Fujifilm MKX 50-135mm T2.9 Cine X-mount
Fujifilm MKX 50-135mm T2.9 Cine X-mount
4.299,00

Fujifilm MKX 50-135mm T2.9 Cine X-mount

4.299,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 1.433,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 95,65 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm MKX 50-135mm T2.9 Cine X-mount

Fuj MKX 50-135mm T/2.9 - Professionele cine telezoom voor Fujifilm X

De Fujinon MKX 50-135/T2.9 is samen met de MKX 18-55/T2.9 de eerste speciaal voor cine ontworpen lens voor de X-systeemcamera's van Fujifilm. Deze professionele lens biedt een natuurgetrouwe kleurenreproductie, een hoogwaardige beeldkwaliteit en voor cine aangepaste kenmerken en bediening, waardoor je professionele films kunt maken met de Fujifilm X-camera's.

Veelzijdig en scherp

De MKX 50-135 biedt - vergeleken met full-frame - een zoombereik van 76 tot 206mm. Een bereik dat heel geschikt is voor het maken van portretten, interviews en het vastleggen van bijvoorbeeld sport. De handmatig in te stellen MKX 50-135 beschikt over een hoogwaardige optische constructie van 23 lenzen (in 17 groepen) waaronder twee Super ED-elementen en twee ED-elementen. De lens biedt een perfecte scherpte van hoek tot hoek bij elke lensopening en zoominstelling.

Vaste T2.9 lichtsterkte

De lichtsterkte van een lens voor cinegebruik wordt aangegeven in T-stops in plaats van de F-stops bij fotolenzen. Het verschil is dat een F-waarde een theoretische waarde is (brandpunt gedeeld door lensopening) en een T-waarde (Transmissie) een door een geijkt meetinstrument bepaalde waarde. De T2.9 lichtsterkte is constant over het gehele zoombereik, zo dat je geen verschil in belichting krijgt tijdens het aanpassen van de zoom. Het diafragma werkt klikloos zodat het geruisloos en traploos is te verstellen tijdens het filmen.

Professionele kenmerken

De Fujinon voldoet ook aan andere eisen die een professionele cineast aan zijn of haar lenzen stelt. Zo is er sprake van een 'parfocal' ontwerp, waarbij de scherpte niet verloopt tijdens het zoomen. De lens vertoont ook nauwelijks tot geen 'lens breathing' (waarbij de beeldhoek licht verandert tijdens het scherpstellen). De scherpstelring heeft een instelslag van maar liefst 200 graden waardoor je de scherpte (met of zonder follow focus) heel nauwkeurig en soepel aan kunt passen.

Uniformiteit

De MKX 50-135/T2.9 is net zo lang (en zwaar) als de MKX 18-55/T2.9, de filtermaat (82mm) komt overeen, en de drie instelringen (afstand, zoom en lensopening) zitten ook exact op dezelfde plaats. Hierdoor kun je de lenzen blindelings wisselen waarbij hulpapparatuur zoals follow focus past zonder extra afstellingen. De ringen hebben net zoals de andere Fujinon Cinelenzen een 'gear pitch' (vertanding) van 0.8M, waardoor bestaande accessoires probleemloos passen.

Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 82
Diameter/doorsnede 87 mm
Lengte 207 mm
Gewicht 1080 gram
Type lens Cine
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 135
Lenselementen 22
Lensgroepen 17
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.9
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.9
Maximale T-stop 22
Minimale T-stop 2.9
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 85
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm MKX 50-135mm T2.9 Cine X-mount of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice