Ricoh GR III Diary Edition
Ricoh GR III Diary Edition
1.049,00

Ricoh GR III Diary Edition

1.049,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 349,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 23,34 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Ricoh GR III Diary Edition

De Ricoh GR III Diary Edition is voorzien van een exclusieve metallic warmgrijze afwerking; het metalen uiterlijk en de oppervlaktestructuur zijn ontworpen om het gevoel van betrouwbaarheid en kwaliteit te versterken, en ook om de camera body stevig vast te houden. Deze afwerking en de warme kleur sluit aan op een moderne lifestyle. De grip heeft een donkerbruine afwerking, waardoor een gevoel van eenheid met de body ontstaat. De montage van de zilverkleurige ringkap accentueert de afwerking van de warmgekleurde body en versterkt het gevoel van kwaliteit en exclusiviteit.

Wanneer de camera wordt uitgeschakeld, geeft deze een origineel afsluitscherm weer met het originele productlogo in reliëf tegen een achtergrond met een stofachtige textuur effect en een kleur die de afwerking van de camera body symboliseert. De overige specificaties van de GR III Diary Edition zijn identiek aan die van het standaard GR III model.


Ricoh GR III - Compact met grote sensor

Zoek je een compacte en onopvallende camera met een meer dan uitstekende beeldkwaliteit voor bijvoorbeeld straatfotografie? Bekijk dan vooral de Ricoh GR III, een degelijke compactcamera met een grote APS-C beeldsensor en een hoogwaardige lens met een brandpuntsafstand van omgerekend 28 mm.

Veelzijdige beeldsensor

De Ricoh GR III beschikt over een CMOS beeldsensor met APS-C afmetingen en 24 miljoen pixels. Deze grote sensor biedt niet alleen een perfecte beeldkwaliteit maar ook beeldstabilisatie en hij is zelfs onderdeel van het scherpstelsysteem. De van moederbedrijf Pentax afkomstige Shake Reduction beeldstabilisatie (via een ultrasoon trillende beeldsensor) levert een voordeel van maar liefst vier stops, waardoor je ook bij heel weinig licht nog kunt fotograferen.

Snel en scherp

De sensor is uitgerust met fasedectiepunten die samen met de contrastdetectie een snel en precies werkend hybride autofocussysteem vormen. De sensor is niet voorzien van een low pass-filter waardoor de scherpte verhoogd wordt. In kritische situaties zou er door het ontbreken van het low pass-filter moiré kunnen ontstaan maar dan kun je een functie inschakelen waarbij de trillende sensor het probleem verhelpt.

Kwaliteitslens

De GR III is voorzien van een vast aangebouwde 18.3/2.8 kwaliteitslens met een brandpuntsafstand van omgerekend (naar full-frame) 28 mm. Hiermee is de camera heel veelzijdig en inzetbaar voor de meeste onderwerpen op portret na. Wil je toch meer variatie in het brandpunt, gebruik dan de cropfunctie voor 35 en 50 mm, waarbij je respectievelijk 15 en 7 megapixels over houdt. Bij gebruik van de optionele GW-4 groothoekvoorzetlens heb je een brandpunt van omgerekend 21 mm. De lens heeft een minimale instelafstand van 12 cm, in de macrostand is dat zelfs 6 cm. Je kunt de camera ook bedienen via het aanraakgevoelige lcd-scherm.

Specificaties
Merk Ricoh
Hoogte 62 mm
Breedte 109 mm
Diepte 33 mm
Gewicht 257 gram
Processor GR Engine V
Type camera Compact camera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.53
Technologie CCD
Resolutie (megapixels) 24.24
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.6 mm
Maximale fotoresolutie (pixels) 6000 x 4000
Opties Beeldstabilisatie
Maximale ISO 102400
Minimale ISO 100
Beelden per seconde 4
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/4000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1037000
Type display Touchscreen, Vast display
Type accessoireschoen Hotshoe
Maximale brandpuntsafstand (mm) 18.3
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18.3
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 28
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 28
Optische zoom 1
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimale scherpstelafstand (cm) 6
Schroefdraad aanwezig Nee
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD
Maximale videoresolutie 1920 x 1080 pixels
Video compressie H.264, MPEG-4 AVC
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Aansluitingen Micro HDMI, USB-C
Model Accu DB-110
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Ricoh GR III Diary Edition of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice