Leofoto Armour LN-254CT+ NB-34 balhoofd
Leofoto Armour LN-254CT+ NB-34 balhoofd
379,00

Leofoto Armour LN-254CT+ NB-34 balhoofd

379,00

Levertijd 5 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 126,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 12,57 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leofoto Armour LN-254CT+ NB-34 balhoofd

Leofoto Armour LN-254CT carbonstatief met NB-34 balhoofd

Het lichtgewicht Leofoto Armour LN-254CT carbonstatief heeft een uitneembare middenzuil en is bedoeld voor fotografen die veel onderweg zijn en een goed compromis zoeken tussen gewicht en stabiliteit. De Armour statieven lijken op de Hiker-serie maar verschillen in de details. Dit hoogwaardige en degelijke carbonstatief wordt geleverd inclusief een Leofoto NB-34 balhoofd, een multitool, een set spikes en een sterke draagtas.

Carbonstatief voor het zware werk

Leofoto heeft de Armour modellen ontwikkeld voor het zware werk maar daarbij wel rekening gehouden met gewicht. Het LN-254CT carbonstatief is daarom opgebouwd uit maar liefst 10 lagen kruislings geweven carbon en CNC gefreesde aluminium onderdelen, wat voor een maximale sterkte en stabiliteit zorgt bij een laag gewicht. De brede statiefplaat is voorzien van een 3/8-inch statiefschroef om eenvoudig verschillende professionele statiefkoppen te kunnen monteren. De maximale werkhoogte met de meegeleverde statiefkop is 160 centimeter en de minimale werkhoogte is 22cm. De Leofoto LN-254CT meet ingeklapt slechts 49 centimeter, waardoor je dit statief gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Het draagvermogen van het Leofoto LN-254CT statief is maar liefst 10 kilo, terwijl het eigen gewicht slechts 1,91 kilo is inclusief balhoofd.

Statiefpoten met twistlock

De soepel uitschuifbare carbon statiefpoten van de LN-254CT hebben een twistlock schroefvergrendeling. Je schroeft de statiefpoten dus eenvoudig los en vast, zelfs met één hand. De poten bestaan uit vier secties met een pootdiameter van maximaal 25mm en ze zijn voorzien van afneembare, schokabsorberende rubber voetjes voor een stabiele grip op iedere ondergrond. Mochten de omstandigheden het noodzakelijk maken, dan zijn die rubber voetjes razendsnel te verwisselen voor de meegeleverde roestvrijstalen spikes. Leofoto heeft op een van de statiefpoten een bruine silica foambekleding aangebracht om koude handen te voorkomen tijdens het dragen en vasthouden. En omdat de statiefpoten 180 graden kunnen omklappen, is het LN-254CT statief zeer compact in te vouwen, wat uiteraard het vervoer gemakkelijk maakt.

Uitneembare middenzuil

De 180 graden kantelbare poten van dit carbonstatief maken zeer laag bij de grond werken mogelijk, maar als je de uitneembare middenzuil omdraait kun je pas echt dicht bij je onderwerp werken voor bijvoorbeeld macrofotografie. De middenzuil is snel en soepel te verstellen door de vlindermoer op de statiefbody, waardoor je ook met handschoenen aan het statief kunt verstellen. Een carbonstatief kan perfect trillingen absorberen, maar door het relatief lage gewicht van een carbonstatief is een contragewicht vaak noodzakelijk om stabiel te kunnen werken. Speciaal daarvoor is een afneembare haak aanwezig onderaan de middenzuil van de Leofoto LN-254CT. Hieraan kun je een cameratas hangen, maar bijvoorbeeld ook een zak met stenen.

Compacte NB-34 statiefkop

Leofoto levert het LN-254CT carbonstatief inclusief een compacte NB-34 statiefkop. Dit degelijke balhoofd is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium voor een grote duurzaamheid en heeft een handige ingebouwde waterpas op de snelkoppelingsplaat. Het professionele NP-50 Arca-Swiss snelkoppelingsplaatje maakt het mogelijk om razendsnel je camera op het statief te plaatsen. Met de stelknoppen bedien je de horizontale verstelling van de gehele kop, die 360 graden rond kan draaien, en de verstelling van de snelkoppeling, die eveneens 360 graden kan roteren. Dankzij de fijne gradenschaal op zowel de statiefplaat als de snelkoppeling kun je dit balhoofd zeer precies verstellen. Handig voor panoramawerk! Het eigen gewicht van de NB-34 is 341 gram en het draagvermogen van de kop is 20 kilo. De frictie van de 34mm dikke kogel is met een grote draaiknop apart instelbaar en de kogel kan 90 graden kantelen voor verticale opnamen.

Specificaties
Merk Leofoto
Type statief Tripod
Minimale hoogte (cm) 22 cm
Maximale hoogte (cm) 160 cm
Maximale hoogte zonder middenzuil (cm) 130.7 cm
Ingevouwen lengte (cm) 49 cm
Eigen gewicht statief (kg) 1.91
Maximaal draagvermogen (kg) 10
Aantal pootsecties 4
Verstelmechanisme Draairingen
Statiefopties algemeen Gradenschaal, Omkeerbare middenzuil, Statieftas inbegrepen, Uitneembare middenzuil
Statiefkop aanwezig Ja
Type statiefkop Balhoofd
Statiefopties balhoofd 360 graden rotatie, Arca-swiss compatibel, Gradenschaal, Instelbare frictie, Quick release
Eigen gewicht statiefkop (kg) 3.41
Draagvermogen (kg) 20
Type Snelkoppeling Arca Swiss
Statiefaansluiting 1/4"
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leofoto Armour LN-254CT+ NB-34 balhoofd of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice