Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x
10.999,00

Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x

10.999,00

Tijdelijk niet leverbaar.

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x

Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

Met de EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x voegt Canon vandaag een nieuwe categorie toe aan haar assortiment superteleobjectieven in de gerenommeerde L-serie. De EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x heeft een flexibel scherpstelbereik van 200-400mm met een vast f/4 diafragma, een 4-stops optical Image Stabilizer en – voor het eerst in een op de markt verkrijgbaar objectief – een ingebouwde 1.4x extender. Deze kenmerken resulteren samen in een uitzonderlijk veelzijdig objectief voor professionele sport- en natuurfotografen. Met een robuust ontwerp dat is vervaardigd van een magnesiumlegering, bescherming tegen weersinvloeden en speciale lenscoatings, is dit objectief ideaal voor gebruik onderweg. In combinatie met de hoogwaardige optica zorgt het objectief zelfs onder de zwaarste omstandigheden voor uitzonderlijke resultaten.


Met superieure beeldkwaliteit dichter bij de actie

Het bereik van de EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x wordt vergroot door de ingebouwde 1.4x extender. Deze kan met één snelle handeling worden ingeschakeld voor een vergroot brandpuntsbereik van 280mm tot 560mm, zodat fotografen nog dichter bij actiemomenten kunnen komen die zich op grote afstand afspelen. Om de hoogste beeldprestaties te garanderen, is het optische ontwerp uitgevoerd met zowel Fluoriet- als UD (Ultra-low Dispersion)-lenselementen die chromatische aberratie minimaliseren en kleuronscherpte elimineren. De geavanceerde, reflectiewerende SubWavelength Structure Coating (SWC) en Super Spectra Coating reduceren ook overstraling en schittering. Dankzij toepassing van de allernieuwste optische technologieën, worden de beeldprestaties niet beïnvloed zodra de geïntegreerde extender wordt ingeschakeld.


Met een vast diafragma van f/4 zijn snelle sluitertijden mogelijk om actiemomenten te fotograferen en kunnen ook scènes met weinig licht worden vastgelegd. Een nieuw ontworpen optical Image Stabilizer biedt gebruikers een 4-stops voordeel, terwijl IS 'Mode 3' alleen voor beeldstabilisatie zorgt op het moment van belichting – fotografen kunnen snelle actiescènes vastleggen zonder IS-overcompensatie bij bewegingen. Deze functie is ideaal voor sportfotografen die vaak slechts een fractie van een seconde hebben om een onderwerp vast te leggen.

Krachtig en flexibel scherpstellen

De EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x is uitgevoerd met Canon's eigen ring-type Ultrasonic Motor voor snel en stil automatisch scherpstellen. Volledig handmatige scherpstelling is beschikbaar voor iedereen die de scherpstelling zelf wil aanpassen. Dit stelt fotografen in staat bij gebruik van AF zelf de gewenste fijnaanpassingen aan te geven. De Power Focus (PF)-modus vergroot ook de flexibiliteit bij het filmen met de EOS-1D C of EOS-1D X, waardoor fotografen een nauwkeurig 'pull-focus'-effect krijgen met een van de twee snelheden. Dit door eenvoudigweg aan de focus-instelring te draaien en te stoppen bij een vooraf aangegeven afstand.

Geavanceerd ontwerp afgestemd op professionele eisen

De EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x is ontworpen als antwoord op vragen van professionals naar een superieure beeldkwaliteit en een veelzijdig zoombereik. Dit objectief heeft een hoogwaardig ontwerp dat past bij Canon's gerenommeerde objectieven in de L-serie.


Het duurzame chassis is vervaardigd van een magnesiumlegering en ondanks de geïntegreerde 1.4x extender heeft het objectief hetzelfde gewicht als objectieven met een vergelijkbare brandpuntsafstand. De fluorine-coating op de voorste en achterste lenselementen voorkomt dat vuil zich aan het oppervlak kan hechten, terwijl de stof- en vochtwerende constructie fotografen in staat stelt ook opnamen te maken onder extreme weerscondities. De combinatie van superieure optische prestaties, flexibiliteit, gewicht en duurzame constructie maakt dat dit objectief een belangrijke plaats zal innemen in de fototas van elke professionele sport- of natuurfotograaf.

Belangrijkste kenmerken:
  • Ingebouwde 1.4x extender, voor extra vergroting zodra dat nodig is
  • 4-stops Image Stabilizer voor fotografie bij weinig licht
  • Hoge beeldkwaliteit dankzij Fluoriet-lenselementen
  • Snel AF met USM-technologie
  • Robuust ontwerp voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden
Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Filtermaat (mm) Canon Drop-in (WIII)
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 128 mm
Lengte 366 mm
Gewicht 3620 gram
Type lens Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 200
Maximale brandpuntsafstand (mm) 400
Lenselementen 25
Lensgroepen 20
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 200
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type ET-120W II
Productbeoordelingen
1 reviews
“Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1”
Beoordeling door Eisa Award (geplaatst op 15-08-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x In de toelichting op hun keuze voor de EF 200-400mm f/4L Extender 1.4x zegt de EISA-jury: "Dit gestabiliseerde volbeeld supertele-zoomobjectief vormt het begin van een nieuw tijdperk in professionele optica en is een grote sensatie onder de objectieven. De Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x heeft een ingebouwde teleconverter die de fotograaf in staat stelt in een seconde over te schakelen naar grotere brandpuntsafstanden. Omdat de teleconverter is geïntegreerd in het ontwerp van het objectief, kan deze ook onder extreme condities veilig worden ingeschakeld, zonder dat de spiegel en sensor van de camera aan weersinvloeden worden blootgesteld. Met de converter wordt het objectief een 280-560mm F5.6, maar voor gebruikers die een nog groter bereik nodig hebben, is dit objectief compatibel met de Canon Extender EF 2x III. Hoewel het voor enthousiaste amateurfotografen een zeer kostbaar objectief is, garandeert de superieure optische kwaliteit ongeëvenaarde resultaten bij wildlife- en sportfotografie."
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice