Het Lichtkwadrant
Het Lichtkwadrant
29,99
29,99

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Het Lichtkwadrant

Van alle technieken die beginnende fotografen moeten leren is het licht in de camera de meest complexe. Wat in de belichtingsdriehoek wordt uitgelegd lijkt zo logisch en is toch maar moeilijk te doorgronden. Het boek Het LichtKwadrant verbindt in een begrijpelijk en revolutionair nieuw systeem de lichtfactoren lensopening, belichtingstijd en lichtgevoeligheid in samenhang met licht tot een sluitend geheel.

In dit rijk geïllustreerde boek met veel heldere schema’s worden alle instellingen van de camera bijeengebracht. Van alle voorbeeldfoto’s zijn de gegevens bijgevoegd. De aanduidingen waarmee fabrikanten hun instellingen weergeven staan hier in tabellen naast elkaar.

Dit leerboek is bedoeld voor gebruik bij de voorbereiding en tijdens de lessen over de camera door de docent fotografie die zijn cursisten de lichtinstellingen wil aanleren. Voor cursisten fotografie is het bovenal een helder naslagwerk waar zij hun hele opleiding en nog lang daarna plezier van zullen hebben. Fotografen die nu eindelijk willen doorgronden waarom die belichtingsdriehoek een zo onbruikbaar systeem was begrijpen na het lezen van dit boek hoe hun instellingen creatief en technisch integreren. De belichtingsdriehoek wordt uitgebreid tot het LichtKwadrant.

De auteur voegde in het boek een handig en uniek rekenmaatje toe, waarmee iedere lichtsituatie kan worden ingesteld in de camera.

Over Tom Meerman

Tom Meerman (Amsterdam 1959) fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie (Artez, Arnhem 1988). Sindsdien spreekt en schrijft hij over het vak als docent, mentor en bestuurder en is hij veelgevraagd jurylid en beeldredacteur. Daarnaast is hij actief als fotograaf.

Specificaties
Merk Duuren
Onderwerp Fotografie
Aantal pagina's 160
Uitvoering Paperback
Auteur Tom Meerman
Taal Nederlands
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Het Lichtkwadrant of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice