Leica M10-P Body Black Chrome
Leica M10-P Body Black Chrome
7.750,00

Leica M10-P Body Black Chrome

7.750,00

Binnenkort beschikbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica M10-P Body Black Chrome

Leica M10-P - Fluisterstille meetzoeker

De Leica M10-P is een uitgebreide versie van de M10, de klassieke digitale meetzoekercamera van het iconische merk Leica. Toegevoegd zijn een scherm met aanraakfunctionaliteit, een digitale waterpas en een fluisterstille sluiter. Door deze sluiter werk je heel onopvallend met de M10-P, temeer omdat de fabrikant het opvallende rode Leica logo van de voorzijde gehaald heeft. De ideale camera voor straatfotografie!

Full-frame

De M10-P is net zoals de M10 een meetzoekercamera met een full-frame CMOS beeldsensor met 24 miljoen pixels. Deze sensor levert samen met de Maestro II image processor en uiteraard de superieure Leica objectieven een geweldige beeldkwaliteit met een indrukwekkend dynamisch bereik, een dito contrastweergave en een geweldige scherpte. De sensor is voorzien van een speciaal pixel en microlens ontwerp waardoor ook schuin invallende lichtstralen - zoals die bij groothoeklenzen voorkomen - perfect geregistreerd worden. Door het elimineren van het anti-alias (oftewel low-pass) filter is de detailscherpte nog hoger.

Onopvallend en fluisterstil

De M10-P heeft een groot gevoeligheidsbereik van ISO 100-50.000 waardoor je in combinatie met de doorgaans lichtsterke Leica objectieven prachtige available light fotografie kunt bedrijven. Je hebt geen flitser nodig waardoor je onopvallend kunt werken en dat wordt nog versterkt door de nieuwe sluiter. De M10-P is voorzien van de stilste sluiter van alle ooit gefabriceerde Leica M camera's (analoog of digitaal). Leica heeft ook het rode logo van de voorzijde verwijderd zodat je nog minder opvalt.

Touchscreen

De M-10P is de eerste M-camera met een scherm met met aanraakfunctionaliteit en dat werkt heel handig. Het scherm heeft een diagonaal van 3 inch en 1,03 miljoen beeldpunten. Je kunt het cameramenu instellen via het touchscreen, door gemaakte opnames bladeren en ze uitvergroten met je vingers. Net zoals je dat gewend bent met je smartphone dus. In de live view modus kun je een deel van het beeld vergroten door er met je vinger op te tikken.

Digitale horizon

Je kunt een digitale waterpas, ook wel digitale horizon genoemd, in het scherm weergeven. Hiermee kun je de camera waterpas houden om zo een scheve horizon of een leeglopende zee te voorkomen. Bij straatfotografie werk je meestal op plaatsen waar je door de bebouwing geen horizon ziet. Dan is een digitale horizon de enige mogelijkheid om de camera waterpas te houden.

Oerdegelijk en minimalistisch

Afgezien van alle geweldige techniek en de perfecte beeldkwaliteit is de M10-P net zoals de andere M-camera's, een oerdegelijk stuk gereedschap met een prachtig minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en zonder overbodige bedieningselementen. Je koopt zo'n camera voor het leven waarbij je blijft genieten van de perfecte bouw- en beeldkwaliteit. In de loop der tijd werden de M-camera's langzamerhand wat groter, maar de M10 en M10-P hebben weer dezelfde compacte afmetingen als de iconische M4.

Het werken met een meetzoeker is ook niet te vergelijken met een spiegelreflex of een conventionele systeemcamera. Je stelt handmatig maar zeer comfortabel scherp via de meetzoeker of bij live view via het scherm. De zoeker is sinds de M10 overigens flink verbeterd, hij heeft een hogere vergroting (0.72x) een 30% grotere beeldhoek en een 50% grotere eye relief waardoor je er veel relaxter doorheen kijkt, vooral als je een bril draagt.

Optionele zoeker

De optioneel verkrijgbare elektronische Visoflex zoeker biedt een resolutie van 2,4 miljoen beeldpunten. Je kunt de zoeker omhoog klappen waardoor je ook gemakkelijk kunt fotograferen als de camera in een lage positie staat. De zoeker beschikt over een ingebouwde GPS ontvanger waardoor je de mogelijkheid hebt om de locatiegegevens aan de EXIF van je opnamen toe te voegen. Zo kun je later zien waar je de opname hebt gemaakt.

Extra's

De M10-P is voorzien van draadloze functionaliteit, je kunt opnamen naar een iPhone of iPad verzenden en dat geldt zelfs voor RAW (DNG) bestanden. Het is ook mogelijk om de camera vanaf een smartphone of tablet te bedienen, compleet met live zoekerbeeld.

Specificaties
Merk Leica
Breedte 139 mm
Diepte 39 mm
Hoogte 80 mm
Gewicht 680 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Leica Meetzoekercamera (M)
Processor Leica Maestro II
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor Full Frame
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 24
Formaat sensor (mm) 24 x 36
Maximale fotoresolutie (pixels) 5976 x 3992
Opties Zelfontspanner
Minimale ISO 100
Maximale ISO 50000
Beelden per seconde 5
Langste sluitertijd (sec) 1
Kortste sluitertijd 1/4000 sec
Belichtingscompensatie van -1 EV tot +20 EV
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 10368000
Type display Vast display
Type viewfinder Optisch
Vergroting viewfinder (x) 0.73
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
Videofunctie Nee
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Type verbinding Wifi
Model Accu BP-SCL5
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica M10-P Body Black Chrome of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice