Delamax Omkeer Adapter voor Pentax K naar 58MM
Delamax Omkeer Adapter voor Pentax K naar 58MM
14,95

Delamax Omkeer Adapter voor Pentax K naar 58MM

14,95

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Delamax Omkeer Adapter voor Pentax K naar 58MM

Delamax omkeerring Pentax K naar 58mm

Wil je een keertje experimenteren met macrofotografie voordat je een echte macrolens aanschaft? Dan is een omkeerring een perfecte en betaalbare oplossing! Bevestig de omkeerring in de bajonetvatting van de camera en monteer de lens er met de voorkant aan vast. Je beschikt nu over een handmatig in te stellen macrolens met een behoorlijk sterke vergroting. Deze Delamax omkeerring is ontworpen om een lens met 58 mm filterdraad omgekeerd op een Pentax K-camera te bevestigen.

Door het omkeren van de lens verandert het scherptegebied behoorlijk. Je kunt plotseling extreem dichtbij fotograferen, zonder gebruik van een macrolens, een balg of tussenringen. Alles wat je nodig hebt is deze simpele ring met aan de ene kant een bajonetaansluiting en aan de andere kant een schroefdraad. De bajonet plaats je in de lensopening van de camera body, terwijl je de lens met de filterdraad (aan de voorkant dus) in de andere kant van de omkeerring schroeft. Meer is niet nodig om mooie macrofoto's te kunnen maken. Oké, een statief wel, natuurlijk!

Tips

Je hebt de sterkste vergroting bij gebruik van een groothoeklens, soms is die vergroting zelfs te sterk. Om een paar voorbeelden te geven: bij gebruik van een 50mm lens is de vergrotingsmaatstaf 1:1 en bij een 20mm groothoek is dat 3,5:1, oftewel 3,5x de ware grootte. In de praktijk kun je het best beginnen met een 50mm die met een fysieke diafragmaring is uitgerust, zodat je de lensopening in kunt stellen. De lens hoeft niet van het zelfde merk te zijn, als de filterdraad maar in de omkeerring past. Scherpstellen doe je door het naar voor- en achter bewegen van de camera of het onderwerp. Het draaien aan de scherpstelring heeft nauwelijks effect.

Specificaties
Merk Delamax
Filtermaat (mm) 58
Lensmount Pentax Reflex (K)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Delamax Omkeer Adapter voor Pentax K naar 58MM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice