Manfrotto MT055XPRO3 Alu statief 3 secties
Manfrotto MT055XPRO3 Alu statief 3 secties
239,00

Manfrotto MT055XPRO3 Alu statief 3 secties

239,00

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 79,67 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Manfrotto MT055XPRO3 Alu statief 3 secties

Manfrotto MT055CXPRO3 Professional Tripod Alu 3 sections

De 055 is het bekendste en meest succesvolle Manfrotto statief voor professionele fotografen. Dit recente re-design bouwt voort op de rijke historie van ons assortiment, maar verbetert de prestaties in termen van stijfheid en sterkte; maakt het sneller qua set-up; is gemakkelijker in gebruik en veelzijdiger dan ooit.

Nieuwe 055 Statief lijn - Ongekende stijfheid en sterkte

Camera stabiliteit is de primaire functie van een statief. Verbeterde stabiliteit is de kern van de innovaties die zijn toegepast op de nieuwe 055. Dankzij het nieuwe Quick Power Lock systeem, kan er grotere druk uitgeoefend worden op de scharnierpunten van de statief poten. Nog niet eerder was de 055 veiliger en stabieler dan met deze nieuwe Manfrotto innovaties.

Dankzij het Quick Power Lock systeem is de stijfheid van het statief met 50% toegenomen en is het laadvermogen gestegen tot 9kg. De 'oude' versie had een laadvermogen van 7 kg. Dit uitzonderlijk grote laadvermogen is gegarandeerd ongeacht de plaatsing van de camera-apparatuur. Met de 4 onafhankelijke hoek instellingen per poot en het 90° kolom mechanisme, is de combinatie van vrijheid in opstelling en hoge draagvermogen, de basis voor veel nieuwe veilige creatieve opstellingen.

Set- up snelheid en gebruiksgemak

De kracht van het Quick Power Lock systeem betekent dat niets van eenvoud opgeofferd is voor stabiliteit. Het QPL is ontworpen om met één hand, elke hoek en lengte van de poten snel in te stellen. Ook het nieuwe kantel mechanisme is met een hand te bedienen.

Daarnaast is het nieuwe waterpas op de 055, volledig 360° rond de middelste kolom vrij te plaatsen. Dit betekent dat het waterpas altijd op de beste positie voor de gebruiker te plaatsen is. Perfect in het zicht en nooit een vergrendeling blokkerend.


Onbeperkt - Veelzijdigheid en creativiteit

Het 055 90° kantel kolom mechanisme is geheel opnieuw ontworpen. Het nieuwe mechanisme is verborgen in de top van het statief totdat het nodig is. Dit nieuwe ontwerp bespaart niet alleen ruimte, maar brengt de kop dichter bij het centrale punt, waardoor de stabiliteit nog meer toeneemt. Een stijvere statief opstelling resulteert altijd in meer mogelijkheden in beeldscherpte en sluitertijden, dus meer creatieve mogelijkheden voor de professional. De combinatie van het nieuwe kantelmechanisme met vier onafhankelijke poot hoeken, creëert een zee aan mogelijkheden zonder zorgen voor veiligheid en stabiliteit. De eenhands bediening bevordert niet alleen de setup snelheid, maar ook het vinden van de juiste opstelling.

Er is ook een Easy Link aansluiting toegevoegd aan de bovenkant van de 055. Op deze aansluiting zijn allerlei accessoires veilig aan te sluiten. Bijvoorbeeld een arm met een LED-lampje; een reflector of een andere accessoire. De nieuwe 055 gaat verder dan de grenzen van het klassieke statief en mag met recht de nieuwe basis voor mobiele fotostudio's genoemd worden.


Kenmerken
  • Materiaal aluminium
  • Middenzuil 90 graden draaibaar
  • 3 Poot secties
  • Quick Power Locks
  • Draaibare waterpas
Specificaties
  • Maximale hoogte 170cm
  • Minimale hoogte 9cm
  • Maximaal draagvermogen 9kg
  • Eigen gewicht 2,5kg
Specificaties
Merk Manfrotto
Type statief Tripod
Minimale hoogte (cm) 9
Maximale hoogte (cm) 170
Maximale hoogte zonder middenzuil (cm) 140
Ingevouwen lengte (cm) 61
Eigen gewicht statief (kg) 2.5
Maximaal draagvermogen (kg) 9
Aantal pootsecties 3
Verstelmechanisme Clips
Statiefopties algemeen Uitneembare middenzuil, Waterpas statief
Statiefkop aanwezig Nee
Productbeoordelingen
3 reviews
“Het is erg goed en het staat gewoon stabiel zoals het moet”
Beoordeling door Eduard (geplaatst op 15-04-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is erg goed en het staat gewoon stabiel zoals het moet.
“Het is een geweldige statief, het is heel stevig en praktisch”
Beoordeling door Fidel (geplaatst op 12-04-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een geweldige statief, het is heel stevig en praktisch. Het enige wat iets minder praktisch is, is dat de klippen soms blijven haken aan een tas.
“Het komt hoog genoeg, voelt robuust aan en het is handig dat de middenzuil als het eenmaal omhoog zit, ook gekanteld kan worden”
Beoordeling door Friedel (geplaatst op 10-04-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het komt hoog genoeg, voelt robuust aan en het is handig dat de middenzuil als het eenmaal omhoog zit, ook gekanteld kan worden.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Manfrotto MT055XPRO3 Alu statief 3 secties of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice