1.4 beschikt over een filtermaat met een doorsnede van Ø62mm. Met een lengte van slechts 7,56cm en een gewicht van 370 gram is dit objectief mooi licht van gewicht en bovenal lekker compact. Dit maakt dat dit objectief in iedere fototas een plekje kan vinden. Ondanks dat de trommel gemaakt is van metaal, is deze zo ontworpen dat het gewicht laag kon blijven zonder dat dit objectief zijn robuustheid verliest. Het objectief is weerbestendig en op maar liefst 8 plaatsen afgedicht zodat het bestand is tegen stof en vocht. Daarnaast kan er tot een temperatuur van -10oC mee worden gewerkt. De XF 18mm F1.4 is voorzien van een A (Auto) positievergrendeling, zodat de diafragmaring niet per ongeluk kan worden versteld wanneer deze in de ‘A’ stand staat.

Kenmerken van de Fujifilm XF 18mm F/1.4 R LM WR

  • Lichtsterk groothoekobjectief
  • Groot maximaal diafragma van F/1.4
  • Drie asferische lenselementen en één ED lenselement
  • Minimale scherpstelafstand van 11 cm
  • Interne autofocussysteem
  • Handmatige scherpstelling mogelijk
  • A (Auto) positievergrendeling voor de diafragmaring
  • Stof- en waterbestendige afdichting
Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 68.8 mm
Lengte 75.6 mm
Gewicht 370 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18
Maximale brandpuntsafstand (mm) 18
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice