Canon EF 50mm f/1.8 STM
Canon EF 50mm f/1.8 STM
123,95

Canon EF 50mm f/1.8 STM

123,95

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 41,32 in 3 termijnen, 0% rente?
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 99,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF 50mm f/1.8 STM

Een betaalbare, hoogwaardige lens, perfect voor portretfotografie en opnamen bij weinig licht.


Een betaalbare, hoogwaardige lens die perfect is voor creatieve portretfotografie en opnamen bij weinig licht. Vervaagt achtergronden om je onderwerp te laten opvallen en is ideaal voor video's dankzij de vloeiende, vrijwel geruisloze STM-scherpstelling.

  • Zorgt voor achtergrondvervaging zodat je onderwerp goed afsteekt – dus uitermate geschikt voor het fotograferen van mensen.
  • De vrijwel geruisloze STM-scherpstelling werkt snel wanneer je fotografeert en vloeiender wanneer je video's maakt.
  • De EF 50mm f/1.8 STM laat enorm veel licht door zodat je opnamen kunt blijven maken, zelfs wanneer het donker wordt, en de sfeer van dat moment goed kunt vastleggen.
  • De EF 50mm f/1.8 STM is een prime-lens met een vaste brandpuntsafstand die geweldige beeldkwaliteit levert – verbeterde scherpte, meer contrast en minder vertekening.
  • Met een gewicht van slechts 160 g is de EF 50mm f/1.8 STM een lens die je altijd bij je kunt hebben.

De Canon EF 50mm f/1.8 STM is een lens met een vast brandpunt voor opnamen met onderwerpen die scènes een unieke uitstraling geven of die met een fraaie achtergrond bewondering afdwingen. Als opvolger van de onvoorstelbaar populaire EF 50mm f/1.8 II en als ideale tweede lens voor iedereen die fotografie naar een hoger niveau wil tillen, is de EF 50mm f/1.8 STM met een maximaal diafragma van f/1.8 en een brandpuntsafstand van 50mm perfect voor portretten, fotografie bij weinig licht en voor een artistiek accent aan alledaagse onderwerpen en omgevingen.

De EF 50mm f/1.8 STM heeft een verbeterd ontwerp, is voorzien van onze Super Spectra lenscoating, een diafragma met 7 lamellen en is uitgevoerd met STM-technologie voor vloeiend, fluisterstil scherpstellen. Als compacte, lichte en betaalbare lens is de EF 50mm f/1.8 STM een welkome aanwinst voor elke foto-uitrusting van fotografen die hun opnamen meer expressie willen geven.

Ontdek creatieve portretfotografie en werken met weinig licht

Met de nieuwe lens is het gemakkelijk om schitterende portretfoto's of stijlvolle artistieke foto's en movies te maken – het grote f/1.8 diafragma biedt nauwkeurige controle over de scherptediepte. En geeft daarmee de creatieve vrijheid om het onderwerp haarscherp naar voren te halen en de rest van het beeld samen te laten vloeien tot een fraaie onscherpte, zodat de aandacht van de kijker direct naar een specifiek gedeelte wordt getrokken. Omdat het diafragma meer licht door de lens laat, kan ook vol vertrouwen worden gefotografeerd in omgevingen met weinig licht.

Als prime-lens zorgt de EF 50mm f/1.8 STM dankzij een vaste brandpuntsafstand van 50mm voor resultaten van hoge kwaliteit met een verbeterd contrast en hogere zichtbare scherpte. In combinatie met een APS-C EOS DSLR is dit model ideaal voor portretfotografie en helpt de lens bij de perfecte compositie van hoofd en schouders. Voor full frame DSLR-camera's is de EF 50mm f/1.8 STM ook een praktische 'standaardlens' voor dagelijks gebruik en zeer geschikt om uiteenlopende onderwerpen vast te leggen met een natuurlijk gezichtspunt en evenwichtig perspectief.

De lens biedt ook een minimale scherpstelafstand van slechts 0,35 m zodat gebruikers nog dichter bij onderwerpen kunnen komen om zo een hogere vergrotingsfactor te bereiken. De lensopening met 7 lamellen zorgt daarbij voor fraaie onscherpte en 'out-of-focus' accenten. Om niet alleen interne weerspiegelingen maar ook overstraling en reflecties te minimaliseren, is de lens uitgevoerd met onze Super Spectra Coating. Daarmee zorgt de EF 50mm f/1.8 STM in vergelijking met het voorgaande model voor een hogere beeldkwaliteit.


De perfecte aanvulling op elke foto-uitrusting

De lens heeft een compact, lichtgewicht ontwerp van slechts 160 gram en past gemakkelijk in een fototas zonder echt het totaalgewicht te beïnvloeden. De vormgeving van de lens sluit aan bij EOS DSLR-camera's voor consumenten en semi-pro's en de nieuwe metalen vatting zorgt voor een robuuste aansluiting op camerabody's. De handmatige scherpstelring van de lens geeft bovendien extra vrijheid om bij foto's en movies nauwkeurig scherp te stellen op het gewenste deel van de scène.

Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 49
Diameter/doorsnede 69 mm
Lengte 39 mm
Gewicht 159 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 6
Lensgroepen 5
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.21
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 35
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Zonnekap type ES-68
Productbeoordelingen
4 reviews
“Super lens voor weinig geld”
Beoordeling door Jan Lohman (geplaatst op 22-07-2020)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Zaterdag deze lens gekocht, en vandaag op vlinders uitgetest. wow wat een ervaring, meer dan zijn geld waard
“Uitstekend objectief, haarscherp en zeer lichtgevoelig”
Beoordeling door Gerard (geplaatst op 01-07-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Uitstekend objectief, haarscherp en zeer lichtgevoelig. Prijs- kwaliteit verhouding, uitermate goed. Supersnelle focus, maar wel lawaaierig in vergelijking met USM. Natuurlijk moet de zonnekap er voor een belachelijk hoge prijs apart bijgekocht worden, materiaalprijs +/- 50 cent.
“Ik heb van het weekend de eerste testfoto's met de lens gemaakt (even wennen) en ben geheel niet ontevreden met de kwaliteit”
Beoordeling door Ton (geplaatst op 24-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Ik heb van het weekend de eerste testfoto's met de lens gemaakt (even wennen) en ben geheel niet ontevreden met de kwaliteit. Mooie scherpte diepte en details.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF 50mm f/1.8 STM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice