Pentax K-3 Mark III Body Zilver
Pentax K-3 Mark III Body Zilver
1.999,00

Pentax K-3 Mark III Body Zilver

1.999,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 666,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 44,48 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Pentax K-3 Mark III Body Zilver

De Pentax K-3 Mark III is voorzien van een klassiek spiegelreflex design, maar wel met een modern binnenwerk. Een grote en heldere prismazoeker met 100% beeldveld en ca. 1,05x vergroting stelt de fotograaf in staat zich volledig in de opname te verdiepen. De 25 megapixel BSIsensor in combinatie met de Imaging Engine en accelerator unit levert een uitstekende beeldkwaliteit met een bijzonder hoge lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000. Met verdere uitrustingsdetails zoals het nieuwe SAFOX 13 autofocussysteem, een in de body geïntegreerde Shake Reduction (IBIS) en de snelle beeldsnelheid van maximaal 12 beelden per seconde, laat de Pentax K-3 Mark III zien dat traditionele fotografie en innovatieve cameratechnologie elkaar niet hoeven uit te sluiten.

Bovendien is het ergonomische ontwerp van de body met bedieningselementen geoptimaliseerd voor verschillende handgroottes en vingerlengtes. Een zeer sterke aluminium behuizing en talrijke afdichtingen zorgen voor de typische Pentax stabiliteit, weerbestendigheid en koudebestendigheid om fotografen langdurig onbeperkt plezier te geven.

Optische zoeker met een beeldveld van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 x

De Pentax K-3 Mark III beschikt over een optische zoeker met een beeldhoek van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal. Dankzij een nieuw ontwikkeld glasprisma met hoge refractie heeft de zoeker een grote oogafstand, terwijl het gezichtsveld even groot is als dat van een SLR met volledig beeld. Door gebruik te maken van een optisch element dat vervorming corrigeert en door de lenscoatings te optimaliseren, levert de camera een helder, levensecht zoekerbeeld zonder vervorming, met een verbeterde helderheid van bijna 10 procent ten opzichte van de zoeker van de Pentax K-3 II.

Het Natural Bright Matte III scherpstelscherm - dat bekend staat om het gemak bij het scherpstellen wanneer u handmatig fotografeert - zorgt ook voor een scherp en helder onderwerpbeeld met een levensechte reproductie van het bokeh (achtergrond onscherpte) effect. Bovendien kan de gebruiker dankzij het heldere display een breed scala aan operationele gegevens in de zoeker controleren.

BSI-sensor van 25,73 megapixels met een maximale lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000

De Pentax K-3 Mark III beschikt voor het eerst over een BSI-sensor. Deze back-illuminated sensor met een effectieve resolutie van ca. 25,73 megapixels zorgt in combinatie met de nieuwe PRIME V Imaging Engine en de nieuw ontworpen accelerator-unit voor een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit. Door bovendien af te zien van een optisch AA-filter (anti-aliasing), produceert de camera superhoge resolutie en scherpe beelden. Dankzij het ontwerp wordt niet alleen het dynamisch bereik vergroot, maar wordt ook ruis tot een minimum beperkt, zelfs in het lage of superhoge bereik. Door de ruisonderdrukking aanzienlijk te verbeteren, biedt de Pentax K-3 Mark III een superhoge pieklichtgevoeligheid van ISO 1.600.000.

Geïntegreerd bewegingsreductie II-systeem (IBIS)

Het in-body SR II-systeem voor bewegingscompensatie zorgt voor een effectieve onderdrukking van bewegingsonscherpte zodat de Pentax K-3 Mark III scherpe foto's levert, zelfs onder omstandigheden die gevoelig zijn voor bewegingsonscherpte, zoals bij fotograferen met telelenzen, bij weinig licht zonder flitser of het vastleggen van zonsondergangen. Cameratrillingen worden over 5 assen gecompenseerd tot maximaal 5.5 stops.

Pixelshift-resolutiesysteem

Bij het vorige model, de Pentax K-3 Mark II, werd voor het eerst gebruik gemaakt van sensorshift om de beeldresolutie te verbeteren. Met de Pentax K-3 Mark III kan deze techniek nu ook zonder statief worden toegepast. Dit innovatieve systeem, dat gebruik maakt van geavanceerde superresolutietechnologie, legt vier beelden van dezelfde scène vast door de beeldsensor voor elk beeld één pixel te verschuiven en deze beelden vervolgens samen te voegen tot één samengesteld beeld. Vergeleken met het conventionele Bayer-systeem, waarbij elke pixel slechts één kleurgegevenseenheid heeft, verkrijgt dit systeem alle kleurgegevens in elke pixel en levert het superhoge-resolutiebeelden op met waarheidsgetrouwere kleuren en veel fijnere details dan door het conventionele systeem worden geproduceerd.

Om dit systeem bruikbaarder te maken bij een breder scala aan scènes en onderwerpen, biedt de camera een aan/uit-schakeling van de functie voor bewegingscorrectie, die automatisch alleen bewegende beeldelementen detecteert tijdens continu-opnamen en negatieve effecten minimaliseert tijdens het opnameproces.

AA-filter simulator om moiré en onjuiste kleuren te minimaliseren

De Pentax K-3 Mark III is uitgerust met een AA (anti-aliasing)-filtersimulator, die moirépatronen effectief reduceert tot hetzelfde niveau als een optisch AA-filter, door tijdens de belichting op sub-pixelniveau microscopische trillingen op de beeldsensor toe te passen. In tegenstelling tot een conventioneel optisch AA-filter, biedt deze innovatieve, originele Pentax simulator de mogelijkheid van ON/OFF schakeling en niveau-instelling om het optimale filtereffect voor een bepaald onderwerp of fotografische conditie te garanderen.

SAFOX 13 autofocussysteem met 101 scherpstelsensoren

De Pentax K-3 Mark III beschikt over een SAFOX 13 fase-matching AFsensormodule voor een betrouwbare, uiterst nauwkeurige autofocus. De camera beschikt over 101 scherpstelsensoren, waarvan 25 kruissensoren in het midden, voor een haarscherpe scherpstelling van het onderwerp bij minimale helderheidsniveaus tot -4 EV. Dankzij een RGB-Ir-beeldsensor met hoge capaciteit, ongeveer 307.000 pixels en een speciaal algoritme voor beeldtracering, is de camera ook in staat onderwerpen met een variërende snelheid of in onregelmatige bewegingen nauwkeurig te volgen. Een AF-punt keuze hendel stelt de gebruiker in staat om het gewenste scherpstelpunt intuïtiever te selecteren.

Hoge beeldsnelheid - als elke seconde telt

Het spiegel- en sluitermechanisme is voor de Pentax K-3 Mark III opnieuw ontworpen. In combinatie met de nieuwe processortechnologie en de snelle beeldverwerkingsparameters maakt de Pentax K-3 Mark III het mogelijk beeldreeksen met een tot nu toe ongekende beeldsnelheid vast te leggen. 32 RAW-bestanden kunnen worden vastgelegd met 12 beelden per seconde. Bij 2,5 beelden per seconde en in JPEG-formaat loopt de opnameserie op tot 90 beelden voordat de camera moet opslaan. Ondanks de hoogste belasting is de sluiter ontworpen voor ten minste 300.000 opnamen.

Compacte, stevige body met stof- en weerbestendige constructie

De boven-, onder-, voor- en achter panelen van de Pentax K-3 Mark III zijn allemaal gemaakt van een lichtgewicht magnesiumlegering met een hoge stijfheid. In combinatie met een stof- en weerbestendige constructie met speciale afdichtingen op cruciale delen van de body, en uitstekende koude bestendigheid om een stabiele werking bij -10°C te garanderen, is de camera ontworpen om extreem duurzaam en betrouwbaar te zijn, zelfs onder zware omgevingsomstandigheden, zoals bij het maken van opnamen in de regen, op stoffige of lage temperatuur locaties.

De camera is tevens voorzien van een duurzame, betrouwbare ontspanknop - geverifieerd in een duurzaamheidstest van 300.000 sluiterontspanningen - om de robuuste behuizing te perfectioneren voor zorgeloos fotograferen op elke locatie.

4K-resolutie video-opnames

De Pentax K-3 Mark III maakt video-opnames in 4K-resoltie met 24p of 30p of full HD met 24p, 30p of 60p in het H.264-opnameformaat. Voor een beter geluid en het monitoren van je opname beschikt de camera over een microfooningang en een koptelefoonuitgang.

Twee SD-geheugenkaartsleuven (UHS-I/UHS-II)

Een van de twee SD-geheugenkaartsleuven is voorbereid voor de UHS-II standaard om datavolumes met hoge beeldsnelheden of video-opnamen adequaat te kunnen verwerken.

In-camera beeld- en videoverwerking en RAW-ontwikkeling

De camera biedt talrijke mogelijkheden om video's en foto's direct in de camera te bewerken. Hiervoor beschikt de Pentax K-3 Mark III over diverse filters en de originele Pentax Custom Image-functie, die verschillende filmtypes simuleert, die al tijdens het fotograferen beschikbaar zijn. Verder beschikt de camera over RAW-ontwikkeling en eenvoudige filmbewerkingen voor video's. Hierdoor is het mogelijk om een geheel eigen kenmerkende beeldstijl te creëren.

Camerabesturing en beeldoverdracht via de "Image Sync" App

De Pentax K-3 Mark III kan via Bluetooth of Wi-Fi worden verbonden met apparaten zoals smartphones of tablets. Door de gratis Image Sync app op een mobiel apparaat te installeren, kan de gebruiker Live View beelden op zijn scherm weergeven, camera-instellingen wijzigen en foto's maken. Vastgelegde beelden kunnen worden overgebracht naar een mobiel apparaat en vanaf daar rechtstreeks worden gedeeld op sociale netwerken.

Kenmerken van de De Pentax K-3 Mark III

 • Compacte, ergonomische spiegelreflexcamera met 25,7 MP BSI-sensor
 • K-bajonet vatting
 • Videofunctie in 4K resolutie
 • SAFOX 13 autofocussysteem met 101 scherpstelsensoren
 • Met in-camera beeld- en videobewerking
 • Real-Time Scene Analyse systeem
 • Heldere TTL-prismazoeker met een beeldveld van 100% en een vergroting van ca. 1,05x
 • Heldere en scherpe beeldkwaliteit
 • Ruis wordt tot een minimum beperkt
 • Hoge lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000
 • Geïntegreerde beeldstabilisatie met 5 assen tot 5,5 stops
 • Pixelshift; AA-filter simulator; ingebouwde sensorverschuiving; automatische horizoncorrectie
 • Corrigeert tot een beeldhoek van 2°
 • Stofverwijderingfunctie voor sensor en weerbestendig
 • Hoogwaardig informatiedisplay en 3,2 inch touchscreen
 • Beeldsnelheid van maximaal 12 beelden per seconde
 • Optimaal bedieningsgemak
 • WiFi en Bluetooth connectiviteit om draadloos beelden over te zetten naar smartphones óf tablets
 • Opladen mogelijk via een USB Type-C aansluiting
Specificaties
Merk Pentax
Type camera Spiegelreflexcamera
Breedte 134.5 mm
Diepte 73.5 mm
Hoogte 103.5 mm
Gewicht 735 gram
Lensmount Pentax Reflex (K)
Inclusief lens Nee
Processor Prime V
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 25
Formaat sensor (mm) 23.3 x 15.5
Maximale fotoresolutie (pixels) 6192 x 4128
Opties Beeldstabilisatie, Handmatige belichting, Multishot/Pixelshift, Zelfontspanner
Autofocuspunten 101
Autofocus type Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 1600000
Beelden per seconde 12
Langste sluitertijd (sec) 30
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 1620000
Type display Touchscreen, Vast display, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Optisch
Vergroting viewfinder (x) 1.05
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/200
Videofunctie Ja
Video resolutie 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 60
Slowmotion video Nee
Mogelijkheid filmen in LOG Nee
Maximaal ingangssignaal (bit) 14
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 2.5mm remote, 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, PC-Sync, USB-C
Model Accu D-LI90
Productbeoordelingen
1 reviews
“Aan te prijzen . Top kwaliteit ”
Beoordeling door Alex leplae (geplaatst op 19-08-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Top ! Geen moment spijt van gehad...
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Pentax K-3 Mark III Body Zilver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice