Samyang 85mm f/1.8 ED UMC CS MFT
Samyang 85mm f/1.8 ED UMC CS MFT
346,06

Samyang 85mm f/1.8 ED UMC CS MFT

346,06

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 115,35 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 7,70 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 85mm f/1.8 ED UMC CS MFT

Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS - Portretobjectief voor haarscherpe opnamen

Dit korte tele-objectief met Micro 4/3 (MFT) vatting erft de befaamde hoge beeldkwaliteit van de Samyang handmatig scherp te stellen objectieven, en biedt fotografen een zeer fraaie bokeh voor impactvolle opnamen.

De lichtsterke Samyang MF 85mm F1.8 ED UMC CS is opgebouwd uit 9 lenselementen in 7 groepen. Het levert een hoge scherpte van het centrum tot in de hoeken. Een lensdeel met hoge refractie en een met extra-lage dispersie, gecombineerd met een ultra-multi-coating helpt storende chromatische aberraties en lichtverstrooiing te verminderen. De combinatie van de hoogwaardige lensopbouw, een goede coating en een rond 9 bladig diafragma, zorgt voor opnamen met een zeer fraaie achtergrondonscherpte voor portretten die tot de verbeelding spreken.

Universeel inzetbaar

De zeer compacte en lichtgewicht Samyang MF 85mm F1.8 ED UMC CS is ideaal voor langdurig dagelijks gebruik. Het weegt slechts 300 gram en is ongeveer 8cm lang (zonder de zonnekap). Voor veel fotografen kan dit he´t objectief zijn dat ze iedere dag meenemen om de wereld om hun heen vast te leggen. De Samyang MF 85mm is door de hoge lichtsterkte, zeer goede beeldkwaliteit en korte minimale scherpstelafstand van 0,65m inzetbaar voor tal van creatieve toepassingen. Natuurlijk voor formele portretten in de studio, op locatie, maar ook voor straatfotografie, reportages, landschappen, architectuur en “food” fotografie.

Samyang objectieven voor mirrorless camera’s

Veel fotografen hebben de bewuste keuze gemaakt om met handmatig scherp te stellen objectieven te werken. Het tot in de kleinste finesse bepalen van het juiste scherptepunt, en de rustige manier van werken, zorgen voor een verhoogde aandacht voor het te fotograferen onderwerp. De Samyang MF objectieven bieden allen een zeer hoge beeldkwaliteit, vaak gecombineerd met een hoge lichtsterkte. Hierdoor zijn ze onder alle lichtomstandigheden inzetbaar en geven ze een zeer fraaie bokeh.
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 67,5 mm
Lengte 81 mm
Gewicht 344 gram
Type lens Lichtsterk, Portret
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Alleen handmatig
Geschikt voor type sensor Four Thirds
Productbeoordelingen
1 reviews
“Als handmatig scherpstellen geen issue is, dan heb je een geweldige portretlens voor een scherpe prijs!”
Beoordeling door M. Lamain (geplaatst op 31-10-2018)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Heb deze lens nu 2 weken, voornamelijk gebruikt voor portretten op mijn Panasonic G80, geweldige lens met mooie resultaten en goed scherp, tenminste als je goed kunt scherp stellen, het is heel gemakkelijk te zeggen dat de lens niet scherp is, maar met wat oefening haal je het maximale eruit, check mijn instagram @visualspain heb daar verschillende voorbeelden van deze lens. heeft ook een redelijk mooie bokeh, het enigste wat minder is als je tegen het ligt in schiet verliest hij contrast en zijn de resultaten stukken minder.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 85mm f/1.8 ED UMC CS MFT of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice