Sorteer

1 - 18 van 68 producten

68 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Telescopen

Telescopen

Wil je een telescoop kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de juiste telescoop te kiezen, vooral wanneer er zoveel verschillende zijn om uit te kiezen! Daarom hebben we een uitgebreide assortiment met hoogwaardige telescopen die geschikt zijn voor iedereen, van kinderen tot volwassenen en van beginners tot experts. Of het nu is om naar de nabijgelegen maan, sterren of planeten te kijken, of verder de ruimte in. Cameraland.nl heeft een telescoop voor jou.

De basistypen telescopen:

Om je op weg te helpen, moet je eerst enkele basisbeginselen over telescopen leren kennen. De drie basistypen zijn: brekende telescopen, reflecterende telescopen en catadioptric telescopen. Telescopen maken gebruik van lenzen, spiegels of een combinatie van beide. Elke soort telescoop heeft ze eigen voor- en nadelen.

De getallen op een telescoop

Handig om te weten, is dat de getallen in de namen van telescopen verwijzen naar hun lensopening of lensgrootte. Diafragma is de meest belangrijke eigenschap voor astronomische telescopen, omdat het bepaalt hoeveel licht het door laat en dus bepaald hoeveel objecten je in de ruimte kunt zien.