Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon
Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon
319,00

Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon

319,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 106,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 7,10 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon

Samyang 85/1.4 AS IF UMC - Canon

De 85/1.4 AS IF UMC is een prime telelens met een hoge lichtsterkte en dito beeldkwaliteit. Hij is geschikt voor Canon camera's met full-frame en APS-C sensor. Op een Canon camera met APS-C sensor gedraagt deze lens zich als een 127/1.4 waardoor hij heel geschikt is voor het maken van portretten met een onscherpe achtergrond.

Samyang is vooral bekend als fabrikant van objectieven zonder automatische functies. De lenzen beschikken niet over een automatisch scherpstelling en ook niet over een automatisch werkend diafragma. De beeldkwaliteit is echter steeds opvallend hoog en in combinatie met de zeer betaalbare prijzen heeft dit er voor gezorgd dat heel wat vrijetijds- en vakfotografen (en cineasten!) een of meerdere Samyang lenzen in gebruik hebben.

Vlijmscherp

Bovenstaand verhaal gaat ook op voor de 85/1.4 AS IF UMC, een objectief met een meer dan uitstekende beeldkwaliteit. Door de toepassing van een hoogwaardig optisch ontwerp is de beeldscherpte al prima bij de grootste openingen en dat neemt alleen maar toe als je diafragmeert. Een asferisch element minimaliseert chromatische aberratie en de effectieve UMC-coating maakt korte metten met reflecties en contrastverlies.

Ideaal voor portret

Door de inwendige scherpstelling verandert de lens niet van lengte tijdens het scherpstellen en de frontlens draait ook niet mee. De minimum instelafstand bedraagt 1 meter, een mooie afstand voor indrukwekkende 'head shots'. Door de hoge lichtsterkte van F1.4 kun je opnamen maken bij zeer weinig licht en met een kleine scherptediepte, waardoor je onderwerp mooi af zal steken tegen de onscherpe achtergrond.

Let op

Je stelt handmatig scherp bij dit objectief, maar ook het diafragma werkt handmatig. Zodra je het diafragma dicht draait kan het zoeker- of schermbeeld donkerder worden. Vaak wordt dit automatisch gecompenseerd, waardoor je er weinig van merkt. Wordt het beeld toch te donker, stel dan eerste de afstand en compositie in en draai daarna het diafragma naar de gewenste positie.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 78 mm
Lengte 75 mm
Gewicht 539 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 100
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Heel gaaf voor portretten, het is erg scherp en heeft ook een mooie wazigheid op de achtergrond”
Beoordeling door Pedro (geplaatst op 02-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Heel gaaf voor portretten, het is erg scherp en heeft ook een mooie wazigheid op de achtergrond. Als manueel focussen geen probleem is, is dit een goedkoop alternatief en wel heel degelijk.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice