Caruba Omkeerring Sony E-mount - 67mm
Caruba Omkeerring Sony E-mount - 67mm
12,00

Caruba Omkeerring Sony E-mount - 67mm

12,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Caruba Omkeerring Sony E-mount - 67mm

Een macro omkeerring (macro reverse ring, macro coupler ring, retrofocus ring) is de ideale en supergoedkope oplossing voor het maken van goede macro foto's met een grote afbeeldingsmaatstaf. Je plaats eenvoudig je lens achterstevoren op je camera en je hebt macro. Klinkt simpel en dat is het ook ..... en supergoedkoop!

Hoe werkt het:

Je plaats een lens achterstevoren op je camera met de macro omkeerring. De ring heeft dus schroefdraad dat past in de filterschroefdraad en de andere kant van de ring heeft de camera bajonet. Je autofocus vervalt hiermee maar dat is bij macro toch niet zo erg, en je kan van zeer dichtbij fotograferen. De resultaten zullen je verbazen.


Caruba Omkeerring Sony E-mount - 67mm

Wanneer werkt het wel/niet?

Of je camera dit soort manieren van fotografie toestaat is afhankelijk van het cameramodel maar is eenvoudig te testen. Haal je huidige lens van je camera en kijk of je af kunt drukken, staat de camera dit toe dan is deze manier van fotograferen, retrofocus dus, mogelijk.

Soms is het nodig in het menu een instelling te veranderen waardoor het gebruik van niet automatische lenzen toegestaan wordt. Kom je er niet uit neem dan alles mee naar de winkel dan helpen wij je op weg.

Tip: Zet je camera volledig in manuele stand en ga spelen met sluitertijd en diafragma (op de lens)

Iedere lens kun je gebruiken:

Het leuke is dat iedere lens bruikbaar is, ook die oude van je opa die nog in de kast ligt. De kwaliteit is natuurlijk uiteindelijk afhankelijk van de lenskwaliteit van het objectief. Als je ook nog wilt diafragmeren met de voorste lens dan is het handig dat deze dat kan (meestal niet het geval bij moderne objectieven).

Een goedkope tweede lens kun je vrijwel altijd vinden bij onze afdeling

Autofocus of niet:

Bij macro is autofocus eigenlijk helemaal niet handig maar in het geval omkeerringen eenvoudig onmogelijk. De scherpstelling is zeer beperkt tot een heel klein gebied en ook de afstand tot je onderwerp is klein. Handmatig scherpstellen dus!

Specificaties
Merk Caruba
Filtermaat (mm) 67
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Caruba Omkeerring Sony E-mount - 67mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice