Profoto B10 250 AirTTL
Profoto B10 250 AirTTL
1.839,00

Profoto B10 250 AirTTL

1.839,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Profoto B10 250 AirTTL

Zo klein als een lens

De Profoto B10 is een veelzijdig en hoogwaardig verlichtingssysteem dat je altijd mee kunt nemen. Je kunt de B10 gebruiken als flitser maar ook als continu verlichting. De B10 biedt dankzij de krachtige accu 400 flitsen of 75 minuten continulicht, beide op vol vermogen. De B10 is ongelooflijk compact en licht.

5x meer power

De Profoto B10 (officieel: B10 250 AirTTL) is geen systeemflitser die op de camera geplaatst wordt maar een zogenaamde 'off-camera' flitser. De flitser levert 5x meer power dan de gemiddelde systeemflitser. Ondanks het grote vermogen is de flitsinterval slechts 0.5 tot 2.2 seconde. Een groot voordeel is het grotere lichtoppervlak vergeleken met en systeemflitser waardoor je - al zonder lichtvormers - mooier licht hebt. Denk nu niet dat de B10 een grote en zware studioflitser is, want hij is juist zo compact en licht dat je hem moeiteloos in een enkele hand kunt houden. De B10 is net zoa groot, pardon klein als een cameralens!

Compatibiliteit

De B10 heeft een vermogen van 250Ws, veel hoger dan een systeemflitser. Hierdoor kun je verder flitsen en heb je veel meer mogelijkheden, zoals het bouncen tegen een hoog plafond. Je houdt ook genoeg power over als je een lichtvormer (Light Shaping Tool) gebruikt. Door de compatibiliteit met de Profoto lichtvormers kun je kiezen uit maar liefst 120 reflectors, softboxen en flitsparaplu's in de lichtgewicht OCF-reeks of de andere Profoto lichtvormers.

Ook als videoverlichting

De B10 is heel veelzijdig, je kunt hem ook als videoverlichting gebruiken. De B10 beschikt over een LED-lamp met een vermogen van 2500 lumen en een kleurkwaliteit van 90-96 CRI. Om het continu licht aan het bestaande licht aan te passen kun je de kleurtemperatuur instellen van 3000K kunstlicht tot 6500K daglicht. Je kunt het licht ook dimmen van 100 tot 10% en dat is meestal handiger dan het naar achteren verplaatsen van de lichtbron.

Een volle accu levert maar liefst 75 minuten licht of 400 flitsen op vol vermogen. In de meeste gevallen voldoende voor een foto- of videoshoot. De Li-Ion accu is overigens gemakkelijk te vervangen en het is ook mogelijk om de accu tijdens het gebruik op te laden, als er tenminste een stopcontact in de buurt is. De accu heeft een laadtijd van slechts 90 minuten. Extra accu's zijn leverbaar.

Draadloos

Je kunt de B10 draadloos (tot maximaal 300m!) bedienen en instellen met elke Air Remote (TTL-versie als je ook HSS en TTL wilt) op je camera, of met de Profoto A1 maar je kunt hem ook bedienen via de Profoto app of de Profoto AirTTL app op je smartphone of tablet. In de app kun je alle instellingen zoals de kleurtemperatuur (van het continulicht) en het vermogen op een overzichtelijke manier controleren en instellen. Je kunt ook toekomstige firmware updates via de app naar de B10 overbrengen. Je kunt firmware updates overigens ook via het USB-C slot van de B10 invoeren.

Extra's

De flitser heeft ook een infraroodontvanger waardoor je hem in combinatie met flitsers van een ander merk of zelfs eenvoudige IR-zenders kunt gebruiken. Je kunt de B10 door zijn bescheiden formaat en dito gewicht gemakkelijk in de hand houden als je camera op statief staat. Andersom kan ook, de camera in de hand en de B10 op een camera- of lampstatief. De statiefadapter wordt net zoals een case, de accu plus lader meegeleverd.

Specificaties
Merk Profoto
Soort lamp Monolight
Flits Vatting Profoto
Lengte 17.5 cm
Breedte 11 cm
Diepte 10 cm
Gewicht 1.5 kg
Flitsvermogen (Ws) 250
Kleurtemperatuur (K) 5600
Recycletijd min (sec) 0.05
Recycletijd max (sec) 2
Vermogensregeling (stops) 10
Flitseigenschappen TTL
Stroomvoorziening Accu (eigen type)
Accu inbegrepen Ja
Accu verwisselbaar Ja
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Profoto B10 250 AirTTL of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Profoto B10 250 AirTTL

Door Nando Harmsen op 18 januari 2019

Rond september 2018 zag een nieuwe portable flitser van Profoto het levenslicht: de B10. De Profoto B10 is misschien niet veel groter dan een 70-200mm f/2.8 objectief, maar wel een echte krachtpatser. Deze kleine flitser levert maar liefst 250 Ws aan...

Lees meer