Bynolyt STORK WPR 10x42
Bynolyt STORK WPR 10x42
287,10

Bynolyt STORK WPR 10x42

287,10

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 95,70 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 6,39 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Bynolyt STORK WPR 10x42

Stork 10 x 42

De Storks zijn met hun “open brug” constructie bijzondere kijkers in ons assortiment. De slanke open vorm in combinatie met de fraaie groen-zwarte kleur van het kijkerhuis geven de kijker een sierlijk elegante uitstraling en dat voor een prachtige prijs.

Ergonomisch en weersbestendig

De kijkers zijn daarnaast robuust van bouw, waterdicht en gevuld met droog stikstofgas tegen het inwendig beslaan van de optiek. Dat wil zeggen dat de kijkers onder alle weersomstandigheden probleemloos kunnen worden gebruikt. Door de open greep zonder centrale kijker as, vallen de vingers van de hand vanzelf klemvast om de kijkerbuizen. In combinatie met het heerlijk lage gewicht van 650 gram zorgt dat voor een rotsvast stabiel beeld. Het kijkplezier wordt nog verder verhoogd door de prettig aanvoelende licht geruwde olijfgroene hard rubber kijkerhuis bekleding. Die voelt niet alleen lekker aan, maar hij beschermt de kijker ook effectief tegen stoten en vallen.

Gebruiksvriendelijke systeem

De grote centrale geribbelde scherpstel rol ligt tussen de oculairen en is daardoor automatisch onder handbereik voor een snelle scherpstelling. De rol loopt soepel en kan ook met handschoenen aan in de vrieskou prima worden bediend. Correctie van oogsterkte verschillen gebeurt met diezelfde rol door hem uit te trekken, te verdraaien en de ingestelde stand te fixeren door de rol weer in te drukken. Een fluitje van een cent en dat kan allemaal zonder de kijker van het oog te halen, een ideaal gebruiksvriendelijk systeem. Ook optisch mogen de Storks er zijn met hoogtransparante BAK4 dakkant prisma’s, terwijl de optiek is voorzien van multi coatings voor een briljant helder beeld. De objectieflenzen zijn daarbij nog extra voorzien van een breedband coating voor een spectraal evenwichtige lichttransmissie. De Storks zijn voorzien van een ingebouwde statief aansluiting, zodat ze zonodig super stabiel kunnen worden opgesteld om elke trilling te vermijden voor het waarnemen van de fijnste details. De vrije oogafstand is bij beide modellen groot genoeg, zodat brildragers met ingedraaide oogschelpen heel gemakkelijk met bril op het hele beeldveld kunnen overzien.

Accessoires
Bij de kijkers wordt een draagriem en een tas geleverd. Bij de Stork 10x42 worden ook aan het kijkerhuis geklemde objectiefkappen geleverd, zodat de kostbare objectieflenzen altijd beschermd zijn bij transport van de kijker. Ja, bijzondere kijkers, die Storks, zeker als je bedenkt dat de producent ook nog zijn best heeft gedaan om ze zo milieubewust mogelijk te produceren.
Kenmerken
  • Type: 10x42
  • Gezichtsveld op 1000m: 114
  • Uittrede pupil: 4,2
  • Eye-relief: 15 mm
  • Gewicht (gram): 650
  • Dichtbij instelling (m): 2
Specificaties
Merk Bynolyt
Soort Binoculair
Lengte 150 mm
Hoogte 135 mm
Gewicht 650 gram
Prismatype Dakkant
Vergroting min (x) 10
Vergroting max (x) 10
Lensdiameter (mm) 42
Uittredepupil (mm) 4.2
Schemergetal 20.5
Eyerelief (mm) 15
Kortste Scherpstelafstand (meter) 2
Gezichtsveld op 1000 meter 114
Verrekijker gebruik Vogelobservatie, Safari en natuur, Vlinders en insecten
Garantie 2 jaar, 10 jaar na registratie
Productbeoordelingen
1 reviews
“Een geweldige kijker”
Beoordeling door Arie Maat (geplaatst op 22-05-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een geweldige kijker. Had eerste een ander merk, maar heb hem geruild. Zeer goede beslissing geweest.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Bynolyt STORK WPR 10x42 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice