Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art Leica L
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art Leica L
519,00

Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art Leica L

519,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 173,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 11,55 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art Leica L

Hoogwaardige Art-macrolens

De objectieven in de Sigma Art-serie staan bekend om de hoge prestaties en dito bouwkwaliteit. De 70/2.8 DG Macro is de eerste macrolens in Sigma's Art-serie en heeft een afbeeldingsverhouding van 1:1.

Perfecte beeldscherpte

Sigma heeft bij het ontwerpen van deze macrolens de allerhoogste beeldkwaliteit voorop gesteld. Door toepassing van een uit twee groepen bestaand 'floating focus mechanisme' worden aberraties geminimaliseerd. Ook het glaswerk is bijzonder; er zijn twee FLD- en twee SLD-elementen, een element met een hoge 'anomalous partial dispersion' en twee asferisch geslepen elementen. Het resultaat is een perfecte beeldscherpte bij elke afstand en lensopening.

Geruisloos en snel

De autofocus werkt via een nieuwe kernloze DC-motor en een verbeterd algoritme waardoor de afstand geruisloos en snel in wordt gesteld. Je kunt de afstand op elk moment aanpassen zonder dat je eerst naar MF over hoeft te schakelen. Sigma past een zogenaamd 'focus-by-wire' systeem toe waardoor er geen mechanische verbinding tussen de scherpstelring en het aandrijfsysteem is bij het handmatig scherpstellen. Door de grote scherpstelslag kun je heel precies scherpstellen.

Comptabiliteit

De Canon-versie van de 70/2.8 DG Macro ART is compatibel met de lenscorrectiefunctie van Canon-camera's, waardoor de beeldkwaliteit nog verbeterd wordt. De Sony-versie is compatibel met de ingebouwde beeldstabilisatie en de AF-C functie van Sony E-camera's. Je kunt de lens ook gebruiken met de Sigma EM-140 DG macroflitser, mits je de nieuw ontwikkelde Macro Flash Adapter gebruikt. Tot slot kun je de lens ook combineren met de TC-1401 en TC-2001 teleconverters, waardoor de lens zich gedraagt als een 98/4.0 of een 140/5.6 macrolens.

Extra's

Bij macrofotografie is naast een hoge scherpte ook de kwaliteit van de onscherpte oftewel de bokeh van belang. De 70/2.8 DG Macro beschikt over negen afgeronde diafragmalamellen waardoor details in de onscherpte mooi worden weergegeven. Met behulp van de optionele USB Dock kun je de parameters aanpassen en eventuele firmware updates invoeren. Als je van cameramerk wisselt kan Sigma via de (betaalde) Mount Conversion Service de vatting van de lens aanpassen.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 49
Diameter/doorsnede 71 mm
Lengte 106 mm
Gewicht 515 gram
Type lens Lichtsterk, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 70
Maximale brandpuntsafstand (mm) 70
Lenselementen 13
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 26
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH708-01
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art Leica L of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice