Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WR
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WR
909,00

Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WR

909,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 303,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 20,23 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WR

Een ongekend veelzijdige powerzoom, geschikt voor zowel fotografie als video

De Fujifilm XF 18-120mm F4 LM PZ WR is een zeer veelzijdig powerzoom objectief binnen voor de Fujifilm X Serie en met een grootste diafragma van F4.0 over de gehele zoomrange van 18 tot 120 millimeter (overeenkomstig een beeldhoek van 27mm tot 183mm in vergelijk met een 35mm filmformaat camera). Met een zoomratio van maar liefst 6.7x is dit een zéér handig en bovenal compact objectief, dat is opgewassen om een groot scala aan fotografische situaties te verslaan. Ideaal voor fotografie en video.

De Fujifilm XF 18-120mm F4 LM PZ WR kan worden ingezet voor het fotograferen van weidse landschappen (groothoek) en tegelijkertijd kunnen er de meest prachtige portretten mee worden gemaakt (tele). Bovendien is dit objectief uitermate geschikt voor het maken van hoogwaardige video-opnames. Dit is mogelijk dankzij de kennis die Fujifilm in de afgelopen decennia heeft opgedaan met het vervaardigen van objectieven die gebruikt worden bij het maken van TV- en filmproducties. Dit specifieke objectief is dan ook multifunctioneel toepasbaar, voor zowel fotografie, als ook voor het maken van video opnames.

Macro en portretten

De Fujifilm XF18-120mmF4 LM PZ WR is dankzij de vergrotingsfactor van 0.2x ook in staat om onderwerpen van dichtbij scherp weer te geven. Zo kunnen er eenvoudig close-up opnames mee gemaakt worden. Wanneer het objectief volledig open op een diafragma van F4.0 wordt gebruikt in de tele-stand kunnen er bovendien de mooiste portretten mee worden gemaakt en waarbij de achtergrond mooi romig en zacht oogt. Ditzelfde gaat ook op voor close-up opnames van bloemen of andere planten, omdat het objectief ook van dichtbij nog steeds goed kan scherpstellen op een object.

Video

De XF 18-120mm f/4 LM PZ WR is bijzonder goed bruikbaar als video objectief, omdat er slechts zeer beperkt sprake is van focusbreathing. Hierdoor kunnen gebruikers van dit objectief met een gerust hart in- en uitzoomen wanneer er is scherp gesteld op een bepaald onderwerp. Daarmee kan men dus berusten op uitstekende resultaten tijdens het maken van videoproducties. Als toevoeging op de traditionele zoom- en scherpstelring heeft dit objectief nog een bijzonder kenmerk. Het beschikt namelijk over specifieke video-opties zoals een variabele zoom / focus control ring en een ‘zoom’ knop waarmee de camera automatisch kan in- of uitzoomen. Deze specifieke videomogelijkheden zijn alleen mogelijk dankzij de expertise van Fujifilm.

Stof- en weerbestendig

Dankzij de sealing hoef jij je geen zorgen te maken mocht er een bui losbarsten. De sealing maakt de lens namelijk stof- en spatwaterdicht. Wel zo handig bij een lens geschikt voor natuur- en landschapsfotografie. Bovendien is het objectief bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius. Zo maak je in vrijwel alle weersomstandigheden foto's of video's.

Kenmerken van de Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WR

  • Geschikt voor Fujifilm systeemcamera's met X-mount
  • Power zoom (elektrische zoom) voor vloeiende zoombewegingen
  • Linear Motor voor snelle en stille autofocus
  • Constant maximaal diafragma van f/4 over het hele bereik
  • WR (Weather Resistant) constructie stof- en weerbestendig
  • Variabele zoom/focus control ring en zoom-knop voor video-specifieke opties
  • Fuji EBC multi-layer coating voor vermindering van flare en ghosting en een verbeterd contrast, helderheid en kleurweergave
  • Geschikt voor filmen en fotografie dankzij de vloeiende automatische zoom
  • 7-blads diafragma
Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 77 mm
Lengte 124 mm
Gewicht 460 gram
Type lens Universele zoomlens
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18
Maximale brandpuntsafstand (mm) 200
Lenselementen 15
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4.0
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4.0
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 60
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice