Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR
Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR
1.899,00

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR

1.899,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 633,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 62,99 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR

Hoogwaardige ultragroothoekzoom

De Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR is een ultragroothoekzoom voor gebruik op de X-systeemcamera's van Fujifilm. De lens heeft een hoge lichtsterkte over het gehele zoombereik en een weerbestendige behuizing.

Optisch ontwerp

De XF 8-16mm f/2.8 heeft een optisch ontwerp met maar liefst 20 elementen waaronder 4 asferisch geslepen elementen voor het minimaliseren van vertekening en sferische aberratie, en 6 ED elementen (waaronder 3 Super ED elementen) voor het bestrijden van laterale chromatische aberratie. Een zwevend element reduceert op zijn beurt de beeldwelving die veel voorkomt bij ultragroothoeklenzen. Het resultaat van dit alles is een perfecte beeldkwaliteit met een hoge scherpte van hoek tot hoek.

Weerbestendig

De lens is ontworpen voor architectuur-, interieur- en landschapsfotografie maar is ook heel geschikt voor astro- en nachtfotografie. Omgerekend naar full-frame is het zoombereik 12 tot 24mm. Bij gebruik in minder goede omstandigheden heb je profijt van de degelijke behuizing en de weerbestendige WR afwerking. Fujifilm heeft de lens op maar liefst 11 plaatsen effectief afgedicht tegen spatwater, zand en stof. De lens heeft ook geen probleem met lage temperaturen tot -10 graden Celsius.

Snelle autofocus

Hoewel een (ultra)groothoeklens - uiteraard afhankelijk van het ingestelde diafragma en de afstand - een enorme scherptediepte heeft moet er nog steeds scherpgesteld worden. De XF 8-16/2.8 is voorzien van een geavanceerde autofocus waarbij de scherpte razendsnel en precies wordt ingesteld door gebruik van lineaire instelmotoren

Specificaties
Merk Fujifilm
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 88 mm
Lengte 121 mm
Gewicht 805 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 8
Maximale brandpuntsafstand (mm) 16
Lenselementen 20
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.1
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 25
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice