Nanlite - De LED revolutie is niet meer te stoppen

Nanlite - De LED revolutie is niet meer te stoppen

Nanlite - De LED revolutie is niet meer te stoppen

De LED-revolutie op zowel foto- als videogebied is niet meer te stoppen. Het biedt zoveel voordelen ten opzichte van flitslicht of traditioneel kunstlicht. Daar zijn de producten van Nanlite een duidelijk en bijzonder goed voorbeeld van.

Nanlite LED-licht is ideaal voor verschillende doeleinden en verkrijgbaar in allerlei varianten, van grote en zeer krachtige producten voor cinematografen, lichtregisseurs, gaffers en productieploegen tot zeer compacte en handzame sets voor creatieve beeldmakers on the go. Maar hoe dan ook, de ledlampen van Nanlite bieden stuk voor stuk unieke mogelijkheden. Of het nu de spotlights of de pavotubes betreft.


Waarom continulicht?

  • Continulicht zonder kleurzweem: ideaal voor video
  • ‘What you see is what you get’ - je ziet dus precies wat je doet
  • Compact en draagbaar
  • Geen warmteontwikkeling
  • Hoge lichtopbrengst en een laag energiegebruik voor lange accuduur
  • Geen slijtage dus geen opgebrande lampen of flitsbuizen meer
  • Minder invasief voor modellen

Nanlite Pavotubes

Nanlite heeft verschillende tubes in haar assortiment. Zoals de compacte instapper Pavotube II 6C en de in januari 2023 totaal vernieuwde en sterk verbeterde generatie II 15C en II 30C, professionele tubes van zeer hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Deze RGB tubes zijn veelzijdige lampen voor zowel foto- als videografie. Met deze tubes kun je creatieve speciale effecten creëren. Kies een kleur uit het volledige RGB spectrum voor fotografie, of laat de lamp zelf hier doorheen schakelen tijdens het filmen. De kleurtemperatuur van de tubes is aanpasbaar (tussen de 2700- en 6500K). Zo heb je voor iedere situatie altijd het juiste licht. Dankzij de superhandige gratis Nanlink app kun je ook – of juist – op afstand alles instellen. Deze tubes hebben een indrukwekkende kleurenregeling, lichtintensiteit en energie-opties en zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld lightpainting, creatieve portretten of om sfeer in een ruimte te brengen.

We nemen je mee langs de (vernieuwde) pavotube series. We noemden de compacte instapper Pavotube II 6C van 30cm lang al even. Deze kleine rakker past altijd in je tas, en geeft je zóveel creatieve mogelijkheden met de volledige RGB range aan boord plus ingebouwde effecten. Ideaal voor experimenteren op locatie. Voor de creatieve lichtkunstenaars is er ook de lichte en compacte PavoTube T8-7X, met een zachte prijs maar een groot creatief potentieel. Die heeft een lengte van 1 meter en weegt slechts 280 gram.

De professionele Pavotubes II 15C (60 cm) en II 30C (120 cm) zijn recent sterk verbeterd. De eerste generatie werd in korte tijd razend populair, en toonaangevend op het vlak van LED continulicht. Maar hoe goed ze ook waren, ze konden nóg beter en het resultaat van die verbeteringen –op basis van gebruikersfeedback – zie je terug.

Langere accuduur, sneller opladen, hogere lichtopbrengst, groter verlichtingsoppervlak, Bluetooth, DMX, een uitgebreid CCT-bereik van 2700K-7500K - het zit er nu allemaal in. Ideaal als je een content creator bent of het verschil wilt maken met creatief en kleurrijk beeld.

Nanlite Forza spotlights

De Forza serie bestaat uit superkrachtige continu ledlampen in extreem compacte behuizingen. Niet alleen voor in een studio, maar doodat ze (ook) op accu's werken ook op locatie. Maar liefst een zestal Forza LED spots hebben begin 2023 een volledige update gekregen: De Forza 60 II, Forza 60B II, Forza 300 II, Forza 300B II, - allemaal van top tot teen verbeterd met innovatieve upgrades. De nóg krachtigere Forza 500 II en Forza 500B II komen later dit voorjaar.

De in 2023 uitgebrachte Forza 60 II-spots – in daglicht en bi-color variant - lopen tot nu 28,5% langer op batterijvoeding. Ze zijn volledig via bluetooth aanstuurbaar via de geweldige Nanlite app. Ze zijn voorzien van DMX en hebben een nog stillere ventilator – belangrijk bij video.

We moeten ook écht even de Forza 60C aanstippen. Het is de eerste RGBLAC-spot van Nanlite en wat voor één. Een lamp waar je gewoon alle kleuren mee kunt projecteren! Naast de bekende RGB voegde Nanlite extra limoen, amber en cyaan toe (RGBLAC). Dit maakt de Forza 60C toonaangevend op het gebied van kleurweergave – met een CCT bereik van liefst 1800K tot en met 20000K - een zeer veelzijdige en flexibele spotlight die letterlijk past in de palm van je hand. Met een gewicht van slecht 0.8 kilo is hij bovendien vederlicht. De ideale lamp voor video- en fotografen die op zoek zijn naar ‘big light performance features’ in een kleine behuizing. Draadloos te bedienen via bluetooth of te bedienen via 2.4G-, DMX- en RDM.


De Forza 300 II en 300B II zijn 's werelds eerste 300W LED 5600K en bi-color spots met +/- 80 groen-naar-magenta aanpassing. Ze produceren zeer nauwkeurig licht met uitstekende CRI- en TLCI-waarden van 96/97, waarbij de 300 II een daglicht gebalanceerde 5600K-lamp is en de 300B II tweekleurig is met een CCT-bereik van 2700K–6500K. De ballast is maar liefst 37% kleiner geworden, maar de output is hoger.

Nanlite FS-serie spotlights

Blijf je in je kamer of studio, of wil je aan de slag met continulicht ‘on a shoestring budget’ dan is de FS serie ideaal. De FS60B, FS150B en FS200B zijn stuk voor stuk nieuwe bi-color modellen, compact en zeer gunstig geprijsd. De FS300B was er al. Deze LED-spots hebben een CCT-output tussen 2700 en 6500K, een Bowens-mount en paraplu-mount, ingebouwde voeding- en besturingsmodule, 12 effecten en een hoge CRI- en TLCI-classificatie.

Met de compacte, krachtige en betaalbare FS serie serie – die trouwens ook in single color variant verkrijgbaar zijn - richt Nanlite zich op de fanatieke beeldmaker met een thuisstudio voor bijvoorbeeld livestreams en semi-professionals die low budget videoproducties draaien.


Bedien jouw LED lampen met de Nanlink app

De Nanlink app is een volledig nieuwe draadloze oplossing voor lichtregeling die de complete Nanguang Line-up kan dekken. Nanlite, Nanlux, Nanlink, Ledgo en Nanguang zijn de merken van Nanguang. De app is ontwikkeld voor zowel het iOS als het Android-besturingssysteem. De app is zeer gebruiksvriendelijk en je kan er ieder aspect van iedere armatuur mee bedienen. De menu’s zijn duidelijk en overzichtelijk en zo gemaakt dat de gebruiker zich er direct thuis voelt. Met de app kan je armaturen zowel individueel als in groepen bedienen. De Nanlink App is gratis te downloaden.

Waar begint bij jou de revolutie?

Zoals gezegd: De LED-revolutie op zowel foto- als videogebied is niet meer te stoppen. Er is voor elke beeldmaker wat wils. Voor de creatieve instapper die wil experimenteren met continulicht on the go tot professionals die videoproducties draaien en op zoek zijn naar flexibel licht zonder constant over snoeren te hoeven struikelen. Nanlite biedt het allemaal. Bestel je LED-licht online of kom naar onze winkel en laat je adviseren. LEDsgo!Geplaatst in:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.