Sony FE 70-200mm f/2.8 GM II
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM II
2.999,00

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM II

2.999,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 999,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 66,73 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 cashback i.c.m. camera

Ontvang nu tijdelijk 100 euro cashback op dit objectief in combinatie met een van de geselecteerde Sony systeemcamera's. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony FE 70-200mm f/2.8 GM II

Dit objectief biedt een uitstekende resolutie en bokeh met ongeëvenaarde AF-prestaties. De FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II past perfect bij Sony’s camerabehuizingen met E-mount. De FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II biedt niet alleen geweldige optische kwaliteit en geavanceerde AF-prestaties, maar is bovendien het lichtste f/2.8 70-200mm zoom objectief ter wereld. Dit garandeert optimale opnameflexibiliteit en vrijheid voor de beeldmaker. Het is een krachtig instrument, in het bijzonder geschikt voor enthousiaste, professionele sport- of natuurfotografen.Verbeterde prestatieniveaus

De FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II levert een uitstekende beeldkwaliteit met een hoge resolutie en helderheid. Content creators kunnen rekenen op een helder, scherp beeld van hoek tot hoek in het volledige zoombereik, zelfs wanneer het diafragma volledig is geopend. Dankzij de twee asferische lenselementen, waaronder één XA (extreem asferisch) element met een nauwkeurigheid van 0,01 micron, beheerth dit objectief de afwijkingsverschillen. Dit om een uitmuntende resolutie in het volledige beeldgebied te garanderen. De FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II gebruikt daarnaast twee sferische ED (extra lage dispersie) glaselementen en twee sferische Super ED-glaselementen. Deze glaselementen verminderen chromatische aberratie aanzienlijk en minimaliseren “color-bleeding”. Dit objectief is tevens uitgerust met een asferisch E-element om chromatische en sferische aberratie te onderdrukken.

Dit objectief heeft een groot diafragma van maximaal f/2.8 en een cirkelvormige 11-bladige diafragmaeenheid. Dit produceert een prachtige en natuurlijke bokeh. Het geavanceerde optische design van de lens (inclusief XA-element) onderdrukt het uienringeffect voor een perfect bokeh.

De FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II biedt een uitstekende close-up met diepe bokeh. De minimale scherpstelafstand is slechts 40 mm bij 70 mm en 82 mm bij 200 mm (met een maximale vergroting van 0,3 x). Deze lens kan eenvoudig worden gecombineerd met Sony’s hoogwaardige 1,4 x of 2,0 x teleconverter om de brandpuntsafstand van de lens te verlengen tot 400 mm. Dit bij een diafragma van F 5,6.

Om lichtvlekken en ghosting bij moeilijke productie omstandigheden te vermijden, biedt Sony Nano AR Coating II. Het betreft een uniforme antireflectiecoating op het oppervlak van de lens. Tevens onderdrukt het optische ontwerp van de FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II interne reflecties voor meer helderheid.

Toonaangevende autofocus

De moderne lenstechnologie van de FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II haalt het beste uit de camera. De lens maakt gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren van Sony. Dit biedt een snelle en nauwkeurige AF dat 4 keer sneller is en een 30% betere focustracering heeft in vergelijking met het vorige model.

In combinatie met Sony’s Alpha 1 kan dit objectief continue opnames met hoge snelheid tot 30 fps maken. Zelfs bij gebruik van een teleconverter biedt dit objectief uitstekende AF-tracking. Voor video voorziet de FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II in een soepele en stille AF om scherpstelling van snel bewegende onderwerpen vast te zetten en te volgen.

Geavanceerde functies voor video

Het maximale diafragma van f/2.8, de goede AF-prestaties, veelzijdige bediening en solide betrouwbaarheid maken dit objectief de perfecte keuze voor video. Deze lens is ontworpen om ‘focusademhaling’, focusverschuiving en asverschuiving tijdens het zoomen te verminderen. Dit voorkomt ongewilde beeldbeweging en beeldhoekvariatie.

Voor een eenvoudige videobediening is de FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II voorzien van bedieningsringen voor focus, zoom en diafragma (iris). Dit zorgt voor een nauwkeurige handmatige bediening. Ook heeft de diafragmaring een AAN-/UIT-klikschakelaar. Daarnaast garandeert Sony’s Linear Response MF een snel reagerende, handmatige focuscontrole met geringe vertraging. De meegeleverde lenskap is voorzien van een opening voor een eenvoudige bediening van circulaire polarisatiefilters of variabele ND-filters.

Ontworpen voor professionals

De FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II is ‘s werelds lichtste telefotozoomlens f/2.8. Met een gewicht van 1045 gram is ze ongeveer 29% lichter dan het vorige model. Behalve het lage gewicht is de FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II ontworpen om professionals een ideale balans te bieden. Het zwaartepunt van de lens valt direct boven de statiefbevestiging. Daarnaast is objectief voorzien van een interne zoom, waardoor het zwaartepunt van de lens tijdens het zoomen constant blijft.

De FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II beschikt over focusfuncties om te voorzien in de professionele behoeften van de gebruikers. Functies zoals volledige DMF, natuurlijke en lineaire handmatige focusrespons en een begrenzingsschakelaar van het focusbereik. Deze lens is tevens uitgerust met drie aanpasbare knoppen die in een hoek van 90° van elkaar voor eenvoudige toegang en gemakkelijke bediening tijdens het fotograferen mogelijk maken.

Deze lens beschikt ook over een AAN-/UIT-klikschakelaar en een irisvergrendelingschakelaar voor snelle en flexibele diafragmacontrole. Bovendien is de torsie van de zoomring geoptimaliseerd en voorzien van beeldstabilisatie met MODE 3 voor bewegende onderwerpen.

De FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II is ontworpen om ook in de meest uitdagende omstandigheden betrouwbaar te blijven. De stof-en vochtbestendigheid is gelijk aan die van de FE 400 mm f/2.8 GM OSS en FE 600 mm F4 GM OSS. Het voorste lenselement heeft een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Het verwijderen van vuildeeltjes en vingerafdrukken aan het lensoppervlak wordt hierdoor eenvoudiger.

Kenmerken

  • 70-200mm telefotozoom met een constant F 2.8 diafragma bereik
  • Snelle, stille en nauwkeurige autofocus en continue AF-trackingcapaciteiten
  • Geavanceerde functies voor videomakers
  • ‘s Werelds lichtste 70-200mm telefotozoomlens met groot diafragmabereik, circa 29% lichter dan het vorige model
  • Tot 4x keer snellere AF, met een ongeveer 30% verbeterde focustracering vergeleken met het vorige model
  • Professionele controle en betrouwbaarheid
Specificaties
Merk Sony
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 88 mm
Lengte 200 mm
Gewicht 1045 gram
Type lens Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 70
Maximale brandpuntsafstand (mm) 200
Lenselementen 17
Lensgroepen 14
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.3
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony FE 70-200mm f/2.8 GM II of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice