Olympus OM-D E-M5 Mark III Body Zilver
Olympus OM-D E-M5 Mark III Body Zilver
1.099,00

Olympus OM-D E-M5 Mark III Body Zilver

1.099,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus OM-D E-M5 Mark III Body Zilver

Jelle over de Olympus E-M5 III:

Ik vind het ontzettend knap hoeveel techniek Olympus in zo'n compacte camera weet te stoppen. Naast een uitstekende beeldkwaliteit, zowel van foto's als video's, goede beeldstabilisatie, mooi scherm etc., heb je een paar super leuke features voor de creatieve fotograaf. Denk bijvoorbeeld aan superresolutie door het automatisch samenvoegen van 8 foto's en het eenvoudig maken van geweldige lightpaintings en star trail foto's met live composite. Dat deze camera er met zijn retro ontwerp ook nog eens erg gaaf uitziet is natuurlijk mooi meegenomen.


Olympus E-M5 Mark III - Geavanceerde technologie in een compacte weersbestendige behuizing

Met de E-M5 Mark III brengt Olympus geavanceerde beeldtechnologieën samen in een bijzonder compacte en lichtgewicht body. Fotografiefans en semiprofessionals kunnen hun hart ophalen. De E-M5 Mark III heeft een weerbestendige afdichting, een hoogwaardige autofocusfunctie en een krachtig beeldstabilisatiesysteem. Ook de veelzijdige opnamefuncties, kraakheldere beeldkwaliteit en een scala aan creatieve opties zullen zeker in de smaak vallen bij fotografen en filmmakers. Zelfs wanneer de camera wordt gecombineerd met een professionele M.Zuiko PRO-lens, blijft het volledige camerasysteem zo compact dat je het overal mee heen kan nemen.

De E-M5 III is slechts half zo groot en zwaar als andere uitwisselbare lenssystemen. De verbazingwekkende mobiliteit van dit compacte en lichtgewichte systeem, inclusief lenzen, is dan ook direct het grootste pluspunt. De combinatie van de hoogwaardige lenzen met hoge resolutie en de krachtige beeldstabilisatie zorgt voor scherpe foto's en video's van hoge kwaliteit bij verschillende opnameomstandigheden. De OM-D E-M5 Mark III combineert de nieuwste beeldtechnologieën in een superkleine body en benut deze pluspunten dan ook volledig.

Geavanceerde beeldtechnologie in een piepkleine, weerbestendige body voor hoge beeldkwaliteit onder alle omstandigheden

Alle onderdelen van de OM-D E-M5 Mark III zijn flink verkleind om de kleinst mogelijke body te creëren. De E-M5 Mark III is een van de compactste en lichtste camera's in zijn klasse en kan eenvoudig worden meegenomen op reis, zelfs als je hem combineert met een standaard zoomlens met een grote diameter.

De camera combineert de Live MOS-sensor met 20,4 megapixel en de supersnelle TruePic VIII-beeldprocessor die we al kennen van de OM-D E-M1 Mark II van Olympus met een compact, geïntegreerd 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Wanneer de E-M5 Mark III wordt gecombineerd met M.Zuiko-lenzen met hoge resolutie, kan de camera beelden vastleggen met minimale ruis, zelfs bij een hoge ISO-instelling. De beeldkwaliteit is uitmuntend, met minimale vervorming, zelfs aan de randen van de opname.

De body van de camera is stof-, spat- en vorstbestendig, Hierdoor kun je je volledig concentreren op de opnamen en hoef je je geen zorgen te maken om de weersomstandigheden. De veelgeprezen SSWF-technologie (Super Sonic Wave Filter) voor sensorreiniging van Olympus vermindert de hoeveelheid stof en vuil die mogelijk zichtbaar is op foto's of video's. Dit wordt bereikt door de beeldsensorfilter 30.000 keer per seconde te laten trillen bij het inschakelen van de camera. Het karakteristieke ontwerp van de body van de OM-D E-M5 Mark III doet denken aan dat van de oorspronkelijke OM-D. Het is verder verbeterd met duimsteunen aan de achterkant en een grotere greep voor meer houvast bij het gebruik van de camera.

Razendsnel AF-systeem met 121 kruispunten voor ongekende precisie en meer vrijheid bij het scherpstellen

De OM-D E-M5 Mark III is voorzien van het in de chip geïntegreerde fasedetectie-AF-systeem met 121 kruispunten van Olympus, met verschillende opties voor één of meerdere doelen. De voordelen van het gebruik van AF in het grootste gedeelte van het frame vielen al enorm in de smaak bij de professionele OM-D E-M1 Mark II. Bij de autofocus van DSLR-camera's neemt de precisie van de AF af wanneer er een snelle lens wordt gebruikt. Bij deze camera is dat niet het geval. De E-M5 Mark III stelt snel en precies scherp vanaf de maximale diafragmaopening van alle M.Zuiko-lenzen, welk patroon jouw onderwerp ook heeft. Het algoritme is sinds de vorige modellen verder verbeterd, waardoor er niet meer onverwacht op de achtergrond wordt scherpgesteld, zelfs in scènes met onderwerpen die dichtbij en veraf staan.

De E-M5 Mark III gebruikt AF/AE tracking met maximaal 10fps om snel onafgebroken op te nemen, waardoor je onderwerpen die snel bewegen kunt vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan sport- of natuurfotografie. Het algoritme voor bewegende onderwerpen gebruikt AF-gegevens van de Live View en opgenomen beelden om onvoorspelbare bewegingen en snelheidsveranderingen van een onderwerp snel te traceren. De snelle en precieze AF van de OM-D E-M5 Mark III benut het volledige potentieel van het onderscheidende MSC-mechanisme (Movie & Still Compatible). Dit maakt snel en stil automatisch scherpstellen met M.Zuiko-lenzen mogelijk.

Geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie voor een hoge beeldkwaliteit

Olympus heeft een 5-assige beeldstabilisatie-eenheid ontwikkeld om de beeldstabilisatie van deze compacte en lichtgewicht body tot een hoog niveau te tillen. De TruePic VIII-beeldprocessor gebruikt camerabewegingsgegevens van de gevoelige gyrosensor en beeldanalyses om de IS-eenheid nauwkeurig aan te sturen en tot wel 5,5 sluitertijdstappen mogelijk te maken om deze bewegingen te compenseren. Het geïntegreerde beeldstabilisatiesysteem van Olympus zorgt voor stabilisatie met alle lenzen die worden gebruikt met de OM-D E-M5 Mark III. Alle vormen van vervaging worden gecorrigeerd, zodat er ook zonder statief optimaal opnamen kunnen worden gemaakt.

Doordat met Sync IS de geïntegreerde IS van ondersteunde lenzen wordt gesynchroniseerd met die van de OM-D E-M5 Mark III, presteert de beeldstabilisatie nog beter: tot circa 6,5 sluitertijdstappen ter compensatie. Hierdoor is dit de ideale camera voor opnamen bij weinig licht en telefoto-opnamen.

Uitgerust met veelzijdige en unieke opnameopties, zoals Live Composite, Pro Capture, Focus Bracketing en High Res Shot

Live Composite voor opnamen met lange belichtingstijd
De OM-D E-M5 Mark III beschikt over de modus Live Composite, die meerdere opnamen die met dezelfde sluitertijd zijn gemaakt combineert en alleen de lichtste delen gebruikt. Zo ontstaan lichtsporen. Met deze functie wordt voorkomen dat beelden te licht zijn bij een lange belichtingstijd. Je kunt de voortgang van de lichtsporen in realtime bekijken via Live View.


Pro Capture-modus om razendsnelle momenten vast te leggen
Met de Pro Capture-modus kunnen scènes worden vastgelegd die voor de fotograaf moeilijk te timen zijn, zoals een vogel die wegvliegt. De Pro Capture-modus begint met het maken van opnamen zodra de sluiterknop halverwege wordt ingedrukt. Hierbij wordt een buffer gebruikt dat kan worden ingesteld om maximaal 14 frames vast te leggen in hoge resolutie. Zodra de sluiterknop volledig wordt ingedrukt, kunnen de frames achteraf worden geselecteerd, naast de opnamen die zijn gemaakt bij het indrukken van de knop.

High Res Shot met statief voor 50M-equivalente foto's met hoge resolutie
High Res Shot met statief verschuift de beeldsensor met stappen van 0,5 pixel en neemt 8 opnamen achter elkaar. Deze worden vervolgens gecombineerd tot een 50M-equivalente foto met hoge resolutie. Deze functie is ideaal voor opnamen van landschappen, foto's van producten in een studio en andere situaties waarbij beelden met een hoge resolutie vereist zijn.

Focus Bracketing en Focus Stacking voor close-ups
Focus Bracketing kan tot wel 999 opnamen vastleggen met slechts één druk op de sluiterknop. De scherpstelling wordt bij elke opname iets gewijzigd. Voor het aantal verschuivingen van de scherpstelling kan worden gekozen uit tien niveaus. De vastgelegde beelden kunnen worden gecombineerd tot één foto met de beeldbewerkingssoftware Olympus Workspace. Zo kan er een afbeelding worden gemaakt met een scherptediepte die niet kan worden bereikt door de diafragmaopening te wijzigen.

Met de functie Focus Stacking kunnen automatisch beelden worden samengevoegd op de E-M5 Mark III. Acht foto's met verschillende scherpstellingen worden op de camera gecombineerd. Zo ontstaat een foto met een grotere scherptediepte die van de voorgrond tot achtergrond haarscherp is.


Andere functies die fotografen en filmmakers een uitgebreid scala aan creatieve opties bieden

OM-D Movie voor stabiele C4K-video-opnamen
Informatie van de geïntegreerde fasedetectie-AF-sensor wordt gebruikt voor optimale scherpstelling bij het opnemen van video's. Hiermee kun je 4K 30P HD-video's opnemen. Doordat de 5-assige IS wordt gecombineerd met elektronische stabilisatie, kunnen er stabiele video-opnamen worden gemaakt met minimale camerabewegingen. Er is geen speciale stabilisatieapparatuur vereist, zelfs wanneer je actief beweegt.

Grote zoeker voor extra zicht
De E-M5 Mark III beschikt over een OLED-paneel met 2,36 miljoen punten voor hoog contrast en levendige kleuren. Daarnaast zorgt het EVF-systeem (elektronische zoeker) voor minimale vervorming aan de randen van het scherm. Het ontwerp zorgt voor een nauwkeuriger frame, zodat jij je kan concentreren op het fotograferen. Dankzij het lange oogpunt kan de volledige compositie eenvoudig worden gecontroleerd, zelfs wanneer je een bril draagt.

Razendsnelle mechanische sluitersnelheid van 1/8000 seconde
De camera beschikt over een snelle mechanische sluiter die een snelheid van maar liefst 1/8000 seconde behaalt. Zo kunnen er opnamen worden gemaakt met een grote diafragmaopening voor een vervaagd effect, zelfs wanneer er een lens met een grote diameter wordt gebruikt bij veel daglicht in de natuur.

Custom-modus om de camera aan te passen voor verschillende fotografiestijlen
Deze functie kan worden gebruikt om veelgebruikte camera-instellingen op te slaan in de Custom-modus (C op de modusdraaiknop). Nadat de instellingen zijn opgeslagen, kun je de modusdraaiknop naar C draaien om de modus direct te activeren en opnamen te maken met de opgeslagen instellingen.

Eenvoudige wifiverbinding met smartphones via Bluetooth met de OI.Share-app
Via Bluetooth kan de camera automatisch verbinding maken met een smartphone. Vervolgens hoef je alleen maar de app Olympus Image Share (OI.Share) op de smartphone te openen om opgenomen beelden via wifi naar de smartphone over te zetten. Met de functie Share Order kunnen geselecteerde afbeeldingen op de camera automatisch worden verzonden naar een smartphone wanneer de camera wordt uitgeschakeld.

Specificaties
Merk Olympus
Breedte 125.3 mm
Diepte 49.7 mm
Hoogte 85.2 mm
Gewicht 366 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 4:3
Geschikt voor vloggen Ja
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Type sensor Micro Four Thirds
Cropfactor (x) 2
Resolutie (megapixels) 20.4
Formaat sensor (mm) 17.3 x 13
Maximale fotoresolutie (pixels) 10368 x 7776
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Gezichtsherkenning, Handmatige belichting, Multishot/Pixelshift, Zelfontspanner
Autofocuspunten 121
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 25600
Beelden per seconde 10
Langste sluitertijd (sec) 60
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3, 1/2 of 1 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1037000
Type display Draaibaar display, Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 1.37
Flitsopties Accessoireschoen, Interne flitser
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Video resolutie HD, Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Video compressie AVC, H.264, MOV, MPEG-4
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-I
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Microfoon, Micro HDMI
Model Accu BLS-50
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus OM-D E-M5 Mark III Body Zilver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice