Irix 15mm f/2.4 Blackstone Nikon
Irix 15mm f/2.4 Blackstone Nikon
695,00

Irix 15mm f/2.4 Blackstone Nikon

695,00

Levertijd 5 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 231,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 23,05 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Irix 15mm f/2.4 Blackstone Nikon

Het Irix 15mm f/2.4 Blackstone Nikon F-mount objectief is een droom voor elke fotograaf. Dit ultragroothoek objectief met handmatige bediening biedt uitzonderlijke optische prestaties zonder kussen- of tonvervorming om tegemoet te komen aan de eisen van fullframe digitale spiegelreflexcamera's. Met een brandpuntsafstand van 15mm is het objectief ideaal voor binnen- en buitenfotografie, fotojournalistiek, landschappen en architectuur. De Blackstone heeft een duurzame aluminium en magnesium body waardoor deze bestand is tegen de meest extreme omstandigheden. De op de behuizing aangebrachte graveringen reflecteren het licht waardoor de 15mm Blackstone onder alle lichtomstandigheden eenvoudig te bedienen is.

Innovatieve technologie van de Irix 15mm f/2.4 Blackstone

De combinatie van mogelijkheden die specifiek zijn voor analoge fotografie met ingenieuze technologe en oplossingen maken de Irix 15mm f/2.4 Blackstone het perfecte gereedschap voor zowel professionals als hobbyisten. De speciale functies zoals focus lock, infinity click en de hyperfocale schaalverdeling bieden u zeer veel mogelijkheden voor handmatige bediening. De focus lock stelt u in staat om de scherpstelring op elk moment op gekozen instelling te vergrendelen. De hyperfocale schaalverdeling geeft u direct informatie over de scherptediepte bij een bepaald diafragma. Wanneer de scherpstelling op "infinity" wordt ingesteld, is er een duidelijke "klik" (infinity click) merkbaar, waardoor het eenvoudiger is om een bepaalde instelling te vinden zonder te hoeven kijken.

Buitengewone optische prestaties

De Irix 15mm f/2.4 voldoet aan de hoogste eisen voor de moderne camera's. Dankzij de geavanceerde optische constructie en speciale Neutrino coating worden chromatische aberraties, ghosting en flares tot een absoluut minimum teruggebracht. Hierdoor is het objectief klaar om gebruikt te worden met de 50+ megapixel sensoren van de nieuwste camera's. Met een minimale scherpstelafstand van 28 centimeter en de negen afgeronde lamellen biedt het objectief een zeer fraaie onscherpe achtergrond bij uw onderwerp. Het werken met de kleine scherptediepte geeft u alle mogelijkheden om te genieten van het bokeh-effect. Ondanks de korte brandpuntsafstand en het grote diafragma, is het met de Irix 15mm f/2.4 niet alleen mogelijk om het objectief te gebruiken met 95mm filters op de voorzijde van het objectief. Het objectief biedt ook de mogelijkheid om gel-filters aan de achterzijde van het objectief te plaatsen. Dit zorgt voor onbeperkte mogelijkheden voor het verkrijgen van het door u gewenste effect.

Zwitsers ontwerp en precisie

Het Zwitserse ontwerp staat voor minimalisme en stijl met behoud van maximale functionaliteit. De Irix 15mm f/2.4 is een perfecte mix van Europees design gecombineerd met Koreaanse precisie. Het objectief verlaat de fabriek al goed gekalibreerd. Het is echter mogelijk om met de focuskalibratie-functie de focusschaal aan te passen voor een bepaald model camera. De Irix Blackstone is voorzien van vier weatherseals en daardoor stof- en spatwaterdicht, genoeg om tijdens een fikse regenbui door te blijven fotograferen. Mits uw camera hier ook tegen bestand is natuurlijk.

Kenmerken

 • Lichtsterk met hoge optische prestaties
 • Weerbestendige aluminium en magnesium behuizing
 • Gegraveerde fluorescerende markeringen voor eenvoudige bediening
 • Mogelijkheid tot gebruik van gel-filters op de achterzijde van het objectief
 • Focusvergrendeling, infinity lock en hyperfocale schaalverdeling
 • Het diafragma is opgebouwd uit negen lamellen

In de doos

 • Lensdoppen
 • Zonnekap
 • Pouch
 • Hard lens case
 • Luxe en stijlvol opbergblik
 • Handleiding
 • Afkomstig van Irix Nederland
 • Twee jaar garantie
Specificaties
Merk Irix
Lensmount Nikon Reflex (F)
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Scherpstel opties Alleen handmatig
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Irix 15mm f/2.4 Blackstone Nikon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice