Lensbaby Velvet 56 Fuji X - Zwart
Lensbaby Velvet 56 Fuji X - Zwart
479,99

Lensbaby Velvet 56 Fuji X - Zwart

479,99

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 160,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 10,68 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Lensbaby Velvet 56 Fuji X - Zwart

De Lensbaby Velvet 56 is een uniek portretobjectief met een brandpuntsafstand van 56mm en een zeer hoge lichtsterkte van F/1.6. De Velvet 56 is tevens te gebruiken als een macro objectief vanwege de maximale afbeeldingsmaatstaf van 1: 2. Geïnspireerd door de klassieke portretobjectieven uit het midden van de 20e eeuw, geeft de handmatig scherp te stellen Velvet 56 een zacht dromerig effect bij diafragma waarden van F/1.6-2.8. Bij verder diafragmeren levert de Velvet 56 detailrijke en scherpe foto's op met een zeer fraaie achtergrond onscherpte. De Lensbaby Velvet 56 is beschikbaar in het zwart en in het zilver.

Lensbaby Velvet 56 Fuji X - Zwart


Perfect voor filmen

De prachtige velvet, fluweel zachte, onscherpte en tinten geven de foto's een bijzondere filmachtige kwaliteit. Dit veelzijdige objectief stelt fotografen in staat om op locatie naadloos over te schakelen van het maken van portretten tot het vastleggen van de kleinste details vanaf 12,7 cm. De Velvet 56 heeft een metalen body en een zeer soepel lopende scherpstelring met een bijzonder ruime scherpstelslag. Hierdoor is de Velvet 56 ook perfect te gebruiken voor het maken van video opnamen.Lensbaby maakt al jarenlang creatieve effect objectieven voor fotografen die hun eigen creativiteit willen ontdekken en deze willen uitbreiden met een unieke visie op de wereld.


Ook voor macro

De Lensbaby Velvet 56 is een 56mm F/1.6 portretobjectief met 1:2 macro mogelijkheid voor Full frame en APS-C camera's. Geïnspireerd door de klassieke portretobjectieven uit het midden van de 20e eeuw, geeft de handmatig scherp te stellen Velvet 56 een zacht dromerig effect bij diafragma waarden van F/1.6-2.8. Bij verder diafragmeren levert de Velvet 56 detailrijke en scherpe foto's met een zeer fraaie achtergrond onscherpte. De prachtige velvet, fluweel zachte, onscherpte en tinten geven de foto’s een bijzondere bijna filmachtige kwaliteit. Dit veelzijdige objectief stelt fotografen in staat om op locatie naadloos over te schakelen van het maken van portretten tot het vastleggen van de kleinste details vanaf 12,7 cm. Natuur- en macrofotografen zullen niet alleen de hoge scherpte waarderen en de sterke vergroting van kleine dieren en planten, maar ook vanwege de mogelijkheid om impressionistische sfeerfoto's te maken met een zijdenzachte beeldindruk.


Velvet56_KathleenClemons-02_1


De Lensbaby Velvet doet de oerdegelijke en fraaie objectiefconstructies van de vorige eeuw weer herleven. De Velvet 56 heeft namelijk een metalen body en een zeer soepel lopende scherpstelring met een bijzonder ruime scherpstelslag. Hierdoor is de Velvet 56 ook perfect te gebruiken voor het maken van video opnamen.De Lensbaby Velvet 56 geeft directe toegang tot het creatieve proces van het maken van mooie en boeiende foto's. Dit objectief is een vloeiende uitbreiding van je fotografische ervaring – de aanraking van de vlekkeloze metalen oppervlak, het gevoel van de kleine details geëtst in het oppervlak en het bijzondere gevoel van de soepele en vloeiende handmatige scherpstelling. De fotograaf kan moeiteloos een gevoel oproepen van klassieke uitstraling en vloeiend overgaan van het vastleggen van verafgelegen onderwerpen tot macro-details op één bepaalde locatie.


"Velvet 56 is the result of our tireless efforts to offer a brand new lens design that combines the best qualities of classic lenses while eliminating the negative aspects of classic lenses. Utilizing a never before used singlet-doublet-singlet optical design, we have combined a variable glowing highlights with tack sharp latent details even at the maximum, f/1.6, aperture. This groundbreaking design, combined with macro focusing, gives photographers one of the most versatile lenses ever made, helping them create images of any subject matter with unique heart and soul. Portrait photographers can now add a new must-have lens to their bag of most-loved equipment. Nature and macro photographers will appreciate the subtle variable, buttery-smooth aesthetic.", - Craig Strong, Lensbaby mede-oprichter en Head Creative Officer
Specificaties en kenmerken Lensbaby Velvet 56

  • Diafragmabereik: F/1.6-16
  • Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:2 Macro
  • Brandpuntafstand: 56mm
  • Filterdraad: 62mm
  • Scherpstellen vanaf 12,7 cm ( vanaf de frontlens tot oneindig)
  • Aantal diafragma bladen: 9
  • Beeldhoek diagonaal: 42 graden
  • Metalen beschermkap voor de frontlens wordt meegeleverd bij de Lensbaby Velvet 56 voor mirrorless cameras ( niet bij de andere types)
  • Afmetingen: 86mm lengte op oneindig tot 112mm in de macrostand
  • Gewicht: 400 gram

Specificaties
Merk Lensbaby
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 86 mm
Lengte 72 mm
Gewicht 400 gram
Type lens Macro, Overige, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 56
Maximale brandpuntsafstand (mm) 56
Lenselementen 4
Lensgroepen 3
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.6
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.6
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 2
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 12.7
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is een heel gave en lichtsterke lens, ideaal voor zowel portretten als macro fotografie”
Beoordeling door Martin (geplaatst op 31-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een heel gave en lichtsterke lens, ideaal voor zowel portretten als macro fotografie. Manueel scherpstellen is erg leuk hiermee. Alleen op lichtsterkte 1.6 is eigenlijk niks meer echt scherp.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Lensbaby Velvet 56 Fuji X - Zwart of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice