Sorteer

1 - 18 van 23 producten

23 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Lens case

Lens case

Een lens case is een tas speciaal ontworpen voor het vervoeren en beschermen van een objectief. Het is daarom ook de beste en meest veilige manier om je lens te vervoeren. Een lens case heeft vaak de vorm van een koker waardoor het objectief stevig in de case zit. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen voor één type objectief maar de meeste lens tassen kunnen gebruikt worden voor verschillende lenzen. Het is alleen niet de bedoeling dat je meer dan één lens tegelijkertijd vervoerd in één hoes.

Verschillende soorten lens cases

Een lens hoes kan je kopen in allerlei verschillende soorten materialen en afmetingen. Lens cases zijn onder te verdelen in twee grote groepen. Hard case en soft case lenstassen. beide met hun eigen voor- en nadelen. De beter lens hoezen hebben een schouderband maar kunnen ook bevestigd worden aan een cameratas doormiddel van een kliksysteem.

Hele dure en grote objectieven wil je liever niet in je cameratas bij de rest van je uitrusting vervoeren. Voor dit soort objectieven bestaan opmaat gemaakte lenstassen. Deze lenstassen zijn speciaal gemaakt voor één type lens waardoor ze het objectief optimaal beschermen.Vanwege de afmeting en het gewicht worden deze grote lens cases meestal gedragen als rugzak