Carl Zeiss Milvus 15mm f/2.8 ZE Canon EF
Carl Zeiss Milvus 15mm f/2.8 ZE Canon EF
2.699,00

Carl Zeiss Milvus 15mm f/2.8 ZE Canon EF

2.699,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 899,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 60,05 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss Milvus 15mm f/2.8 ZE Canon EF

Zeiss Milvus 15/2.8 voor Canon

De Milvus 15/2.8 is een geweldig voorbeeld van de wereldberoemde Zeiss kwaliteit. Deze weerbestendig uitgevoerde ultragroothoeklens heeft een beeldhoek van maar liefst 110 graden en een compromisloze beeld en bouwkwaliteit. Door gebruik van hoogwaardige glassoorten zijn beeldfouten en vertekening geminimaliseerd. De ideale lens voor de veeleisende fotograaf!

Compromisloze kwaliteit

Carl Zeiss is een merk dat kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft en geen compromissen aangaat bij het ontwerpen en produceren van objectieven. Zeiss bestaat als sinds 1846 maar kan zich prima staande houden in de moderne wereld van de digitale fotografie. Ze doet dat door het uitbrengen van extreem hoogwaardige objectiefseries voor actuele camera's.

Hoogwaardig

De Milvus 15/2.8 is een prime ultragroothoeklens voor full-frame camera's van Canon en Nikon. Door toepassing van een hoogwaardig (retrofocus met 'floating elements') ontwerp en lenselementen van speciaal glas (asferisch en glas met anomale partiële dispersie) is de scherpte uitzonderlijk hoog over het gehele beeldveld terwijl tegelijkertijd beeldfouten zoals vertekening, coma, chromatische aberratie en lichtafval worden geminimaliseerd. Fijn om te weten dat de Milvus 15/1.8 voorbereid is op toekomstige camera's met een hogere resolutie dan de camera's die nu op de markt zijn.

Geen compromissen

Als voorbeeld van de compromisloze manier van werken van Zeiss noemen we de maatregelen tegen contrastverlies en overstraling bij de Milvus objectieven. Alle lenzen zijn voorzien van de beroemde T* antireflex coating van Zeiss. Als extra zijn de randen van alle lenselementen ook nog eens via een arbeidsintensief handmatig proces voorzien van zwarte lak. Er zijn lichtvangers in mechanische onderdelen en speciaal ontworpen oppervlakken geplaatst om reflecties te voorkomen. Door gebruik van speciaal glas met een afwijkende gedeeltelijke dispersie worden kleurranden rondom contrastrijke onderwerpen voorkomen.

Manual focus

De Milvus 15/2.8 heeft net zoals de andere Milvus lenzen handmatige scherpstelling. Het objectief heeft een brede scherpstelring met een soepele instelling en een zeer grote draaihoek, waardoor je de afstand heel exact en soepel in kunt stellen. Dit is niet alleen een onmisbare eigenschap bij het fotograferen maar ook heel handig bij het maken van filmopnamen waarbij je de scherpstelling tijdens de opname wilt wijzigen.

Specificaties
Merk Carl Zeiss
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 95
Diameter/doorsnede 102 mm
Lengte 100 mm
Gewicht 947 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 15
Maximale brandpuntsafstand (mm) 15
Lenselementen 15
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.11
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 25
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Wat een pracht van een objectief! Het kost wat geld, maar de kwaliteit hiervan is écht super”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 10-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Wat een pracht van een objectief! Het kost wat geld, maar de kwaliteit hiervan is écht super. De contrast is erg mooi en de lichtdoorlatendheid is ook erg goed. Beter dan bij andere objectieven.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss Milvus 15mm f/2.8 ZE Canon EF of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice